osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

S9500 Fun Club Şu An Kurulmuştur!

Arkadaşlar benimde S9500 modelini bugün almamla faal olarak S9500 fun club'ın kurulması şart olmuştur.Dilek,
şikayet,öneri,bilgi paylaşımı,kullanım,test,görüşler,
teknik sorunlar,fotoğraflar üzerine yorumlar,yeni gelişmeler vb. birçok konuyu burada hızlı bir şekilde tartışacağız.Bilinmeyenlere ışık tutup,profesyonelliğin peşinden gideceğiz.

Bu forumda yorumlarını,yardımlarını,bilgisini ve emeğini bizimle paylaşan herkese teşekkür ederim

#osmanlı' tarafından 15.07.2006 22:45:01 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 20 Mart 2006, 15:08 - İp: yok
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Kıvanç makinenin kaç gün serviste kalacağı o kadar önemli değil bu sorunu mutlaka hallettirmen lazım.Bu konuyla ilgili bu örnek fotoğrafları positif e gönder en kısa sürede gerekeni yapar.Makina bu şekilde kullanılmaz.
Aynı olay benim makinemde olsa bir dakika bile durmam.

Tarih: 22 Temmuz 2006, 15:37 - İp: 85.***.**4.253
as
as (Üye)

Ancak sorunun filtre camından kaynaklanıp kaynaklanmadığını kontrol et.

Tarih: 22 Temmuz 2006, 15:38 - İp: 85.***.**4.253
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Adnan abi bu görüntüleri 2MP de çekmiştim.Sence bu iso400-800 ve 1600 deki görüntüleri 10x15cm kartpostal boyutunda bastırıp önce onları postalasam olurmu?

Ben nasıl yapsam ki?
Bir CD'ye fotoğrafları koyup mu göndersem Positif'e.

Tarih: 22 Temmuz 2006, 15:40 - İp: 85.***.**9.173
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Tamam Adnan abi.Bu akşam hem fitre ile hemde filtresiz 2şer tane 800 ve 1600 isolarda çekimler yapıp buraya yükleyeceğim.Sen ve diğer arkadaşlar karar versinler duruma.

Tarih: 22 Temmuz 2006, 15:42 - İp: 85.***.**9.173
as
as (Üye)

Kıvanç sadece bu fotoğrafları mail yoluyla bile göndermen yeterli.positif sorunu hemen farkeder.Belki sorun hakkında önceden bilgisi olursa sana hemen yeni bir makina bile verebilir.Yani seni makinasız bırakmaz.Sen ona ulaşmaya çalış.

Tarih: 22 Temmuz 2006, 15:43 - İp: 85.***.**4.253
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Bu akşamki filtre çekim farklarını sizlerle paylaştıktan sonra,sorunun devam etmesi durumunda dediğini yapacağım Adnan abi.

Tarih: 22 Temmuz 2006, 15:45 - İp: 85.***.**9.173
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Osmanlı ne o pembelikler öyle ya. Maniayı hemen gönder servise bence.

Tarih: 22 Temmuz 2006, 17:04 - İp: 85.***.**8.234
as
as (Üye)

Kıvanç filtreyi çıkartıp sorunun devam edip etmediğine baktınmı.

Tarih: 23 Temmuz 2006, 00:39 - İp: 85.***.**4.153
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Adnan abi ben onu unuttum.Gündüz çekim yapıp aradaki farklara baksak anlaşılır mı?
Gece çekiminde daha da belli olur değilmi?

Tarih: 23 Temmuz 2006, 14:12 - İp: 85.***.**0.68
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

kivanc sadece birkac farkli yerin fotograflarini cek.. eger ki ayni yerde oyle sacmalik olusuyorsa, hemen fuji ile iletisime gecersin..
gunduz cektiklerinde yoktur tahminim, cunku olsaydi simdiye kadar dikkatini cekerdi..
yine uzun pozlama yap..

..........

"Şimdi R1 alırsan gelecek yıl içine sıkıntı olacağına adım gibi eminim Z13 falan çıkacak çünkü (f828 çıktığı zaman alanlar R1 i gördükçe canı sıkılıyordur.) aynı şeyi iyi bir objektif alanlar için söylemek güç.. "

vedat bu konuda hem hakli hem de....
sony r1 gibi makineler, diger kompact makineler gibi durmadan yenilenmiyorlar.. yine aradan 1 sene falan geciyor en azindan..
o yuzden canin cekmesi durumu bir yerde dogru olmaz diye dusunuyorum..
diger yandan dslr'a guzel bir lens aldiginda, 10 sene sonra da o lens guzel lens olarak kaliyor, orasi da dogru..
kivanc, bence sen sony r1 almalisin.. cunku o kadar istedin ki r1, simdi dslr diye vazgecme bence.. hem zaten ogrencisin henuz; dslr alsan yarin gidip de L serisi lens de alamayacaksin.. o zaman da icinde kalacak isin dogrusu..
ama mezun olursun, para kazanmaya baslarsin; ileride bir tane de dslr alirsin kendine.. dolayisiyla hem r1'in hem de dslr'in olmus olur..

"Canon-Nikon konusuna dönersek,Canon bana daha narin geliyor body olarak.Bende çok büyük makina sevmem.Birde sanırım Canon'un lens çeşitleri fazla ancak ondada pahalı olması yüzünden bir huzursuzluk var.

Giriş sınıfı bir DSLR alsam D50/D70s'i hemen elerdim.Sebebi çok açık.Ben çekimlerimin yarısını siyah-beyaz yapmak istiyorum ve S9500 ile de yapıyorum zaten."

kivanc bak sen de hatun makinelerinden hoslaniyorsun..
saka bir yana, ben de istememistim d70 almayi mesela.. ayrica canon, bence, gercekten de daha saglam dijitalde..
kivanc d50 veya d70s alsan, yine siyah beyaz fotograflar elde edebilirsin.. sadece bilgisayarinda renksiz yap dersin olur biter..
ayrica renkli cekersen, renkli olarak saklama sansin var fotograflari.. ama siyah beyaz her zaman siyah beyaz kalmaya mahkumdur..

kivanc, su anda daha da eminim soylediklerimde.. sen en iyisi mi bir tane sony r1 al..

Tarih: 23 Temmuz 2006, 21:02 - İp: 62.***.**2.10