Fotoğrafçılık Forumları
S9500 Fun Club Şu An Kurulmuştur!
Arkadaşlar benimde S9500 modelini bugün almamla faal olarak S9500 fun club'ın kurulması şart olmuştur.Dilek,
şikayet,öneri,bilgi paylaşımı,kullanım,test,görüşler,
teknik sorunlar,fotoğraflar üzerine yorumlar,yeni gelişmeler vb. birçok konuyu burada hızlı bir şekilde tartışacağız.Bilinmeyenlere ışık tutup,profesyonelliğin peşinden gideceğiz.
Bu forumda yorumlarını,yardımlarını,bilgisini ve emeğini bizimle paylaşan herkese teşekkür ederim
#osmanlı' tarafından 15.07.2006 22:45:01 tarihinde düzenlendi.
Rokomet sen gerçek bir fotoğraf makinası mı istiyorsun yoksa hem video hemde fotoğraf çeken bir fotoğraf makinası mı?
İşte bunun kararına varmalısın asıl olarak.
Osmanlı ben üst düzey kalitede fotoğraf çekebilen, sesli video çekim özelliği bulunan DSLR yada SLR-like istiyorum.
Nedenlerini yazayımda gelebilecek soruları peşinen yanıtlayayım
Sevgili Osmanlı,
Yolda bir bebeğimiz var. Allah kısmet ederse 15-20 gün içinde kucağımıza alacağız. Bu sebeple eşim video çekim konusunda ısrarlı..
Benim işim ise, matbaacılık-reklam-grafik vs.. Tahmin edersinki bu meslekte üst düzey fotoğraf çekebilmek bir gereklilik. Uzun yıllardır konvansiyonel (filmli) iyi makinalar kullanıyorum zaten. Dijital ihtiyacımı ise eş dost ve meslekdaşlardan karşılıyorum (ama zor oluyor tabi)
Bu iki ana unsuru biraraya getirdiğinde sen olsan nasıl bir makina alırdın?
İki makina birden alamam. Hem taşıması hem "pahası" çok gelir..
sevgilerimle..
Rokomet eğer s9500 mükemmel kalitede video ve fotoğraf çekse sana tavsiye ederdim.Yine ortalama kalitede fotoğraf çekebiliyor ama seni mutlu edermi bilmiyorum.
Açıkçası hem iyi fotoğraf çeken hemde iyi video çeken makina yoktur.Bakarsan R1 iyi fotoğraf çekebilsin diye içerisine video işlevi konmamıştır.Ve bir önceki model olan sony f828'den inanılmaz kalitede daha iyi fotoğraf çekebilir R1.
Fotoğraf çekimi senin için öncelikli ise Sony R1,video çekimi önemli ise video kamera almalısın.Çünkü bir işi yapan makina o konuda uzmanlaşmış olur,diğerleri ise ikisini yarım yamalak yapar.
Bundan daha açık anlatılırmı bilemiyorum.Birde akşam Adnan abi ve İlker'in yorumlarını almanda fayda var.
sevgili rokomet seni çok iyi anlıyoruz.osmanlı nın dediğinin üzerine denecek hiç bir şey yok. ve osmanlı seni tarafsız bilgi verişinden dolayı kutluyorum bir s9500 makine sahbi olmana rağmen bilgi almak isteyenlere alternatifler sunmam muazzam bir kişilik. Keşke herkesler bu derece tarafsız olabilse.... yönlendirirken sadece iyi taraflarını ve asıl önemli olan görüntü kalitesini 2. plana atmasalar..
rokomet bence 2 ayrı makine al kardeş çünkü 2 si çok farklı olay fotoğraf çekimlerin için( yıllar sonra çocuğunun arkadaşlarına mükemmele yakın kalitede fotoğraflar gösterebilmesi için) birde sadece video kamera almalısın. iana bana hiç bir hareketli görüntü tek karenin yerini tutmuyor. Bırak istediği gibi yorumlasınlar fotoğrafa bakanlar. Ama 2 sininde de kalite görüntüler yakalamak istiyorsan bir konu başlığı aç bence forumda sana bu yolda tarafsız olarak osmanlı gibi çok değerli as , dadanagast , dtcan arkadaşlarımız sana zevk duyarak yarımcı olacaklarına inanıyorum. olursunuz dimi
zaten gereken her ince ayrıntıyı bizzat örnek koyarak laf ebeliği yapmıyorlar...
rokomet bana kalirsa sony h5'e bir bak..
fotograf kalitesi hic de fena degil.. video kalitesi de..
http://www.dpreview.com/reviews/sonyh5/page16.asp
adresinden fotograf kalitesine bakabilirsin..
http://www.dcresource.com/reviews/sony/dsc_h5-review/MOV00028.MPG
adresinden de video'suna..
eger ki ihtiyaclarini karsilayacak kadar iyiyse, ki bence yeterli olacaktir buyuk ihtimalle; sony h5'i almaktan cekinme bence..
eger ki daha iyi kalitede olsun dersen, o zaman iki tane kamera almak zorunda kalacaksin sanirim.. ama sony h5 yetecektir.. ustelik fiyati da r1 veya dslr'lara gore daha makul..
Rokomet şu sıralar video kameralar 500YTL gibi fiyatlara,hemde popüler markalar düştü.Sony R1 çok iyi bir pazarlıkla 1600YTL'ye Arçelik bayilerinden alınabilir.Hafıza kartı ile ve çanta falan 2200 YTL ye sahip olabilirsin kamera ve R1'e.Yada rokomet önce birinden birini al ve diğerini de paran olunca alırsın.Kafanda bir önem sırası belirle ve önce birini al.R1 üzerinde bu denli ısrar etmemin sebebi,onun harika bir makina olması.
ben dslr kullanacak birinin acıkcası makinesinde kamera ozelliginin olmasını isteyecegini pek sanmam. Ntv nin urun inceleme bolumunden birinin R1 yazısında R1 in bircok ozelliginden dolayı dslr sınıfına daha yakın demesi. bunun sebeplerinden biriside kamera ozelliginin olmaması
Öncelikle verdiğiniz cevaplardan ötürü şükranlarımı belirteyim.
Yazmayı düşündüğüm şeyler belki bu topikle direk ilgisi yoktur ama başka topikte havada kalır.
Osmanlı kardeşim, senin 9500 hüsranını bir nebze azaltacak şu kısa foto geçmişimi paylaşmam iyi olur sanırım.
Foto merakıma ucuz bir rus makinesiyle başladım. Sonra zenitin 12x-122 modelleri (umarım doğru hatırlıyorum) sonra Eos500n (zamanın 1200 DM'ı) ve objektifler filtreler tripod falan aldım. Filmlere, tablara harcadığım paraların haddi hesabı yok. Bugün çok rahat 1D filan alınabilecek paralar. Çektiğim fotolardan parada kazandım hatta sipariş üzerine fotolarda çektim. Özel günlerde çektiğim fotolarda attığım havalar ise cabası. 2-3 yıl içinde dijitaller çıktı. Nikonun n90 modeline uyarladığı dijital 8-10 bin dolardı. içim gitti. Makineyi elden çıkarsamda bi dijital alsam dedim ama yanına bile yaklaşamadım. Fakat yinede Filmli makinemden vazgeçemiyordum taaki 828 in çektiği fotoları görene kadar. O andan sonra dijital mecburiyeti ve tutkusu başladı. Filmli makinamın tek üstün özelliği şudur; çektiğim bir diayı kayıpsız 70x100 cm poster yapabiliyorum. Aynı şeyi dijitalden beklemek haksızlık olur.
Gelgelelim şu ana:
Osmanlı, dadagnast, as, duzgezgini ve diger arkadasların içtenlik kokan yardımlarınızla bir H5 yada R1 arasında seçim yapmak üzereyim. "Çok farklı aletler" dediğinizi duyar gibiyim. eos500N makinemi meraklı bir arkadaşın sony video kamerasıyla takas ihtimali var (kesinlikle geçici takas zira askerlik yapanlar bilir silahın namus olması gibi eos500n namusum gibi oldu ). Bu olay gerçek olursa R1 in üstüne atlayacağım (osmanlı bu karar senin sayende olduğu için istediğin zaman gelip bir tur atabilirsin r1 ile ) Ha bu arada ankarada sony bayiliği olan bir ahbabım 970 euro kdv dahil fiyat verdi.
Ha birde Türkiye dışından (özellikle almanya) sırf fiyat ucuz oluyor diye makine getirtirmenin eksileri artılarını konu alan bir topik varmı. Bu konuda tecrübelerin paylaşıldığı? yoksa açsak mı?
Rokomet içten düşüncelerin için teşekkürler.
Söylemiş olduğun 970 Euro bana fazla geldi.
1 euro=1.9 ytl dersek;
970euro=1843 ytl yapar ki ben euro kurunu az bile söyledim.
Arçelik bayilerinde peşin 1806YTL ama ben peşin paraya 1700'e ayak üstü bir pazarlık ile ikna ettim.İnanıyorum ki cebime paramı koyup adam akıllı araştırsam bu fiyatında altına bulurum.
Bu yüzden almadan önce satış fiyatlarını iyice araştır ve H5'e pek bakma.
Belki bütçeni zorlayacak ama o takdirde beklemeyi göze al.İnan bana sevinen sen olacaksın sonunda.
Evelsi akşam makinam ile 30sn süre ile iso 400,800 ve 1600 de pozlama yaptım.Burada 3 fotoyu çekim değerleri ile yükleyeceğim.
İlgili olabilecek konular
-
Fuji S9500 Denklanşör Kablo Bağlantısı ?
14 Ağu. 2014, 22:25 fesyen
1232814 Ağu. 2014, 22:47
fesyen -
-
Fujifilm S9500 İçin Pil Tavsiyeleri
15 Nis. 2011, 23:35 ridvantunc
7333129 Oca. 2012, 22:37
guney06 -
Fuji S9500-canon 400d-olympus E500 ?
30 Oca. 2011, 19:14 heartofgold
6169931 Oca. 2011, 17:17
g.emre -