osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

S9500 Fun Club Şu An Kurulmuştur!

Arkadaşlar benimde S9500 modelini bugün almamla faal olarak S9500 fun club'ın kurulması şart olmuştur.Dilek,
şikayet,öneri,bilgi paylaşımı,kullanım,test,görüşler,
teknik sorunlar,fotoğraflar üzerine yorumlar,yeni gelişmeler vb. birçok konuyu burada hızlı bir şekilde tartışacağız.Bilinmeyenlere ışık tutup,profesyonelliğin peşinden gideceğiz.

Bu forumda yorumlarını,yardımlarını,bilgisini ve emeğini bizimle paylaşan herkese teşekkür ederim

#osmanlı' tarafından 15.07.2006 22:45:01 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 20 Mart 2006, 15:08 - İp: yok
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

İSO 400,f/5,30sn:

İSO 800,f/6.4,30sn:

İSO 1600,f/11,30sn:

Tarih: 22 Temmuz 2006, 10:36 - İp: 85.***.**9.173
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

uff.. ııı eee şey.. Osmanlı fotolar hakkında teknik olarak gerçek düşüncemi yazarak canını sıkmak istemiyorum.. ima ettim sanırım..
"keşke"ler canını sıkarmı bilmiyorum ama yazayım
keşke o mutfak tezgahına yaslanmış üstünde kısa t-shirt altında kot ayakları çıplak bir sarışın olsaydı..(bu ışıkta bu açıdan mükemmel bi poz olurdu)
keşke elinde birde R1 olsaydı aynı sahneyi aynı ayarlarla birde onunla çekseydin..
umarım tez vakit bu keşkeler gerçek olur..

#rokomet' tarafyndan 22.07.2006 14:13:39 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 22 Temmuz 2006, 14:11 - İp: 85.***.**5.232
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Rokomet bu 1 haftadır kafam çok karıştı.Asıl istediğimin ne olduğu konusunda.R1 mi yoksa DSLR mi?
Çünkü bu gibi durumlarda insan geleceği düşünmeden edemiyor.Ben şimdi R1 alsamda mutlaka bu işe gönül verdiğim için ileride bir DSLR alacağım.

Son duyduğum haberler bu işe tuz biber ekti.Sony-Türkiye'nin sorumsuz hareketlerde bulunduğu,arızası söz konusu olan müşterileri kaale almadığı gibi yazılar okudum bu sitede.O kafamı çok karıştırdı işte.

Tarih: 22 Temmuz 2006, 14:17 - İp: 85.***.**9.173
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

Kıvanç bende sen gibiyim aslında henüz dijital almamış biri olarak.. Hatta sen benden bir adım öndesin bu konuda.. bende araştırma yapıyorum.. Ama yazılarını okuduğum kadarıyla sen çok daha ayrıntıcı yada tedirginsin. Kendi rahatlığımı (artı ne kadar rahatsam) sana yansıtmak isterim.
Herhangi bir şey almaya yada bir karar verme durumunda isen burda herkesin tekrarladığı gibi hedeflerini, ihtiyacını ve imkanlarını belirleyim "optimum" bir makina almalısın
Yani minimum bedel ile maximum kazanç gibi birşey.

Ha şu teknik servis yada satış sonrası olayına gelince. Sanırım türkiyenin en kötü teknik servisi HP dedir (ankara için konuşuyorum) Her gidenin ağzının yandığını duyuyorum. Benimde yandı birkaç kere.. Ama gelgelelim Yazıcı olsun scanner olsun başka marka almıyorum hiç. 3 Yazıcı aldım hep HP.. 3 scanner aldım yine hp.. ilk scanner bozuldu götürdüm adamlar sırf teşhis için belli bir miktar para istediler.. teşhisten sonra tamir için bir scanner parası istediler..bari hemen verseler 15-20 gün süre attılar.. fakat bunlara rağmen ben 3. scannerimi bile HP aldım. daha bu anılar uzar gider.. başka markalarda anlatılır ama çok kulak asmamak gerek.
Bende sen gibi DSLR istiyorum. Fakat düşünüyorum o dslr ye ödeyeceğim bedel ne kadar değecek.. o dslr nin hakkını ne kadar verebilecem.. sırf zevk için foto çekimi hevesimi aldım.. genelde ihtiyaçlarım için foto çekecem.. bir video olayı varki dillere destan oldu (dslr ye video çekimi koymayanlar utansın)
Hedeflerin arasında fotoğrafçılık hayatının büyük bir parçası olacaksa yada maddi bir getirisi olacaksa zaten hiç düşünme.. Yaşın genç.. para sıkıntın (hayatsal anlamda geçim anlamında) ciddi boyutta değil.. ilerde kazanılıyor para. şu an imkanının el verdiği en iyi makineyi (ileriye yönelik) al.. taksit maksit..
Şimdi R1 alırsan gelecek yıl içine sıkıntı olacağına adım gibi eminim Z13 falan çıkacak çünkü (f828 çıktığı zaman alanlar R1 i gördükçe canı sıkılıyordur.) aynı şeyi iyi bir objektif alanlar için söylemek güç..
sıkmaa canınıııı herşey olacağına varır..
Erkayalar sana bir 350d gönderirler bu gidişle..

vedat

Tarih: 22 Temmuz 2006, 14:41 - İp: 85.***.**5.232
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Kıvanç merhaba
Yüklediğin fotoğrafların sağ taraf ,orta bölümünde yine bir sorun var.Bu sorun daha önce yüklediğin noise test fotoğraflarında da vardı.Bunun nedeni ne.
O bölümde lens veya sensör kaynaklı bir hatamı var. Bu konun üzerine gitmende ve araştırmanda fayda var.Senin makinen garantili olduğu için sorun makinadan kaynaklanıyorsa değiştirmen bile söz konusu olabilir.

Tarih: 22 Temmuz 2006, 15:07 - İp: 85.***.**4.253
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Adnan abi senin buluşmamızda söylediğin şey geldi aklıma.Bu deklanşör düğmem sert olduğu için makinanın titreyebileceği falan.Bende 2sn sonra çekim yapmaya ayarladım.Düğmeye bastım ve 2sn sonra makina tabiki tripod ile 30sn süre ile çekimi tamamladı.Adnan abi sağ ortadaki hata ne anlamadım?
Kapının sağında olan pembe saçılmadan mı bahsediyorsun?

Tarih: 22 Temmuz 2006, 15:14 - İp: 85.***.**9.173
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Kıvanç, foruma katıldığın günden beri hemen hemen okuyorum yazdıklarının çoğunu, bu forumdaki incelemeler sayesinde s9500 aldın, ilk başlarda senin için çok prof bir makine duruyordu, şimdi seni kesmiyor. Gelişime açık, hevesli ve hızlı ilerleyen bir kişiliğin var. Böyle birini R1 de kesmes, seni ancak DSLR makine paklar. en ucuzundan D50 bile alsan, R1 den çok daha iyi işini görür. Çünkü daha geniş bir açıya sahip olacaksın. zamanlada ihtiyaçlarına göre objektif alırsın, ilerleyen zamanda gövde yetersiz kaldığında üst model bir gövde alıp objektifleri kullanırsın. Aynı işlemi Canon da da başlayarak yapabilirsin. Gördüğüm kadarıyla Canon a yatkınlığın daha fazla.

Tarih: 22 Temmuz 2006, 15:16 - İp: 85.***.**7.201
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Evet Kıvanç bu saçılma senin ıso yu yükselttiğin tüm fotoğraflarında var.Bence bu makinadan kaynaklanan bir sorun.

Tarih: 22 Temmuz 2006, 15:17 - İp: 85.***.**4.253
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Tolga çok haklısın.Hani 2 makina alabilecek olsam biri R1,diğeri DSLR olurdu ama 1 kere alınca insan DSLR istiyor.

Canon-Nikon konusuna dönersek,Canon bana daha narin geliyor body olarak.Bende çok büyük makina sevmem.Birde sanırım Canon'un lens çeşitleri fazla ancak ondada pahalı olması yüzünden bir huzursuzluk var.

Giriş sınıfı bir DSLR alsam D50/D70s'i hemen elerdim.Sebebi çok açık.Ben çekimlerimin yarısını siyah-beyaz yapmak istiyorum ve S9500 ile de yapıyorum zaten.

Bu isteğimi 350D karşılıyor.Ancak alırsam 2.el almaya kalkışamam.Korkarım bir sorunu olur diye.Ve de türkiye Erkayalar garantisi olsun isterim.Ama o zamanda pahalı oluyor işte.Ben bu sınıftaki modellerin kit lensler ile satış fiyatlarının 1500YTL'nin altına düşmesini temenni ediyorum.İllaki markalar para kazanmak istiyorlarsa,L serisi lenslerden kazansınlar.Amatörlerin bu kadar rahat para harcamaları çok zor.

Tolga sen ne kullanıyordun,Nikon D50 miydi?

Tarih: 22 Temmuz 2006, 15:23 - İp: 85.***.**9.173
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Adnan abi elimden ne gelr?Servise versem ne kadar zamanda yapacakları meçhul!
Yaptık deseler de ya başka bir yerini bozarlarsa ve ben farketmezsem.

En olmadı onlar yapamadıkları takdirde bir adet S3 Pro verirler bana.
Veriler mi dersiniz?

Tarih: 22 Temmuz 2006, 15:25 - İp: 85.***.**9.173