Fotoğrafçılık Forumları
S9500 Fun Club Şu An Kurulmuştur!
Arkadaşlar benimde S9500 modelini bugün almamla faal olarak S9500 fun club'ın kurulması şart olmuştur.Dilek,
şikayet,öneri,bilgi paylaşımı,kullanım,test,görüşler,
teknik sorunlar,fotoğraflar üzerine yorumlar,yeni gelişmeler vb. birçok konuyu burada hızlı bir şekilde tartışacağız.Bilinmeyenlere ışık tutup,profesyonelliğin peşinden gideceğiz.
Bu forumda yorumlarını,yardımlarını,bilgisini ve emeğini bizimle paylaşan herkese teşekkür ederim
#osmanlı' tarafından 15.07.2006 22:45:01 tarihinde düzenlendi.
Orko selam.Makina kötü değil ama çok iyi de değil.Ayrıca şimdilik pek denemediğim için büyük konuşmak istemiyorum ama sanırım eski makinamda ciddi sorun vardı.Bunda ise buraya koyduğum fotoğraflara bakınca beni kısmen tatmin ettiğini söyleyebilirim.Ancak bundan sonraki hedefim bir DSLR.Param olur olmaz hemen alacağım.Marka benim için önemli çünkü satış sonrası hizmet kalitesi kullanıcının makinasından soğumasına yada ısınmasına(fuji sağolsun ) sebep olabiliyor.
Sony A100 benim seveceğim türden.Canon 350D yada Nikon D70s'in yenisini de merak ediyorum.Bakalım zaman ne gösterecek?
Kivanc cok guzel fotograflar cekmissin tebrikler. Ayrica bu makinada renkli cekimlerin de cok guzel o yuzden renkli cekmeyi ihmal etme Gule gule kullan makinani. Bana oyle geliyorki bu makina ile SLR istegin biraz yatisacak gibi.
Aequitas iyi dileklerin için teşekkür ederim.Banada fena gelmedi çekim kalitesi.Yada insanın bu tür hoş mekanlarda çekimler yapması,başarısını arttırıyor olsa gerek.
Resimleri benim değerlendirmem ne kadar doğru olabilir bilmiyorum ama genede affına sığınarak birkaç şey söyleyeceğim...
Fotograflarda (bazılarında) bulanıklık var. Tripod kullanmasan dahi bu bulanıklık sorununu çözmek lazım. Bunun için özellikle hayvan fotograflarıyla ilgilen derim dostum. Hızlı hareket ettikleri için makineye alışmak ve makineyi kontrol etmek için iyi çalışma oluyor özellikle kuşlar. Benim evde 4 tane akvaryum var ve 2-3 akşamda bir başlarına geçip fotogaf çekiyorum bunların hepsi makineye daha iyi hükmedebilmek ve bu bulanıklığı önlemek amacım. Amatörün amatörüyüm sonuçta
Makine ayarlarını oynayarak değişik fotograflar elde etmekte mümkün. Mesela dene derim makineye örneğin lacivert bir kağıdı göstererek beyaz ayarı yap. Bu ayarla fotograflar çek.. İlginç fotograflar çekiyorsun.
Çektiğin fotografları LCD de büyüterek incelersen istediğin gibi olup olmadığına karar verebilir ve kaçmayan bir kompozisyonsa bir daha çekebilirsin.
Seri çekim yapmak makineye alışmak içinde iyi bir etken çoğu zaman.
Çocuklar gerçekten onlarda hızlı hareket ediyorlar ve iyi bir fotograf çekmek sabır gerektiyor..
Geçen fotografların vardı gemi iskeleti ile ilgiliydi galiba onda çok değişik açılardan çekim yapmıştın gerçekten güzeldi fotograflar.
Fotografları bir siteden bize gösterebilirsen hem birlikte görürüz hemde daha iyi inceleriz. Örneğin www.resimgalerisi.net konularına göre bölümler açabilirsin, kullanımı kolay hemde yazı yazabiliyorsun böylece hangi ayarlarda çektiğini görebilirizde kısa yoldan...
Geçen bir yorumunda sayısız fotograf çektim demiştin 1500 civarı... İnan hepimizin daha çok çekmeye ihtiyacımız var. Değişik açılardan, değişik ışıkta, değişik ayarda fotograflar çekmeye ihtiyacımız var bizlerin.
Saygılar...
S9500 fun club üyeleri raynokxlar ve bizim makine :
Raynox süper macro conversion lens : dcr 250 :
Raynox Macro /close up conversion lens : dcr 150
Raynox süper macro conversion lens süper : msn 202
Raynox ultra macro conversion lens : msn 505
Diğer lensler
http://www.raynox.co.jp/english/digital/s9000/index.htm
#muratreis' tarafyndan 03.08.2006 10:42:51 tarihinde düzenlendi.
#muratreis' tarafyndan 03.08.2006 10:43:59 tarihinde düzenlendi.
Murat selam.Uzun süredir seni göremiyorduk.
Bulanıklığın olduğu fotoğraflarda pozlama süresini uzun tuttum.Bazıları neredeyse 1sn kadardı.Bu tür çekimlerde flu görüntü olması normal.Hatta flu olması için kasten insanları uzun pozlama ile çektim.Tabi binalarında bu arada sabit çıkması gerekirken kayması iyi görünmeyebilir.
Bahsettiğin şey elimizi titremeye karşı alıştırmamız ise,bu konuda çok fotoğraf çekmenin faydalı olacağı kanaatindeyim.
Beyaz ayarını lacivert olarak ayarlaman ilginç.Denemekte yarar var,sonuçları görmek açısından.
Bahsettiğin fotoğraf sitesine vakit bulursam fotoğraf yükleyebilirim.Ama zaman bulamıyor,bu siteye bile tüm çekimlerimi yükleyemiyorum.
Sende fotoğraflarını buraya koyarsan iyi olur.Forumda sadece ben fotomu yükleyip ben izliyorum
Yakında kendi fotoğrafıma kendim yorum yazacağım
s9500 bu sitede abartıldığı kadar da iyi bi makine değil. bende bi kaç hafta önce s9500 aldım, ama şu kadarını sööliiim gece çekimlerinde tripodsuz bi halta yaramaz bu makina. 1600 ISO ayarı yapmışlar ben korkumdan çıkamıyom 1600 ISO ya çünki deli NOISE yane gürültü yane kirlilik yapıo. 800 ISO dan yukarı çıkamıyorum. ayrıca çıkan fotolar çok soft, yane keskinlik yok, sharpen ayarı yapmışlar ama o da yeterli gelmiyor. ama gene de makinenin (+) ları (-) lerinden fazla. Ayrıca önemli bişi daha: "evf/lcd" butonunun altındaki tuş u bir türlü kullanamadım her türlü denedim sanırım bozuk. o tuşu kullananlar nası kullandıklarını anlatırsalar sevinirm.
ama slr-like cihazlar arasında en iyisi gene s9500.
DSLR her zaman en iyisi fakat benim gibi bütçe den yana kıstılaması olanalar için ideal bi makine...
Ferhat bu saydıklarını zaten biz inkar etmiyoruz ki.Evet Like cihazların R1 dışında hepsi iso 1600 desteği dahilinde kirlenmeyi fazla üretiyor.
LCD/EVF tuşunun altındaki tuş'a basıldığı takdirde görüntünün orta kısmını büyütüyor makina.Bozuk olduğunu sanmıyorum bende başlarda çalıştıramadığım için bozuk diye nitelendirmiştim.
Şimdi makinanın sol yanında netleme tuşu var.3 adet ayarı var bunun.Sürekli netleme,tek sefer netleme ve manuel netleme...
Ve burada makinanı,en üst konum olan sürekli netlemede kullandığın anlaşılıyor.Çünkü ortadaki alanın büyümesi için sadece netlemenin ortada yada altta bulunması yeterli oluyor.Sen sürekli netlemede tutmamaya çalış.Bu sürekli AF,hareketli cisimleri(örn:kuşlar) çekerken belirgin avantaj sağlamaktadır.
Ancak bunun dışında makina objeleri devamlı netlemeye uğraşacağı için pil tüketimide o oranda fazla olacaktır
ferhat dostum yanlış hatırlamıyorsam softluk bir tarzı gibi bu makinenin ama belli ayarlarla oynayarak daha keskin fotograflar elde edebiliyorsun. Ya bu topicte yada S9500 test topiciğinde yazılmıştı bunlar. Bulursam tekrar koyarım.. Makinemizin zaten bir DSLR olmadığını biliyoruz, dediğin gibi bu makineleri almamızın en büyük sebebi bütçe. Ama fotografçı makinenin hakkını verirse birçok makinede çok iyi fotograflar çekmek mümkün esasında.... Fujiyi seçmemizin en büyük sebeplerinden biri pazarbeyin tarafsız testi ve fujinin özellikle Satış sonrası desteği. Bunu en son Kıvançta yaşadık ve memnun olduk.
Ben ilk aldığımda gördüğüm fotograflar sonucunda da büyük beklenti içerisindeydim ama bir türlü olmuyor. Sonra baktım ki yav adam şu ana kadar ne biliyon ki fotografçılık hakkında. koca bir HİÇ... Biraz bu konuya yönlendim şimdi. Sürekli test çekimleri, bol bol ayar değiştirerek çekimler. sonuçta fotograf çekmedikten sonra dünyanın en iyi makineside olsa boş... bizde hem o makineyi alacak para yok, hemde fazla fotografçılık bilgisi yok...Kısaca her iki yöndende çok çalışmak lazım
Arkadaşlar birde birçok bilgili arkadaşın söylediğine katılıyorum.O da iyi fotoğrafları izleyin,okuyun.Kompozisyonlarına,fotoğrafçılrın bakış açılarına bakıp onları anlamaya çalışın.Niçin bu açıdan çekmiş?
Onun görüpde benim göremediğim ne?
gibi bakın biraz da olaya
İlgili olabilecek konular
-
Fuji S9500 Denklanşör Kablo Bağlantısı ?
14 Ağu. 2014, 22:25 fesyen
1232814 Ağu. 2014, 22:47
fesyen -
-
Fujifilm S9500 İçin Pil Tavsiyeleri
15 Nis. 2011, 23:35 ridvantunc
7332929 Oca. 2012, 22:37
guney06 -
Fuji S9500-canon 400d-olympus E500 ?
30 Oca. 2011, 19:14 heartofgold
6169931 Oca. 2011, 17:17
g.emre -