Fotoğrafçılık Forumları
S9500 Fun Club Şu An Kurulmuştur!
Arkadaşlar benimde S9500 modelini bugün almamla faal olarak S9500 fun club'ın kurulması şart olmuştur.Dilek,
şikayet,öneri,bilgi paylaşımı,kullanım,test,görüşler,
teknik sorunlar,fotoğraflar üzerine yorumlar,yeni gelişmeler vb. birçok konuyu burada hızlı bir şekilde tartışacağız.Bilinmeyenlere ışık tutup,profesyonelliğin peşinden gideceğiz.
Bu forumda yorumlarını,yardımlarını,bilgisini ve emeğini bizimle paylaşan herkese teşekkür ederim
#osmanlı' tarafından 15.07.2006 22:45:01 tarihinde düzenlendi.
Ferhat senin makinan garantili değilmi?
Durduk yere kendiliğinden bozulduğunu varsayarak konuşuyorum;yetkili servise faturanla birlikte makinayı götürüp tamir ettirmelisin.
Makinanı en iyisi İstanbulda oturduğun için Fuji Sinfo A.Ş'ye götür.Hiç başka bir yerle uğraşma.Burası Fuji'nin en büyük yeri.Merkezi olduğu için muhattabında burası olur.
Bende İzmir'de yaptırabilirdim ama İstanbul merkeze kargo ile yolladım.Sende öyle yapmalısın.Adres kullanma klavuzunun arkasında yazıyor.
Arkadaşlar bende fujifilm s9500 makinam elime geçeli 1 hafta oldu ve sürekli elimde çekim yapıyorum. doğacak olan kızımı çekmek içinde sabırsızlanıyorum.
Aslında digital fotoğrafçılıkla ilgili fazla bir bilgim yok fakat özellikle karanlık ortamlarda çekim yapmaya çalışırken hem vizörde hemde lcd ekranda görünen yeşilimsi dikey bir çizgi var. Deklanşöre bastığımda bu resimde de görünüyor.
Acaba çok acemi bir hata yaptığım içinmi oluşuyor yoksa makinemde bir sorun var.
Bu konuda çok acemiyim.
Lütfen yardımlarınızı ve düşüncelerinizi yazın.
eaglema yeşil çizgi dediğin,karanlık yada loş ortamlarda görüntüyü netlemeye yardımcı olan hologram Af'dir.
Deklanşörün hemen yanından çıkar ve gittikçe genişleyen bir çapla görüntüyü kısmen aydınlatır.
Bu yeşil ışın,lcd yada vizör'de görünebilir,bu normaldirde.
Fakat fotoğraflara böyle bir ışının yansıması söz konusu değil.Sen karanlık ortamda bir fotoğraf çek(yeşil ışın netlemek için devreye girsin),sonra fotoğrafı bilgisayara atıp bak,çıkmış mı diye.
Bak eğer o yeşil ışın çıktı fotoğrafta diyorsan,tek bir sebep geliyor aklıma.Oda bu ışının kaybolmadan senin deklanşöre basıp fotoğraf çekiyor olman olabilir.Çünkü ben bu netleme yardımcı ışığını netlemesi için beklerim.Sonra bu yeşil ışın görevini yerine getirince kaybolur.Zaten sen fotoğrafı netleme yapmadan çekiyorsan ortada başka bir büyük sorun daha vardır.Netlenmemiş,kötü fotoğraflar.
bende fuji 9500 almak istiyorum bana artıve eksilerini solermisiniz......
Kelebek sen sitenin eskilerinden sayılırsın artık.Benden çok biliyor olman lazım
Şaka bir yana işte burada yazdıklarımız ve yüklediğimiz fotoğraflardan ibaret bir makina.
Sen hani DSLR alacaktın?
A100 ile 9500 arasında 500 ytl fark varken,9500 alman doğru mu sence?
Ben bu işe karışmayayım,sonra pişman olacağın bir karar vermeni istemem.
Kafana takılan soruların olursa cevaplarım ancak bu işi sevdiğini düşünerek sana R1 yada A100 önerebilirim.
Yeni çıkacak Canon veya Nikon'da olabilir.
Adnan abi çanta almaya karar verdim.Hem makinam için daha koruma sağlayacak,hemde işlevselliği ve büyük boyutları ile ileride almayı düşündüğüm DSLR makina ve lenslerini içerisinde barındırabilecek.
Markası ve modeli;
Lowepro Nova 4.
Teknosada bugün gördüm,öncedende görmüştüm.Harika,tek kelime ile süper.Fiyatı 89 YTL.Ama bir kere alınacak kadar iyi.
Bir araştır internetten istersen.
kıvanc canta alacaksan siddetle sırtcantası almanı oneririm lowepronun cok guzel sırt cantaları var..
osmanlı sana katılıyorum bekle ve gor yapayım 1 porsiyon .. maluk bekleye bekleye yemek lazım hazmı kolay oluyo mideyi yormuyo
Ah ömercim geç yazmışsın mesajı.
Ama çantamdan gayet memnunum.
İsteyen bakabilir.
3 saat kadar önce Lowepro Nova 4 aldım.Bu kadar büyük bir çantayı almamdaki sebep,hem şimdiki makinamı iyi korusun diye,hemde ileride alacağım DSLR'ye büyük bir alan sağlasın diye.
slm herkese.
az önce yalçınlara kablolu deklanşör sordum BURSA da bulamazsın dediler.internete baktım fuji nin sayfasında 9500 aksesuarlarında pil kart falan var ama o yok.bu konuda bilgisi olan varmı.
İlgili olabilecek konular
-
Fuji S9500 Denklanşör Kablo Bağlantısı ?
14 Ağu. 2014, 22:25 fesyen
1232814 Ağu. 2014, 22:47
fesyen -
-
Fujifilm S9500 İçin Pil Tavsiyeleri
15 Nis. 2011, 23:35 ridvantunc
7332929 Oca. 2012, 22:37
guney06 -
Fuji S9500-canon 400d-olympus E500 ?
30 Oca. 2011, 19:14 heartofgold
6169931 Oca. 2011, 17:17
g.emre -