Fotoğrafçılık Forumları
S9500 Fun Club Şu An Kurulmuştur!
Arkadaşlar benimde S9500 modelini bugün almamla faal olarak S9500 fun club'ın kurulması şart olmuştur.Dilek,
şikayet,öneri,bilgi paylaşımı,kullanım,test,görüşler,
teknik sorunlar,fotoğraflar üzerine yorumlar,yeni gelişmeler vb. birçok konuyu burada hızlı bir şekilde tartışacağız.Bilinmeyenlere ışık tutup,profesyonelliğin peşinden gideceğiz.
Bu forumda yorumlarını,yardımlarını,bilgisini ve emeğini bizimle paylaşan herkese teşekkür ederim
#osmanlı' tarafından 15.07.2006 22:45:01 tarihinde düzenlendi.
bu fotolar manuel moddamı çekildi osmanlı
Yerde duran küçük bir çiçekdi.Tam tanımı bu mu bilemiyorum ama genellersek çiçek diyeceğim.
Fotoğraflarımdaki netlik sorununu araştıracağım.Çoğunlukla bir flu'luk var.As'ın da dediği gibi UV filtre ile ve filtresiz aynı yerleri çekip,aradaki farklara bakacağım..Ha bu arada bir aksilik çıkmazsa en fazla 6 ay içerisinde kendi kişisel sergimi açmayı planlıyorum.Size birşey soracağım:Mesela en kaliteli çıktılar 300dpi de mi alınıyor?Peki fotoğrafı bastırırken yada sergi için çekimler yaparken RAW formatında çekim yapmam ile 9MP fine,9MP normal ve 9MP(3:2)
tipinde çekimler yapmam arasında ne fark var?
Bu arada 3:2 tip çekimi deneyen var mı?Yatay çekimlerde mi yoksa dikine çekimlerde mi işimize yarıyor bu mod?
Size bo fotoğraflı günler dilerim...
osmanlı fotoların çok başarılı. Özellikle SB güvercinler ve konak meydanındaki renkler çok güzel. Devamı gelir umarım.
Güzel resimler, sanırım daha iyi olacağız.. Fakat açıkcası çoğu zaman zorlanıyorum. Çok iyi bir fotograf altyapısı olmadığı için, üstüne birde A,P,N,P enstantane, diyafram vs... derken bazen kompozosisyonu kaçırıyorum Bu işi bir halledebilsem iyi olacak ama sanırım tatil dönüşü bir kursa gitmek daha doğru olacak...
Osmanlı netlik, fluluk bende de vardı.. ki zaman zaman oluor.. Bu biraz titremeden oluyor, zaten titreme ikazı çoğunlukla çıkıyor bu çıkmadığı durumda iyi fotograflar elde edebiliyorum....
Digiturkte Iz Tv var. Çok güzel fotograf sanatı ile ilgili programlar var... Işıkla Gölge, Karanlık Oda özellikle ustaları tanımak yönünden çok güzel. digiturku olanlar kaçırmasın...
Geçen gene İz Tv de yanlıs değilsem Viconun karavanı vardı... Hem Türkiyeyi geziyor, hemde fotograflar çekiyor. Bir minik nehir kenarında ilginç bir denemede bulundu. Fotograf makinasının lensi çıkardı. Ortasından çok az ışık geçecek bir kapak taktı, otomatik çekime aldı ve bir kayanın üstüne koydu... Çok ilginç ve değişik fotograflar çekti. Benim için çok yeni ve güzel bir bölümdü...
Yav S9500 ün bir tek şu boyun askısını sevemedim. Kısa geliyor valla... Galiba değiştireceğim...
Sağol palax.İnşaallah devamı gelecek.Orko merhaba.Ben genelde P modunu kullanıyorum.Bazen de S modunu.Loş ortamda,aydınlık bir çekim yapmak istemez ve o loş ışığın rengini yakalamak istersem N modunu kullanmayı tercih ediyorum.Tabi bu mod titremelere karşı duyarlı olduğundan,tripod ile kullanmakta fayda var.Birde tabi titreşim önleyici mod var ki kendiliğinden isoyu yükselttiği için kullanma taraftarı değilim.Yüksek iso çekimlerinden nefret ediyorum.Aslında bana bir DSLR lazım ileride.Bu makinayı saklayacağım ve 2. makina olarak güzel bir DSLR alacağım birkaç yıl içerisinde...
Murat sanırım elim hala titremelere tam alışamadı.Makinayı vücuduma daha yakın tutmam da fayda var.Unutmadan çekim yaparken derin bir nefes alın ve çekim bitene kadar tutmaya çalışın.Bunu bilmeyenler için söyledim.Saygısızlık olarak adledilmesin.
Bakınız www.letsgodijital.org.tr adlı bir türk sitesinde inceleme konusu olan S9500 hakkında,makinayı test eden zat makina hakkında nasıl yorumlarda bulunmuş:
Fujifilm S9500 - Kaliteli bir dijital refleks kamera
Genel olarak Fujifilm S9500 dijital fotoğraf makinesi etkileyici bazı özelliklere sahip bir model. Mükemmel bir model değil ancak hiçbir modelin mükemmel olduğu söylenemez. Ancak cihaz dijital refleks fotoğraf makineleri arasında güçlü bir model. RAW formattaki kalitesi ve düşük noise oranı, görüntü ve objektif kalitesi cihazı son derece çekici bir model haline getiriyor. Eğer Fujifilm kameranın yazılım ve görüntü stabilizasyon konusundaki eksiklikleri giderirse bu model rakipleri arasında çok ciddi şekilde yer edinecek bir cihaz haline gelecektir. Dokuz megapiksel, geniş bir odak zum mesafesi, gerçek anlamda geniş açı çekim ve yüksek ISO değerleri gibi özellikleri Fujifilm S9500 dijital fotoğraf makinesini harika çekicilikte bir kamera olmasını sağlıyor. Kesinlikle tavsiye ediyoruz.
Evet arkadaşlar ben daha önceleri de size fuji'nin yazılım konusunda bir güncelleme(firmware) yapması gerektiğini söylemiştim.Mesela en bariz eksiklik olarak benim gözüme çarpan dijital zoom'un 2x olarak sınırlandırılmış olması.Belki bir miktar görüntü kaybı yaratıyor bu fakat lazım olduğu durumlarda yok değil.En basit kompakt modellerde dahi 4x,5x,6x...gibi dijital zoom oranları mevcut.Sonra biz AY resmi çekemeyince üzülmekte haklıyız değilmi arkadaşlar?
osmanlı, tam bende 1-2 gün içersinde dolunay olucak, bunu
nasıl çekicez, zoom yeterli gelmiyor ne yapalım derken
sen olaya girmişsin...
Arkadaşlar bu ay fotolarını nasıl çekicez?
Tripod kullanımı dışında birebir yardımınız lazım.
S9500 aldık ama hala bir dolunay fotomuz yok...
Yardım bekliyoruz arkadaşlar.
ROGER IT BRAVO1!
İlgili olabilecek konular
-
Fuji S9500 Denklanşör Kablo Bağlantısı ?
14 Ağu. 2014, 22:25 fesyen
1234714 Ağu. 2014, 22:47
fesyen -
-
-
-
Fujifilm S9500 İçin Pil Tavsiyeleri
15 Nis. 2011, 23:35 ridvantunc
7334129 Oca. 2012, 22:37
guney06 -
-
-