osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

S9500 Fun Club Şu An Kurulmuştur!

Arkadaşlar benimde S9500 modelini bugün almamla faal olarak S9500 fun club'ın kurulması şart olmuştur.Dilek,
şikayet,öneri,bilgi paylaşımı,kullanım,test,görüşler,
teknik sorunlar,fotoğraflar üzerine yorumlar,yeni gelişmeler vb. birçok konuyu burada hızlı bir şekilde tartışacağız.Bilinmeyenlere ışık tutup,profesyonelliğin peşinden gideceğiz.

Bu forumda yorumlarını,yardımlarını,bilgisini ve emeğini bizimle paylaşan herkese teşekkür ederim

#osmanlı' tarafından 15.07.2006 22:45:01 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 20 Mart 2006, 15:08 - İp: yok
palax
palax (üye)
İzmir / Amatör

osmanlı dostum bence kendine haksızlık etme...
Makine sonuçta bir araçtır, amaç değil. Onu kadraja alan ve
kurgulayan senin tecrübelerin ve bakış açındır.
İyi fotoğrafçı manuelde çeker diye bir kural olduğunu
hatırlamıyorum. O yüzden çektiğin fotolardan maksimum
derece keyif al ve kendini eksik yönlerde geliştir.

Ben öyle yapıyorum. Sonuçta bu bir hobi. Amatör olarak
başladık gittiği yere kadar gidecek. O yüzden canını
hiçç sıkma manuel ayarmış otomatik ayar diye...

Tarih: 4 Mayıs 2006, 22:11 - İp: 81.***.**9.24
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Osmanlı yazını okudum.Fotoğraflarını çektiğin P modu benimde en çok kullandığım mod.İyi fotoğraf için illede manuel çekmeye gerek yok.Sen sanıyorum makinanı çekim sırasında titretiyorsun netlik sorunu bu yüzden olabilir.
Aşağıdaki fotoğraf P modunda R1 ile çekildi.P modunda çekilen fotoğrafa örnek olsun diye koydum.
Çekim değerleri:

Sony DCS-R1
sRGB
F/8
1/500sn.
ISO-160

Tarih: 4 Mayıs 2006, 22:34 - İp: 85.***.**6.50
emrahçınar
emrahçınar (üye)
Denizli / Amatör

oooooooooooooooooooo
kıvançcım döşemişiz fotoları bakıyorum...

As,çektiğin fotolarda makinenin kalitesi ve senin tecrüben çok açık görülebiliyor.Tebrik ederim...

Arkadaşlar bir ricam olucak:Galeriye Sinek isminde bir ftoğraf yükledim macro kısmında,fotoğraftan pek hoşnut değilim sorunumun ne olduğunu da bilmiyorum,yorumlarsanız çok sevinicem...teşekkür ediyorum

Tarih: 4 Mayıs 2006, 23:36 - İp: 85.***.**6.73
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Emrah maalesef sinek fotoğrafına ulaşamadım.Senin arşivinde ise eskiden çekilmiş,camda duran sinek var.Onu pek beğenmedim.Senden daha iyisini bekliyorum.Acaba dediğin fotoğraf galeriye eklenmedi mi?Bu arada vaktin olmuyor herhalde fot.çekmeye.Senden de bir dolu fot.bekliyoruz.

Tarih: 5 Mayıs 2006, 00:16 - İp: 85.***.**6.170
nergal
nergal (üye)
Ankara / Amatör

Merhaba,
Uzun süredir forumu takip ediyorum. Fotograf makinam yoktu, sizlerin görüşleri ve bilgilerinden de faydalanarak kararsızlığımı yenip bir S9500 aldım.Aslında çoktan karar vermiştim, S9500 deki özellikler benim için fazlasıyla yeterli idi. Ama fotoğraflarındaki netlik soru (söylenenlerden) beni çaydırıyordu. Hatta gidip makinayı elime aldım hoşuma da gitti ama bırakıp çıktım. Sonra bir kaç makinayı daha araştırıp onlara da baktım.23 Nisan da Ankara dışına çıkacaktım, fırsat budur deyip gidip S9500 ü aldım. İyi de yapmışım, hepinize teşekkürler.

Tarih: 5 Mayıs 2006, 17:47 - İp: 85.***.**1.114
ucanturk76
ucanturk76 (üye)
İstanbul / Amatör

Çanta almayı düşünenlere Lowepro'yu tavsiye ederim. Ben aldım. OffRoad modelini. Bel çantası aynı zamanda omuzada asılabiliyor. İstanbul dakiler için ithalatçı firmanın internet adresini veriyorum. Su ve toz geçirmeme özelliği ile bence öne çıkıyor...

http://www.zoomithalat.com/

Tarih: 5 Mayıs 2006, 20:01 - İp: 85.***.**8.49
fatihgh3
fatihgh3 (üye)
İstanbul / Amatör

#fatihgh3' tarafyndan 05.05.2006 23:00:54 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 5 Mayıs 2006, 22:54 - İp: 88.***.**5.78
emrahçınar
emrahçınar (üye)
Denizli / Amatör

yo kıvanç kardeş o dediğin eski,dün ben yükledim ama onay verilene kadar zaman geçti tabi.şu an görebilirsin fotoğrafı,yorumlarınızı bekliyorum...

ARKADAŞLAR SİNEK ADLI FOTOĞRAFIMI YORUMLARSANIZ ŞOK SEVİNECEM ÖZELLİKLE MAKROBEY USTAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(fotoğraf macro olduğu için pazarbeyin adını özellikle yazdım arkadaşlar yoksa hepinizin değerli yorumlarını bekliyorum)MAKROBEYMAKROBEY

Tarih: 5 Mayıs 2006, 23:17 - İp: 85.***.**5.3
morcadi
morcadi (üye)
İstanbul / Amatör

YASASIN S9500 KARDESLIGI
HAYIRLI UGURLU OLSUN DERIM, GEC OLDU AMA GUC OLMASIN...GUZEL KARELERDE... YASAMIN ICINDEN HER YERDE BULUSMAK DILEGIYLE DIYELIM
Sevgilerimle,MOR CADI

Tarih: 6 Mayıs 2006, 00:19 - İp: 88.***.**3.216
orko76
orko76 (üye)
Kahramanmaraş / Amatör

osmanlı kardeş sen herzaman bana moral verirdin sana ne oldu böyle ümitsizlik yakışmıyor sana
boğaz fotosu harika olmuş fatih hangi makinayla çekildi tin aceba r1 mi s9500 mü

Tarih: 6 Mayıs 2006, 00:53 - İp: 88.***.**4.218