Fotoğrafçılık Forumları
S9500 Fun Club Şu An Kurulmuştur!
Arkadaşlar benimde S9500 modelini bugün almamla faal olarak S9500 fun club'ın kurulması şart olmuştur.Dilek,
şikayet,öneri,bilgi paylaşımı,kullanım,test,görüşler,
teknik sorunlar,fotoğraflar üzerine yorumlar,yeni gelişmeler vb. birçok konuyu burada hızlı bir şekilde tartışacağız.Bilinmeyenlere ışık tutup,profesyonelliğin peşinden gideceğiz.
Bu forumda yorumlarını,yardımlarını,bilgisini ve emeğini bizimle paylaşan herkese teşekkür ederim
#osmanlı' tarafından 15.07.2006 22:45:01 tarihinde düzenlendi.
Sayın Melih Özbek' in sitesinden alınmıştır :
Makina alırken gözönüne zaten almış olduğunuz 'aksesuarlar' kısmını asla atlamayın.. Bir kere makinayı elinize aldıktan sonra ilk gerekecek şey bir adet taşıma çantası olacak. Yeri geldiğinde naylon bir torbayla da taşıyabilirsiniz ama bence o kadar para verdiğiniz bir aleti daha iyi korumak gerekir. Eğer küçük bir makinaysa sorun yok, ancak büyük bir makina alıyorsanız (ki DSR ların tamamı 'iri' makinalar) o zaman çanta seçimi çok önem kazanıyor. Eğer uzun bir yürüyüşte belinizi kopartacak gibi bi bir çanta seçerseniz bir dahaki gezide fotoğraf makinanızı yanınıza almamak için bir sürü sebep yaratırsınız kendinize.. Çantalarınızı fotoğraf makinanıza ne kadar aksesuar alacağınıza göre ya baştan geniş alın, ya da genişleme opsiyonu olsun. İkinci önemli konu da, çantanın kendisi ağır olmasın... Bazı çantalar vardır ki, içi boşken zaten ağırdır. Mümkün olduğunca hafif çanta seçmekte fayda var. Bir de çantayı bir tür 'giyecek' olarak düşünün. Giyince rahat edemediğiniz bir elbiseyi nasıl ki almıyorsunuz, çantayı da almayın.
Çantalar da kişilerin alışkanlıklarına göre bir kaç çeşit oluyor.. Yazı serisinin "çantalar"i da kapsaması açısından bildiklerimi yazıyorum, bu kısmın dijital fotoğrafçılıkla bir alakası yok, içine her türlü makinayı koyacağınız çantalar.. Büyük ihtimalle benden çok daha tecrübeli çok insan çıkacaktir.
-Omuza astığınız, bir çok fotoğrafçının yanında gördüğünüz en klasik çanta tipi. Kötü tarafı, uzun yürüyüşlerde hep dert olur. Çünkü asimetrik bir şekilde asılıdır ve dengenizi bozar.. Çapraz asmaya kalksanız bu sefer de vücudunuza olmadık bir tork uygular. Her halikarda yürüyüşler ya da bütün gün süren fotoğraf seanslarında yorucudur. Öte yandan bu kadar çok kullanıldığına göre demek ki kullananların çok sevdiği bazı yönleri de yok değildir.. SAnırım içine çok fazla şey alabiliyor olması önemli bir etken.... Örneğin: http://www.lowepro.com/pages/series/nova/novaminiaw.htm
-Toploader'lar. Benim favori çanta tipimdir. Fotoğraf makinası içinde ters dürür, ve makinayı çıkarıp geri yerine koymak çok hızlı olur. Bu çantaları da yandan asmanız gerektiği için aynı dengesizlik sorunlarını burda da yaşarsınız. Ancak bazı modellerini ek bir aparatla göğsünüze asmak ya da kemerinize takmak mümkün.. Kötü yanı tek başına fazla malzeme taşımaz. Benim şu anda kullandiğim: http://www.tamrac.com/519.htm
- Sırt çantaları.. Uzun yürüyüşler için biçilmiş kaftandır. Daha rahatı olamaz. İçine dünyayı alır, saatlerce yürüseniz de farketmezsiniz (tamam biraz farkedersiniz ama dengesiz değildir).. Kötü yani, çantanın kendisi çok ağırdır. Bir de o kadar çok gözü vardır ki, bir şeyler doldurmadan duramazsınız, sonuçta 15 kilo olur çıkar sizin çanta. Başka bir kötü yani da, çanta sırtnızdayken makinanıza ihtiyacınız olursa öyle 'hop' diye makinanızı çıkartamazsınız, illa ki çantayı çıkarıp makinayı içinden almanız gerekir. Ben böyle bir sırt çantasıyla (http://www.lowepro.com/pages/series/trekking/minitrkclassic.htm) kızılcahamam gezisine gittim, çanta 13 kiloydu, yaklaşık 5 saat yürüdüm, bunun iki saati güneş altında tepe tırmanmakla geçti ve çanta hiç sıkıntı yaratmadı. Eğer aksesuarınız çoksa düşünülmesi gereken bir alternatiftir.. Genelde pahalı oluyorlar ama bakın sürda 18 sterline satılan bir model var: http://www.7dayshop.com/çatalog/product info.php?cPath=777 1 103 10308&products id=6021 .. Eğer Türkiye'de herhangi bir firma üretiyorsa tahminen daha ucuza olabilir, fotoğraf dükkanlarına gidip sormakta fayda var. Hatta soysal pasajı tarzı kendi üretim yapan mağazaların olduğu yerlere tarif ederseniz deneyen çıkabilir bile..
- Free bag stili bele takılan çantalar da vardır ama ben hiç görmediğim gibi nasıl kullanıldığını da aklım kesmez..Düşer o çanta adamın belinden.. Kullanan varsa eğer fikirlerini yazarsa sevinirim.
- Slinger denen "sırt çantası - omuz çantası - toploader" karışımı çantalar. Bu çantalar tasarımları gereği sırt çantası gibidirler, ancak gerek
Lowepro Nova Mini Pro.. Teknosada değişmediyse 35 YTL olması lazım... Ben siyahını kullanıyorum
#muratreis' tarafyndan 30.04.2006 21:50:14 tarihinde düzenlendi.
Muratreis iyi de bu gösterdiğin model DSLR için.Yani extra lensleri koymak için gözleri mevcut.Bize büyük gelmez mi bu çanta?Arkadaşlar benim dediğim S9500 şeklindeki çantayı yabancı sitelerde görmüştüm.Positif bey ile konuştuğumda ürünün türkiye stoklarına yeni girdiğini söylemişti.Ben bir bakıp kodu bulmaya çalışayım.Bulursam buraya yazarım.Ancak kafanızda şartlamayın illaki fujinin orjinal çantası olsun diye...
Bu adreslere bakın.Dediğim çanta burada gösterilmekte.
http://www.ukdigital.co.uk/fuji_digital_camera_cases.htm Ya da şu adrese:
http://www.amazon.co.uk/exec/obidos/ASIN/B000CEBDLO/026-3888454-4573201
Boyları değisiyor osmanlı Nova Mini Av si tam bizim S9500 lere göre... Dısarıda bir göz var... Yanlarda 2 file şeklinde göz.. İçeride makinanın konacak yerin yanında bir göz var ben kabloları koyuyorum. Dış kısmında bir göz var buraya güneşliği ve yedek pilleri koyuyorum. Valla belki değişik boyları olabilir lowepro nun ama Mini AV tam denk geldi dediğim gibi... Ayrıca alttan, üstten ve yanlardan destekli olması benim hoşuma gitmişti. Ben yatay bir çanta istememistim fazla birşey taşımayacağım için....
Murat bu lowepro nova mini çantayı sen kullanıyorsun.Bu çanta ile ilgili sana birkaç soru soracağım:
1)Çanta dikine konuyor ise objektif kısmı çantanın tabanına tekabül ediyor.Peki çantanın zemini yumuşak doku ile kaplı mı,Yani makinayı darbelerden koruyabilir mi tabanı?Yanlar konusunda bir endişem yok senin anlattığın kadarıyla,çünkü yanlarda gözleri varmış çantanın...
2)Bu çantanın tutuşu nasıl?Bele mi asılıyor,omuza mı,sırta mı yoksa boynuna mı?
3)Sana ne kadar'a mal oldu çanta?
4)Çantayı hangi mağazadan aldın?
5)Bu çantanın yağmur'a dayanıklılığını tespit ettin mi?
6)Çantanın model kodunu tam olarak buraya yazabilirmisin?
7)Çanta kaç kg taşıma kapasitesine sahip?
8)Çantanın hangi renk seçenekleri var?
8)Çantanın içinde kendinden bölmeleri var mı?
9)Makinayı çantanın içine diklemesine koyduğumuza göre,fot.makinamızın burada dik durmasını sağlayan bu bölmeler mi?
10)Çantanın iç kısmı ve dış kısmı hangi malzemelden üretilmiş?Aşınmaya karşı dayanıklı mı?
11)Çantanın yan bölmelerinin hacmi na kadar?Mesela her bir bölme içine ne gibi şeyler sığdırabilir?
12)Bölmeler fermuarla mı yoksa yapışkanla mı kapanıyor?
13)Garantisi var mı?
14)Çok mu soru sordum?
Nedemek üstad cevaplamaya calışayım :
Murat bu lowepro nova mini çantayı sen kullanıyorsun.Bu çanta ile ilgili sana birkaç soru soracağım:
1)Çanta dikine konuyor ise objektif kısmı çantanın tabanına tekabül ediyor.Peki çantanın zemini yumuşak doku ile kaplı mı,Yani makinayı darbelerden koruyabilir mi tabanı?Yanlar konusunda bir endişem yok senin anlattığın kadarıyla,çünkü yanlarda gözleri varmış çantanın...
(Alt kısmıda korumalı... Sert değil ama düşmeye karşılık özel korumalı)
2)Bu çantanın tutuşu nasıl?Bele mi asılıyor,omuza mı,sırta mı yoksa boynuna mı?
(Omuza asılıyor istenirse elde de taşınabiliyor)
3)Sana ne kadar'a mal oldu çanta?
(Ben 35 YTL ye aldım)
4)Çantayı hangi mağazadan aldın?
(Makineyle birlikte Teknosadan almıştım)
5)Bu çantanın yağmur'a dayanıklılığını tespit ettin mi?
(Yağmur için özel örtüsü var. Bu örtü çantanın altında ayrı bir gözde duruyor yer kaplamıyor)
6)Çantanın model kodunu tam olarak buraya yazabilirmisin?
(Lowepro Nova Mini Pro... lowepro sitesinden aratırsan çantayı görebilirsin.)
7)Çanta kaç kg taşıma kapasitesine sahip?
(Valla bunu bilmiyorum. Ama oldukça sağlam makiyei hiç sorunsuz taşıyabiliyorum)
8)Çantanın hangi renk seçenekleri var?
(Teknosada bir siyahı bir de kahverengi gibi bir renk vardı. Ben siyahı tercih ettim)
8)Çantanın içinde kendinden bölmeleri var mı?
(Dışında bir göz var, yanlarda açıkta file şeklinde iki göz var, içesinde derinlemesine bir göz var -- USB kabloyu falan koyuyorum, önde bir göz daha var)
9)Makinayı çantanın içine diklemesine koyduğumuza göre,fot.makinamızın burada dik durmasını sağlayan bu bölmeler mi?
(Makina tam oturuyor. Sanki bu makine için yapılmış, hiç kıpırdama yok. Ayrıca makineyi koyunca üstüne aynı malzemden yapılmış cırtcırtlı bir bölüm koyuyorsun. Sanırım ters düşmelerden koruma için yapılmış)
10)Çantanın iç kısmı ve dış kısmı hangi malzemelden üretilmiş?Aşınmaya karşı dayanıklı mı?
Bana oldukça iyi geldi ama bu işten fazla anlamdığım için bir bakmak lazım...
11)Çantanın yan bölmelerinin hacmi na kadar?Mesela her bir bölme içine ne gibi şeyler sığdırabilir?
(İç yandaki kısma ben USB kablo ve 4 pil koyuyorum. Dış kısımları kullanmadım ama örneğin cep telefou konabilir.)
12)Bölmeler fermuarla mı yoksa yapışkanla mı kapanıyor?
(Fermuarlı)
13)Garantisi var mı?
(Yav sanırım vardı, form falan çıktı ama hiç bakmadım açık söylemek gerekirse)
14)Çok mu soru sordum?
(ne demek)
Teşekkür ederim murat.Çok zahmet oldu sana.Bayağa uzun yazdığım için seninde cevap vermek için çok yazı yazman gerekti.İnşaallah bu soru-cevap lardan birçok kişi faydalanır.
şu an ben de bu çantayı arıyorum açıkçası 3 teknosa gezdim ama bulamadim hatta lowepro da gormedim sadece case logic vardi. simdi teknosa internet sitesine baktım orda da yok baska modeller var bulamadım yani sonuc olarak
carsamba bide eminonune gidecegim belki orda rastlarım
merhaba...
s9500 de diyafram ne kadar kısılabiliyor... ben bir kaç sitede farklı değerler gördümde...
bir de en kısık diyafram da gündüz en uzun pozlama süresi ne kadar(normal ışık düzeyinde diyelim, çünkü ışığa göre değişir aslında)
İlgili olabilecek konular
-
Fuji S9500 Denklanşör Kablo Bağlantısı ?
14 Ağu. 2014, 22:25 fesyen
1232814 Ağu. 2014, 22:47
fesyen -
-
Fujifilm S9500 İçin Pil Tavsiyeleri
15 Nis. 2011, 23:35 ridvantunc
7332929 Oca. 2012, 22:37
guney06 -
Fuji S9500-canon 400d-olympus E500 ?
30 Oca. 2011, 19:14 heartofgold
6169931 Oca. 2011, 17:17
g.emre -