Fotoğrafçılık Forumları
S9500 Fun Club Şu An Kurulmuştur!
Arkadaşlar benimde S9500 modelini bugün almamla faal olarak S9500 fun club'ın kurulması şart olmuştur.Dilek,
şikayet,öneri,bilgi paylaşımı,kullanım,test,görüşler,
teknik sorunlar,fotoğraflar üzerine yorumlar,yeni gelişmeler vb. birçok konuyu burada hızlı bir şekilde tartışacağız.Bilinmeyenlere ışık tutup,profesyonelliğin peşinden gideceğiz.
Bu forumda yorumlarını,yardımlarını,bilgisini ve emeğini bizimle paylaşan herkese teşekkür ederim
#osmanlı' tarafından 15.07.2006 22:45:01 tarihinde düzenlendi.
Bende çok merak ediyorum şu tele işini.
Keza S9500 in sanki daha bir zoom a ihtiyacı var gibi
geliyor bana. Faydalı olursa 600mm süper olucak bizler için.
Haklısın da yani 28-300mm güzel bir aralık da niçin dijital zoom bu denli kısıtlı?Evet görüntü kalitesini düşürüyor ancak bana gerekli olduğu anlarda oluyor.Mesela 2x dijital zoom ile 600mm olan görüntü,bana kalırsa 4x dijital olsaydı,
1200mm gayet yeterli olurdu.Üzerine 2.2x raynox tele taktığımızda ve gece tripod ile desteklediğimizde bize sunduğu 2640mm ile bırakın ayın kraterlerini görüntülemeyi,
aya dikilen ameriken bayrağını bile görürüz.
Bütün kardeşlerime iyi dilekleri için teşekkür ediyorum. Şu an 9500'üme alışmaya çalışıyorum. Alıştıktan sonra çekimlerimi gönderirim sizlere.
Tele olayını bende çok merak ettim.
Açıkçası Ankara'da benim aldığım bütün fiyatlar aynıydı. 1299,00YTL . Teknosa yanında 256xD picture Card ve Fuji 2300 pil ve şarj aleti verdi.
Bu arada Hafıza kartı araştırıyorum şu an. 2GB Sandisk CF Extreme III almayı düşünüyorum. xD Picture kartın hızı nasıl acaba? CF ExIII yerine xD kart mı alsam.
Teşekkürler...
DreamMaker sandisk 2GB EXtreme III bulduysan hiç düşünmeden
al derim. XD kartlardan daha hızlı. Ben geçen hafta 1GB lık
aldım çok memnun kaldım.
osmanlı merak ettiğim bu telenin acaba fiyat aralığı ne olucak? Gerçi çok fazla teleye ihtiyaç olmuyor genelde ama,
hani sağlam bir zoom da hazırda olması gayet iyi olur.
Sandisk 2GB CF Extreme III Buldum ancak 210YTL Sizce de pahalı değilmi?
xD kartlar kullanımı kolay ve aşınması,bozulması cf kartlara göre nispeten az olan kartlardır.Sayın Fuji Türkiye ürün müdürü M.Hoşbakan(Positif) de xD kartları öneriyor.1 GB xD kart bana kalırsa 1Gb Cf exreme den iyidir çünkü cf kartlarda pinler vardır,makinaya yerleştireceğimiz vakit bu pinler hafıza kartı kısmındaki yuvaya tam oturtulmalıdır.Yoksa bu pinleri doğru yerleştirmek için zorlarsak,pinler kırılabilirler.Sevgili emrah arkadaşımızın başına böyle bir olay gelmişti.Sen 2Gb diyorsan bu biraz düşündürücü.Aslında para olacak bir defa paraya kıyıp 8GB olan CF kartı yerine bir kez takacağız,o bizi bir ömür ihya edecek.Bu arada bu 8Gb ile hiç durmadan 640x480 30fps de yaklaşık 2 saat boyunca,320x240 30fps'de ise 4 saat boyunca hareketli-sesli video kaydedebiliriz.Üzerine üstlük şu an piyasadaki en yüksek kapasiteli olan 1Gb xD kartı da çektiğimiz fotoğraflar için kullanırsak,bize 9Gb lık bir alan sağlamış olur ki yemede yanında yat.9GB-9MP nasıl?
Süperrrr... 9 + 9 = 18, 9 x 9 = 81 Gibi işlemlerde olabilir mesela
Yani şimdi siz bana; Kardeşim delirtme adamı git 1 GB xD picture kart al. Diyorsunuz. Yanıldım mı?
ben 2gb sandisk ultraII almıştım ama araştıdım cflerde hız farketmiyo deniyor 9500 için 1gb extremeIII ü de denemişler ki en hızlısı o ondada aynı hızda kayıtediyomuş yani boşuna para verme
Çok teşekkür ederim dostum.
arkadaşlar şu makro lenslerden ne haber
İlgili olabilecek konular
-
Fuji S9500 Denklanşör Kablo Bağlantısı ?
14 Ağu. 2014, 22:25 fesyen
1233214 Ağu. 2014, 22:47
fesyen -
-
Fujifilm S9500 İçin Pil Tavsiyeleri
15 Nis. 2011, 23:35 ridvantunc
7333329 Oca. 2012, 22:37
guney06 -
Fuji S9500-canon 400d-olympus E500 ?
30 Oca. 2011, 19:14 heartofgold
6170231 Oca. 2011, 17:17
g.emre -