Fotoğrafçılık Forumları
S9500 Fun Club Şu An Kurulmuştur!
Arkadaşlar benimde S9500 modelini bugün almamla faal olarak S9500 fun club'ın kurulması şart olmuştur.Dilek,
şikayet,öneri,bilgi paylaşımı,kullanım,test,görüşler,
teknik sorunlar,fotoğraflar üzerine yorumlar,yeni gelişmeler vb. birçok konuyu burada hızlı bir şekilde tartışacağız.Bilinmeyenlere ışık tutup,profesyonelliğin peşinden gideceğiz.
Bu forumda yorumlarını,yardımlarını,bilgisini ve emeğini bizimle paylaşan herkese teşekkür ederim
#osmanlı' tarafından 15.07.2006 22:45:01 tarihinde düzenlendi.
makro çekim http://rapidshare.de/files/18973369/DSCF0103.JPG.html
#fatihgh3' tarafyndan 26.04.2006 15:56:31 tarihinde düzenlendi.
Arkadaşlar herkeze selamlar.
Sizlerden bir ricam olucak amatör bir gönüllü olarak
daha önce bir arkadaşımın minolta marka makinasıyla birkaçte resim çekip yollamıştım siteye fakat fotoğraf çekmeyi çok sevdiğim ve meraklı olduğum içim (AMATÖR olarak)
bende sizlerin tercihi olan s 9500'den aldım.Fakat amatör olduğum için makinayı tanımak adına biraz sıkıntılarım oluyo.sizlerden ricam orjinal kitapcığı haricinde faydalanabileceğim bir dergi yada kitap bulabilirmiyim bilmiyorum.bildiğiniz bir kaynak varsa banada önerebilirmisiniz???şimdiden herkeze teşekkürler ve iyi çalışmalar diliyorum...bu arada mail adresim v.acarz12@hotmail.com olarak değişmiştir.
Esasında S9500 ün kitapçığı çok güzelde bende amatörün amatörü olduğum için neyi nerede nasıl kullanacağımı bilemedim. Sağolsun positif beyin yolladığı Yeni Başlayanlar için fotograf Çekim Teknikleri çok işime yaradı. Bu arada birçok yerden fotograf çekim teknikleri ile ilgili döküman indiriyorum...
Ben bütün makieyi aynı anda öğrenmek yerine; konu seçerek yapıyorum... Böylece konuya göre nasıl çekmem gerektiğine bakıyorum önce tekniklerden, sonra kitaptan yararlanarak özellikleri öğreniyorum. Tabi bu iş biraz yavaş oluyor ama doğrusu pek acelemde yok zaten
Ama ek kitaplar edinmek, buradakı pazarbeyin emekleriyle hazırlanmış testleri okumak ve bazen işin içinden çıkmadığımızda dostlardan yardım istemek faydalı oluyor...
Ben konu konu çalışmanın faydasını görüyorum... Örneğin burada S9500 ile çok güzel makro çeken arkadaşlar var. Onlardan yardım istenebilir. Belkide onlar buraya yazarak bizlerle güzel paylaşımlarda bulunabilirler...
Mesela aklıma gelenlerden palax özellikle makro ile uğraşıyor, pazarbey doğa fotoğrafcısı, osmanlı sürekli değişik kompozisyolar deniyor...
(tabiki diğer dostlardanda )
Örnek bir resim koyarak bize ayrıntılı açıklama yaparlarsa bizde yararlanırız.
Acaba çok şey mi istiyoruz...
İzlemeye devam
Link:
Palax tan S9500 Denemeleri
Link:
Osmanlı S9500 Deneme Fotografları
Link:
muratreis S9500 Deneme fotografları
Link:
dragon100 S9500 fotografları
Link:
morcadi S9500 fotografları
Link:
ozgurs59 S9500 fotografları
Link:
vozgur S9500 fotografları
Link:
avİayca S9500 fotografları
Devamı gelecek.....
#muratreis' tarafyndan 27.04.2006 14:49:57 tarihinde düzenlendi.
Muratreis çok anlaşılır ve yardımcı yazılar yazıyor,bunları S9500 sahiplerinin çektikleri fotoğraflar ile destekliyorsun.Seni bu açıdan takdir ediyor ve kutluyorum.Foruma bir nebze olsun hareket getirdin.
muratreis
gerçekten osmanlının söylediği gibi hareket getirdin.
Yazdıkların ve desteğin için teşekkürler.
Bu arada S9500lerini yeni alan arkadaşlara nacizane bir önerim
olucak. Bol bol çekim yapsınlar. Makineyle nekadar zaman
geçirirlerse, S9500 lerinin gücünü okadar kısa zamanda
anlayacaklar. Ben şahsem 2GB kartı ve 8 adet pili her akşam
iş dönüşünde harcıyorum. Sürekli çekim yapıyorum. Makineyi
acımasısca test ediyor sınırlarını deniyorum.
Dün gece üzerinde çalıştığım konu su damlaları idi.
En basit yöntem olarak, karanlık ortamda, flaş ayarını
softa getirerek makul iso ayarı (200 yeterli geliyor)
zaman ayarı ve tripodla yaptığım. Örnekleri aşaığıda.
İlk denemelerim.
#palax' tarafyndan 28.04.2006 00:15:36 tarihinde düzenlendi.
Palax bu çekimlerinin altına herbiri için kullanılan diyafram ve enstantane ayarlarını yazarsan bizde denerken senin ayarlarını test ederiz.Başarılı olmuş çekimlerin,tebrikler... Aklıma gelmişken seninde bir İzmirli olman dolayısıyla hatırlatmak isterim:Cumartesi kısmetse fuar'a birkaç site üyesi ile birlikte fotoğraf çekmeye gideceğiz.Gelirsen katılım açısından ve seni aramızda görmek açısından iyi olur.Birde muratreis'in bizim fot.gösteren link'e tıkladığımda senin çekmiş olduğun kırmızı bir motorsiklet gördüm.Bu çekimi nasıl yaptığını,bu ortamı,ışığı vb.şeyleri nasıl ayarladığını merak ediyorum.
osmanlı ilgin için teşekkürler.
Ctesi iş durumu sebebiyle gelmem zor gibi. Ama uygun bir zamanda aranıza katılmayı çok isterim.
Damla fotoğraflarını, mutfakta çektim. Şu ayarları kullandım
Perde Hızı: 4sn
Diyafram: F/4
Odak Uzaklığı:33mm
ISO 80
Ve flaş ayarı olarak soft u seçtim. Netliğimi yaptıktan
sonra, tüm ışıkları kapattım. Makineyi 2sn zaman ayarlaması
yaptım ve çektim. Bu arada makro ayarındaydı.
Daha iyi ayarlarla daha güzel fotolar çekebilirsiniz.
Kırmızı motorsiklet fotosunuda şu şekilde çektim.
Maket oyuncak modelini, kırtasiyeden aldığım 50x70cm siyah
fon kartonuna yerleştirdim. Makinemi tripod ile sabitledim.
Sağ taraftan masalambası ile uygun ışığı verdim. Ampulün
önüne ışığı yumuşatan patron kağıdı yada o tarz bi kağıt
bantladım. Makroda 2sn ayarladım. ISO 200 kullandım.
Akşam evde hemen deneme yapalım. Hanım diyecek ki bu kadar damlalara meraklıysan birde bulaşıkları yıka bari ... Palax paylaşımlar için çok teşekkurler...
İlgili olabilecek konular
-
Fuji S9500 Denklanşör Kablo Bağlantısı ?
14 Ağu. 2014, 22:25 fesyen
1234714 Ağu. 2014, 22:47
fesyen -
-
-
-
Fujifilm S9500 İçin Pil Tavsiyeleri
15 Nis. 2011, 23:35 ridvantunc
7334129 Oca. 2012, 22:37
guney06 -
-
-