Fotoğrafçılık Forumları
S9500 Fun Club Şu An Kurulmuştur!
Arkadaşlar benimde S9500 modelini bugün almamla faal olarak S9500 fun club'ın kurulması şart olmuştur.Dilek,
şikayet,öneri,bilgi paylaşımı,kullanım,test,görüşler,
teknik sorunlar,fotoğraflar üzerine yorumlar,yeni gelişmeler vb. birçok konuyu burada hızlı bir şekilde tartışacağız.Bilinmeyenlere ışık tutup,profesyonelliğin peşinden gideceğiz.
Bu forumda yorumlarını,yardımlarını,bilgisini ve emeğini bizimle paylaşan herkese teşekkür ederim
#osmanlı' tarafından 15.07.2006 22:45:01 tarihinde düzenlendi.
[] makina bu modda işığı tüm resme göre ortalama alıp ayarlar.
[*] makina işığı resmin merkezine göre yapar.
[(*)] bu modda işe makina ortamı tanıyarak ortama en uygun ölçümü yapar(en cok bu kullanılır]
Kilit tuşu AE-L tusu ve sadece M ve Video modunda kullanılmaz diğerlerinde kullanılabilir.
Umarım yardımcı olabilmişimdir..
Paylaşım herşeydir.....
Süper yardımcı oldun çok çok saol
Bu kulübü cok sevdim ben ya hehe
Merhaba muratreis.Galeriden önce fotoğrafları bu sayfaya mı koymak isteyip istemediğinizi pek anlayamadım.Tabi koyabilirsiniz,bizde zevkle yorum yaparız.Ancak galeriyede koymanızda fayda var.Bu sitede foruma katılmayıp sadece galeriye fot.koyan ve orada yorumlar yapan birçok site sakini var.İyi yada kötü diye düşünme çekimlerini.İçine sinenleri koy galeriye bana kalırsa.
Selam Palax...
İzmirdeki pier yalçınlardan mı yoksa fil pizzanın yan sırasındaki alsancak yalçınlardan mı aldın h.kartını ve filtreyi?Ben bu 1 Gb extreme 3 Sandisck'in fiyatını merak ettim.Bizi bilgilendirirsen sevinirim.İyi günlerde kullan.
Osmanlı merhaba.
Fil Pizzanın sırasındaki Yalçınlardan satın aldım. Hakan bey
arkadaşımdır ordaki. Her konuda yardımcı olur size.
1Gb sandisk extreme III kartın fiyatı: 130 YTL+KDV
COKIN 58mm Circular Polarize filitre fiyatı: 35 YTL+KDV
Kredi kartınada 12 taksit imkanı var.
Photoline dergisinin Nisan sayısında, S9500'e altın madalya
verilmiş. Makineyi 5 farklı makine ile test eden dergi,
S9500'den övgü ile bahsetmekte. İlgilenler için:
www.photoline.com.tr
Bende aldım dergiyi ve okudum.Evet altın madalya almış ancak puanlamada S2 ye daha yüksek puan vermişler.Canon ergonomide fujinin tersine 4 yerine 5 yıldız almış.Anlamadığım niye bu sınıf ile kıyaslanıyor S9500...
Madem yüksek zoom gibi bir rekabet var.Ya bunların içine FZ7 yerine FZ30'u kat.Hiç olmazsa aynı sikletten 2 model olurlar.Samsung Pro 815'de 15x optik zoom ile yine teste katılmamış.Gitmişler S9500'ün ergonomisiyle S2 yi kıyaslamışlar.Farklı modeller sonuçta.Kompakt bir modelle Slr-Like'ın ergonomisi zaten bir olamaz.
Ayrıca Palax düşündüğün için sağol.Bu arada yakın zamanda bu siteden as,gantry ve bir kaç arkadaş İzmir fuarındaki hayvanat bahçesine gidip çekim yapacağız.Zamanı daha belli değil ama gelmek istersen sende gel.Fazla kişi olursak,birbirimizden çok şey öğrenebiliriz.
Osmanlı söylediklerinde haklısın. Enteresan bir test olmuş.
Kodak'ın zaten bu testte ne alakası var anlamış değilim.
Fuar gezisi güzel bir fikir. Zamanı uygun olursa katılmak
isterim. Öğrenecek çok şeyim var.
denemeler ....yanlız hatırlatayım bu makineyi alana kadar böyle fotografla hiç ilgilenmedim... Zaten o yüzden özellikle manuel modları kullanmakta ciddi problemim var.. Zaten problem tek bu olsa iyi okuyorum, notlar alıyorum ama bu işin fotograf çekmeden olmayacağı kesin...
Fotograflarla hiç oynanmadı sadece 2048 x 1536 dan küçültüldü...
Ricam şu resimde şöyle yapmalıydın, şunu kullanmalıydın demeniz....
Saygılar
S9500 deneme fotografları
#muratreis' tarafyndan 21.04.2006 22:08:26 tarihinde düzenlendi.
selam arkadaşlar bir sorum olacak s9500 de videeo çekerken zoom yaptığımda görüntüde bulanıklaşma oluyor,zoomu çok yavaş yaptığımda olmuyor ama biraz hızlandırınca manuel zoom halkasını bulanıklaşıyor çok kısa süre oluyor bu sonra normal çekim devam ediyor,makine de sürekli focus yapıyor ama zoom olayında işi bozuyor makine??deneyin isterseniz(büyük ihtimalle denemişsinizdir ama...)cevaplar için teşekkür ederim.
Muratreis sana öneride bulunamam.Çünkü benden daha iyi fotoğraflar çekiyorsun.Seni kutluyorum.
Bu arada bu sergi olayını çok iyi düşünmüşsün.Devam niteliğindeki fotolarını da aynen bu şekilde foruma koymaya devam et.
Selam emrah.Video kayıdı sırasında zoom yaptığında bulanıklaşma normal.Evet hızlı yaptığında netlik kısa sürede olsa belirgin şekilde kayboluyor fakat aynı olay resim çekerken de olmuyormu?Mesela resim çekeceğimiz zaman deklanşöre basılı tutarız ve makina yaklaşık 1-2 saniyede netlemeyi ayarlar ışığa,uzaklığa vb. durumlara...
Olayın aynısını video'da yapıyor.Sen yinede yavaş yavaş yakınlaştırma yapmaya devam et.
Bu arada arkadaşlar sınavlarıma çalıştığım için siteye çok bağlanamıyorum.Haftaya daha sık buradayım.Görüşmek üzere...
Emrah benim hipop fotomun değerlerini veriyorum:Enstantane 1/73 s,diyafram:4.8,iso:80,obj.açısı:60.1mm.Fakat hangi modda çekildiğini bilmiyorum.Ya A,ya P yada Auto modda çekmişimdir.
İlgili olabilecek konular
-
Fuji S9500 Denklanşör Kablo Bağlantısı ?
14 Ağu. 2014, 22:25 fesyen
1233214 Ağu. 2014, 22:47
fesyen -
-
Fujifilm S9500 İçin Pil Tavsiyeleri
15 Nis. 2011, 23:35 ridvantunc
7333329 Oca. 2012, 22:37
guney06 -
Fuji S9500-canon 400d-olympus E500 ?
30 Oca. 2011, 19:14 heartofgold
6170231 Oca. 2011, 17:17
g.emre -