osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

S9500 Fun Club Şu An Kurulmuştur!

Arkadaşlar benimde S9500 modelini bugün almamla faal olarak S9500 fun club'ın kurulması şart olmuştur.Dilek,
şikayet,öneri,bilgi paylaşımı,kullanım,test,görüşler,
teknik sorunlar,fotoğraflar üzerine yorumlar,yeni gelişmeler vb. birçok konuyu burada hızlı bir şekilde tartışacağız.Bilinmeyenlere ışık tutup,profesyonelliğin peşinden gideceğiz.

Bu forumda yorumlarını,yardımlarını,bilgisini ve emeğini bizimle paylaşan herkese teşekkür ederim

#osmanlı' tarafından 15.07.2006 22:45:01 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 20 Mart 2006, 15:08 - İp: yok
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Emrah merhaba arkadaşım.Sana biraz kırıldım.Birincisi uzun zamandır forumlara girmiyorsun,ve de en önemlisi şu denizli'de oynanan futbol maçına makinanı götürüp fotoğraf çekecektin.Sonrada farklı ayarlarda çektiğin fot. sitede anlatacaktın.Hatta futbol maçını çekmek için video modunu da kullanacağım dedin.Hafıza kartımın belleği yeterli dedin ama hiç ses seda çıkmadı senden.
Merakla bekliyorum haberlerini...

Tarih: 20 Nisan 2006, 00:29 - İp: 85.***.**1.133
emrahçınar
emrahçınar (üye)
Denizli / Amatör

sorma kıvanç kardeş,o maç türkiye kupası maçıydı ve ben stada gittim tam turnikelerden geçmeküzereydim ki görevli elimeki kombine kartın kupa maçlarında geçmediğini,sadece lig maçlarına girebileceğimi söyledi.

ama sözüm söz,ligin 34. haftasında yani son hafta fenerbahçe yine buraya geliyor ve bu sefer kesin gideceğim,alınmama gibi bir durumum da olmayacak maça çünkü lig maçı..

foruma giriyorum ama bizim topiclerde pek hareketlilik yok genelde çekim tekniklerini aksesuar bölümlerini okuyorum son zamanlarda,as arkadaşın r1 topicini takip ediyorum,orada baya muhabbeti koyulaştırdınız pazarbey darbe yapabilir yakında neyse dediğim gibi kesinlikle sizinle paylaşacağım...görüşmek üzere...

Tarih: 20 Nisan 2006, 00:57 - İp: 85.***.**3.125
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Ben şakasına takıldım sana zaten.Bir ara bizim forum moda idi,şimdi as'ın forumu.Seninde yorumlarını bekliyoruz oraya.
Bende uzun süredir şu okul,sınavlar ve havadurumu derken bir türlü fotoğraf çekmeye çıkamadım.İçim sıkıldı ya.Havalar düzelir 1 aya kadar tam manası ile...O zaman sabahtan akşama kadar fotoğraf elimde oradan oraya savrulacağım,rüzgarda uçuşan bir sonbahar yaprağı gibi...
Biraz şiirsel oldu.Görüşmek üzere...

Tarih: 20 Nisan 2006, 01:15 - İp: 85.***.**1.133
emrahçınar
emrahçınar (üye)
Denizli / Amatör

o topici okuyorum,makinemin artılarını eksilerini görmek açısından.mesela benim için video modu önemliydi.r1 de yok mesela.tabii fotoğraf kalitesinin tartışılamayacağı açık,adamlar yapmış makineyi biraz da r1 sahiplerini kıskanıyorum.ben 9500ü 1300ytlye almıştım teknosadan,aradan 2 ay geçti şimdi r1in fiyatı 1250ytlmiş doğubankda(ben makine alırken 1800lerde dolanıyordu fiyat )şimdi alacak olsaydım herhalde r1 alırdım ,video falan da düşünmezdim,gidip bir de camcorder alırdım sony,full sony olurdum anlayacağın

ben de pek çıkamıyorum fotoğraf çekmeye,kendine iyi bak görüşmek üzere... [>:D

Tarih: 20 Nisan 2006, 01:32 - İp: 85.***.**3.125
arda.ates
arda.ates (üye)
İstanbul / Amatör

Benimde aklıma gelmiyo diil r1 almak şu aralar ama s9500 ü yalçınlardan 1300e alıpta yokpahasına satıp üstüne ekleyip 1200olan r1 i almak pek akıl karı değil sanki
1aylık olan ve 2 yıl garantili çok temiz s9500ün ortalama 2.eli nekadardır ya acaba 1000ytl nin altındamıdır acaba bilen varsa sölesin bi arkadaşıma satabilirim buaralar o yuzden

Tarih: 20 Nisan 2006, 02:16 - İp: 81.***.**9.103
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Tahminimce 850-900 ytl ye rahatça elden çıkartılabilir.

Tarih: 20 Nisan 2006, 13:35 - İp: 85.***.**6.144
vozgur
vozgur (üye)
İstanbul / Amatör

arkadaslar sınavlarımın bitmesi sevinci içinde bende foruma geri dondüm. Paylaşımımızın devam etmesi dileğiyle.... Bu arada yeni makine alan arkadasların makineleride hayırlı olsun. Birde buradan bildirmek istiyorum eğer istanbulda öğrenci olan arkadaslar varsa 24 nisan pazartesi saat 1 de istanbul üniver. avcılar kampüsü menza altkatında fatoğraf klubunde tanışma toplantısı olacak ayrıca kulup bünyesinde fotoğrafcılık drsleri olacak tabiki bu derslerde hem teorik hemde pratik yapılıcak herkezi beklerizzz.....

Tarih: 20 Nisan 2006, 15:38 - İp: 85.***.**9.52
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Ben ne yazik ki fotograf çekimlerini falan fazla bilmiyorum. Buradaki dostların yazıları, incelemeler, fotograflar, emeklilik için hazırlıklardan dolayı 500 YTL civarında başladığımız fotograf alımı hikayemiz S 9500 ile sonuçlandı. Yan komşumda özellikle optik vizor istedeği için nikon 70 S aldı...

İlk başlarda açıkçası makine hep evde duruyordu... Böyle bir makineyi elde taşımak (alışık olmadığımız için) biraz zor geliyor , birazda utanıyordum açıkçası

Geçen pazar oğlum, eşim ve köpeğimle dışarı çıktım.... Gerçi çocuk ve köpekle fotograf çekmenin ne kadar zor olduğunu tahmin edersiniz

Neyse evdeki denemelerde özellikle akvaryum çekimlerinde elim oldukça alışmaya başladığını farkettim. Artık resimler bulanık çıkmıyorsu... Ayarları çözmeye başlamıştım...

İki güzel görüntü yakaladım bana göre... birincisi çok güzel simsiyah kur yapan bir güvercindi.. Sağolsun bana güzel pozlar verdi...

İkincisi ise arasamda bulamayacağım bir enstanteneydi... 3-4 masa ileride 3 kişi nin yanında tasmalı bir kedi gördüm... Harika birşey... Haşaramı haşarı... Sahibinin montunun koluna zorla uğraşarak girdi oradan etrafı gözlüyor... Yav kediyi çekeceğim ama köpek var kalkarsam ortalık dağılacak (Uzun tüylü alman çoban köpeği) Neyse bayan benim fotograf çektiğimi (daha doğrusu çekmeye çalıştığımı) görünce kediyi sandalye ile aldı getirdi... Bana göre güzel fotograflar çektim..

Artık utangaçlığımı attım... Makinem sürekli yanımda... (Sadece şu askıya alışamadım bir türlü)

Ama kendim çekip kendim bakıyorum bazen... Esasında bu resimleri ve benzerlerini buraya koysakta ustalar bize yön gösterse... Bana göre daha galeriye konacak fotograflar çekmiyorum... Sayın osmanlı yapalım mı boyle bir çalışma

Ama bu makineyi çok sevmeye başladım... Ama bir gözümde 70S de

#muratreis' tarafyndan 20.04.2006 15:44:02 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 20 Nisan 2006, 15:42 - İp: 81.***.**9.145
palax
palax (üye)
İzmir / Amatör

Arkadaşlar merhaba.

S9500'li günlerim gün geştikçe keyifli olmaya başladı.
Dün, Yalçınlar/İZMİR'den, 1 adet SANDISK 1GB EXTREME III
COMPACT FLASH card satın aldım. Ve muazzam hızlı bir kart.
Saniyede 20Mb yazma hızı var kartın. Bu kartla makinenizin
çekim hızını ve performansını en 2 ye katlamanız mümkün.

Kartla 9MP F çekim ile yaklaşık 223, 9MP N çekim ile yaklaşık 400 adet fotoğraf çekmeniz mümkün. Tavsiye ediyorum
bu kartı. XD kartlara göre daha ekonomik.

Aynı gün Yalçınlar mağazasından COKIN 58mm CIRCULAR POLARIZE FİLTRE satın aldım. Gayet başarılı. Bu filtreyide tavsiye
ediyorum.

Tarih: 20 Nisan 2006, 16:54 - İp: 81.***.**5.160
arda.ates
arda.ates (üye)
İstanbul / Amatör

Ben yine bişey sorcam , P,A,S modlarındayken sadece autofocus kilidini kullanabiliyoruz dimi? bide o kilit ustunde AE-L yazan tuş dimi? ve o tuşu çevirebiliyoruz ve 3 seçenek var onların anlamı nedir acaba.. sıkılmadan tüm sorularımı cevaplayanlara teşekkürler

Tarih: 20 Nisan 2006, 17:38 - İp: 85.***.**8.55