osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

S9500 Fun Club Şu An Kurulmuştur!

Arkadaşlar benimde S9500 modelini bugün almamla faal olarak S9500 fun club'ın kurulması şart olmuştur.Dilek,
şikayet,öneri,bilgi paylaşımı,kullanım,test,görüşler,
teknik sorunlar,fotoğraflar üzerine yorumlar,yeni gelişmeler vb. birçok konuyu burada hızlı bir şekilde tartışacağız.Bilinmeyenlere ışık tutup,profesyonelliğin peşinden gideceğiz.

Bu forumda yorumlarını,yardımlarını,bilgisini ve emeğini bizimle paylaşan herkese teşekkür ederim

#osmanlı' tarafından 15.07.2006 22:45:01 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 20 Mart 2006, 15:08 - İp: yok
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

İki makinada kendi sınıflarının öncüsü olmuş modeller.Çantanda yeteri kadar yer varsa ikisini de al.Hem iki kat pil ömrü demek bu.Sonra aynı yeri iki makina ile çekip hangisi ile daha iyi verim aldığını bize yazarsın.

Tarih: 8 Nisan 2006, 15:18 - İp: 85.***.**2.177
orko76
orko76 (üye)
Kahramanmaraş / Amatör

arkadaşlar ankaraya haber saldım hama skyline uv filtre gönderecekler sizce nasıl s9500 e uygunmu aceba bide bunu takınca lens kapağını takabilirmiyim cevaplar için teşekkürler

Tarih: 8 Nisan 2006, 17:46 - İp: 85.***.**4.57
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Merak etme orko.Yalnız 58mm olması önemli alacağın filtrenin.Aldığım UV filtreyi,objektifin ucuna taktım.Hatta üzerinde güneşliği devamlı takılı.Ve hood'u(güneşliği) ters çevirip objektifin ucuna takabiliyoruz.Böylece 9500'ün ucu çıkıntılı olmuyor ve böylelikle çantaya koyarken sorun yaşamıyorum ve her gittiğim yere onu da götürebiliyorum.Benim kullandığım da Hama marka Uv filtre.Ancak skyline mı bilmiyorum.Bunların da polarize filtreler gibi çeşitleri mi var kullanım alanlarına göre?

Tarih: 8 Nisan 2006, 18:02 - İp: 81.***.**4.223
orko76
orko76 (üye)
Kahramanmaraş / Amatör

osmanlı ben bilmiyorum çeşitlerini felan gelsin bakalım nası bişeymiş bide ben lens kapağını sormuştum takılabiliyormu diye
faydalı bişey bu lens kapağı iptal etmek istemiyorum malum makina kıymetli

Tarih: 8 Nisan 2006, 18:30 - İp: 85.***.**4.57
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Tabi tabi orko.Bu makinanın koruyucu kapağı da lensin üzerine takılabiliyor.Üçüde üst üste gelebiliyor.Hem hood,hem filtre hem de koruyucu-kıskaçlı kapak.Galiba uv filtre ile birlikte polarize de oluyormuş.Yeri yeter mi iki filtre almaya bilmem?

Tarih: 8 Nisan 2006, 18:35 - İp: 81.***.**4.223
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Arkadaşlar bilhassa pazarbey ve Positif bey!
Bu S9500 için makro çekmeye yönelik üretilmiş close-up lens var mı?Varsa ne kadar acaba?Makinanın üzerinde devamlı durması çekim esnasında bulanıklık yaratır mı,makro dışı çekimler için?

Tarih: 8 Nisan 2006, 19:25 - İp: 81.***.**4.223
mudof
mudof (üye)
İçel / Profesyonel Fotoğrafçı

arkadaşlar selam bende bugün sipariş verdim cokin uv polarıze aldım inşallah iyidir gelinçe çekimleri deneyip yollarım.
saygılarımla.

Tarih: 8 Nisan 2006, 19:55 - İp: 81.***.**3.59
orko76
orko76 (üye)
Kahramanmaraş / Amatör

osmanlı hay ağzına sağlık ben soracaktım sen sormuşsun şu makro lens işini

Tarih: 8 Nisan 2006, 21:07 - İp: 85.***.**4.57
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Arkadaşlar diwa fz 30 a platin ödel, 9500 e altın ödül vermiş.

Arkadaşlar sabredin sevgili positif yakında göndercek makro ve tele lensleri. Ama ithalat ihracat işleri zor işte. Bende çok merak ediyorum.
Makro lens takılı iken normal çekim yapamazsınız.
TEle takılı ikende ortada kocaman bir yuvarlak olur geniş açıda.Yaklaşık 100 mm den sonra çekebilirsiniz.

Tarih: 8 Nisan 2006, 23:01 - İp: 88.***.**6.225
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Pazarbey,şu an piyasada yok mu close up lens 9500 için?
Bu raynox testi sonunda sence aparat+2.2x raynox toplam kaça satılır?

Tarih: 8 Nisan 2006, 23:09 - İp: 81.***.**4.223