osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

S9500 Fun Club Şu An Kurulmuştur!

Arkadaşlar benimde S9500 modelini bugün almamla faal olarak S9500 fun club'ın kurulması şart olmuştur.Dilek,
şikayet,öneri,bilgi paylaşımı,kullanım,test,görüşler,
teknik sorunlar,fotoğraflar üzerine yorumlar,yeni gelişmeler vb. birçok konuyu burada hızlı bir şekilde tartışacağız.Bilinmeyenlere ışık tutup,profesyonelliğin peşinden gideceğiz.

Bu forumda yorumlarını,yardımlarını,bilgisini ve emeğini bizimle paylaşan herkese teşekkür ederim

#osmanlı' tarafından 15.07.2006 22:45:01 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 20 Mart 2006, 15:08 - İp: yok
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Anladım.Peki kullanım amacınız nedir?
Fotoğrafçılık alanında kendinizi geliştirmek mi istiyorsunuz?Özel günlerde aile ve arkadaşların resimlerini çekmek için mi almayı düşünüyorsunuz?Sonuçta kullanmayacağınız özelliklere sahip olup,boşuboşuna para harcamanızı hiçbirimiz istemeyiz.Küçük bir makinamı yoksa yarı profesyonel mi istediğinizi belirtirseniz,bu forumu okuyan kişiler size kolayca yardımda bulunacaktır...

Tarih: 4 Nisan 2006, 23:59 - İp: 85.***.**4.4
emrahçınar
emrahçınar (üye)
Denizli / Amatör

vozgür,cevap için geç kalmadın merak etme,maç yarın.senin dediklerini de deneyeceğim.teşekkür ediyorum.

arkadaşlar bana cevap veren herkese teşekkürler ama çoğumuzun acemi olduğu belli çünkü herkesten başka bir fikir çıkıyor,ama hepinizin dediğini deneyeceğim.pazarbeyde yok ortalıkta bir de o tavsiye etseydi birşeyler,ne de olsa 9500 ustamız kendisi

Tarih: 5 Nisan 2006, 19:39 - İp: 85.***.**9.222
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Birde emrah şu tavuk resmini bir değiştirsen diyorum.Sana daha çok yakışan bir tane koysan iyi olur.

Tarih: 5 Nisan 2006, 21:41 - İp: 88.***.**5.4
cangoo
cangoo (üye)
İstanbul / Amatör

S5600 için uv filitre alacaktım istanbul anadolu yakasında baktıgım hiç bir foto markette filitre bulamadım ;hafta sonu sirkeciye gitmek şart oldu hazır gitmişken birazda foto çekerim oralarda.

Foto işinde cok yenı ve acemi oldugumdan UV filitremi yoksa Polarize filitremi almam gerektigi konusunda hiçbir fikrim yok.
Tam olarak hangi filirteyi almalıyım yoksa iki filitreyide alıp her filirte için uygun konumu bilip ona goremı kullanmam gerekli.
Uv filitre ne şartlarda - polerize filitre ne sartlarda kullanılmalı acaba.

Cevap verecek herkese şimdiden tesekkurler.

Tarih: 7 Nisan 2006, 19:56 - İp: 81.***.**9.151
vozgur
vozgur (üye)
İstanbul / Amatör

uv filtreyi makinaya takıyorsun ve bidaha cıkarmıyorsun Bunu yapmaktaki 1. amac makinanın lensini korumak gerci uv filtre resimlerde gunesten gelen uv ısınlarınıda engelliyor. polarızeyide al bence tabi maddi acıdan imkanın varsa cokin veya b/w al derim hamanınkide iş görüyor ama kalite olarak daha düşük bence

Tarih: 7 Nisan 2006, 20:23 - İp: 85.***.**2.221
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Uv filtre makinanın üzerinde devamlı duran,objektif camını çizilmelere karşı koruyan ve aynı zamanda uv ışınları absorbe etmeye yarayan filtredir.Makinanın üzerinde devamlı kalması gerekir.Polarize filtre ise doygun gökyüzü çekimlerinde,yansıyan vitrinler için yada suyun içini çekmek istediğimizde oluşacak yansımaları büyük ornda kaldırmak için kullanılır.Kimisi polarize makinanın üzerinde sürekli kalabilir kimi kalamaz diyor ancak bana kalırsa durmasında bir sakınca yok.Fiyat olarak polarize tabiki daha pahalıdır ve herhangi bir çekimde konuyu karanlık bırakabilir diye düşünüyorum.

Tarih: 8 Nisan 2006, 01:07 - İp: 85.***.**4.136
mudof
mudof (üye)
İçel / Profesyonel Fotoğrafçı

selam arkadaşlar falla ne diyim bilemedim bende kara kara düşünüyordum. 9500 almakla hatamı yapdım diye sizlerinde aldığını görünce sevindim.ilk zamanlarda netlik sorunum vardı ama şimdi sorun yok arkadaşlar ben manzara fotoğrafı ve diyer fotoğraf çekimler için filitre almak istiyorum hangilerini almam gerekir ve nerden bulabilirim.yardımcı olursanız sevinirim.şimdiden teşekkür ederim.

Tarih: 8 Nisan 2006, 09:24 - İp: 81.***.**3.59
vozgur
vozgur (üye)
İstanbul / Amatör

tabiki hata yapmadın edafoto. 9500 güzel bir makina ve benim şimdiye kadar gördüğüm en iyi ithalatcı firmaya sahib bir makina. Filtre olarak öncelikle uv veya sky+polarize filtre al derim diğerlerini zamanla ihtiyaç duydukca alırsın. özellikle polarize filtreyi manzara fotolarında kullanırsın bu filtre bulutları doygun gösterir ayrıca havada bulunan kucuk tozlardan falan gelen yansımayı kırarak fotonun sisli cıkmasınıda engeller.
Fotoğraf dolu günler diliyorum.

Tarih: 8 Nisan 2006, 10:09 - İp: 85.***.**2.221
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Yettim gali....
Benim s2 nin uv filtresi var. Polarizede var.Birde floresan filtresi var.
Ben uv filtresini devamlı takılı tutuyorum. Koruma amaçlı olarak.
Ancak ben filtrelerin barez bir farkını göremedim. Bu nedenle çokta alınması gerektiğine inanmıyorum.BEnce sadece uv alın ve objektifinizi koruyun.

Tarih: 8 Nisan 2006, 10:30 - İp: 88.***.**3.60
mudof
mudof (üye)
İçel / Profesyonel Fotoğrafçı

vozgur teşekkür pazarbey sizin siteye şimdi üye oldum.
bende doğa fotoğraflarını çekmeyi ve bir fotoğraf sergisi düşünüyorum.bizim burda doğa zengin tarihi ezerler dolu dolu elimdeki conon D300 ve s9500 hangizini kullanmalıyım.en iyi doğa fotosu için ve filitre kullanmalımıyım.
şimdiden teşekkür ederim.

[email protected]

Tarih: 8 Nisan 2006, 11:38 - İp: 81.***.**3.59