Fotoğrafçılık Forumları
S9500 Fun Club Şu An Kurulmuştur!
Arkadaşlar benimde S9500 modelini bugün almamla faal olarak S9500 fun club'ın kurulması şart olmuştur.Dilek,
şikayet,öneri,bilgi paylaşımı,kullanım,test,görüşler,
teknik sorunlar,fotoğraflar üzerine yorumlar,yeni gelişmeler vb. birçok konuyu burada hızlı bir şekilde tartışacağız.Bilinmeyenlere ışık tutup,profesyonelliğin peşinden gideceğiz.
Bu forumda yorumlarını,yardımlarını,bilgisini ve emeğini bizimle paylaşan herkese teşekkür ederim
#osmanlı' tarafından 15.07.2006 22:45:01 tarihinde düzenlendi.
Yav arkadaşlar tripodsuz gece çekimimi yapılır hiç. Napıyorsunuz siz. Allah Allah.
Pazarbey tripod dediğiniz de küçük birşey değil ki.Mesela saniyelik bir çekime ihtiyaç duyduk.Dur bir dakka gitme,tripodu açayım yoksa net çıkmaz diyemiyorsun ki.Dün ben arkadaşlarımla bir cafe'de buluşmaya gittim.Giderkende yanıma makinamı alıp almamakta kararsız kaldım,biraz ağır kendileri.Şimdi böyle bir buluşmaya tripod'u taşımak ne derece doğrudur?Bana pratik bilgi lazım pazarbey.Gece çekimlerinde Iso'yu arttırmayı hiç sevmiyorum.Görüntüdeki kirlenmeye tahammülüm yok benim.Hatta Iso 200 bile beni tatmin etmiyor.Gözümü mükemmele alıştırdığım için oluyor bunlar.
Sevgili emrah dediğin büyütme işlevini 'S' modda denedimve çok başarılı performans gösterdi.İyi ki bu mod bizim makinalarımızda varmış.
Bu arada ay fotoğrafı çekemiyorum.Yakınlaştırma yetersiz kalıyor.Positif bey bize raynox 2.2x tele'nin test sonuçlarını ve tahmini piyasa fiyatını söyler ise pek güzel olur.Şayet çok gerekli bu extra zoom olayı.Birde Sevgili Mustafa abi;bı S9500'ler için bir güncelleme programı çıkacak mı?Mesela 2xdijital zoom yetersiz kalıyor ve gerektiği durumlarda oluyor.Misal 4x'e çıkarılabilinirse harika olur.
Anladım osmanlı o zaman masaya veya sabit koyabilieceğin bir kere koy ve çek.Yalnız çekimi elle yapma.Kendi kendine çekime ayarla ki makina basarken falan sallanmasın.
Positif tele ve makroyu gönderecekti test için bana ama hala bekliyorum.SAnırım işlerri çok yoğun bu günlerde. Bende bir an önce denemek için sabırsızlanıyorum.
Arkadaşlar tripod olarak hangi markaları önerirsiniz?
Sağlam,dengeli,hafif ve katlandığında az yer kaplayan bir tripod'a ihtiyacım var.Olursa maksimum yüksekliği 170cm kadar olursa eğilmek zorunda kalmam uzun çekimlerde...
en ucuizunu al. bende hama var 20 ytl.
Neden en ucuzu?
Ben WF WT3770 aldım (Konak Balım foto dan) 33$ dı. Ancak çok güvenemiyorum.. Plastik yapısı ya makinayı tutmaya yeterli olmazda kırılırsa (Özellikle makinayı 90derece dik sabitlediğimiz çekimlerde)... Boyu 190-195cm falan oluyor yanılmıyorsam ancak kapalı boyutu pek kompakt sayılmaz.
Plastik olmayanları ise 200YTL den başlıyor denildi ki beni baya aşar ....
Not: Özellikle S9500 e ait olmayan konuları başka başlık altına yazarsanız daha iyi olur gibi geliyor bana. Çünkü çok zaman bu başlığı takip etmiyorum ancak bu nedenle tripodlar gibi beni ilgilendiren (ve s9500 spesifik) olmayan konuları da kaçırmış oluyorum.. Bu durumda olan sadece ben değilimdir sanırım.
#bmadran' tarafyndan 03.04.2006 09:58:25 tarihinde düzenlendi.
arkadaşlar s9500 e makro çekim için lens takılabilirmi takılıyorsa ismini cismini bi yazarsanız sevinirim
Anladım bmadran.Yani tripod ile ilgili konuyu başka yere açayım ve S9500 ile ilgili konuların önünü kapatmayayım.Doğru söyledin.Uyarını dikkate alacağım.Uyardığın için teşekkür ederim.
Orko76;Sanırım close-up filtreler,makro çekimlerde konunun ayrıntılarını daha ön plana çıkarıyor.Birde galiba uzaktan zoomlayarak çekim yapmana mesafe açısından bir artı katıyor.
Ama K.maraş da nasıl bulursun bilemem.Çünkü İzmir'de bulunamadığını duydum.İstanbul'dan getirtmek durumunda kalabilirsin.
Anladım bmadran.Yani tripod ile ilgili konuyu başka yere açayım ve S9500 ile ilgili konuların önünü kapatmayayım.Doğru söyledin.Uyarını dikkate alacağım.Uyardığın için teşekkür ederim.
Orko76;Sanırım close-up filtreler,makro çekimlerde konunun ayrıntılarını daha ön plana çıkarıyor.Birde galiba uzaktan zoomlayarak çekim yapmana mesafe açısından bir artı katıyor.
Ama K.maraş da nasıl bulursun bilemem.Çünkü İzmir'de bulunamadığını duydum.İstanbul'dan getirtmek durumunda kalabilirsin.
İlgili olabilecek konular
-
Fuji S9500 Denklanşör Kablo Bağlantısı ?
14 Ağu. 2014, 22:25 fesyen
1232814 Ağu. 2014, 22:47
fesyen -
-
Fujifilm S9500 İçin Pil Tavsiyeleri
15 Nis. 2011, 23:35 ridvantunc
7332829 Oca. 2012, 22:37
guney06 -
Fuji S9500-canon 400d-olympus E500 ?
30 Oca. 2011, 19:14 heartofgold
6169931 Oca. 2011, 17:17
g.emre -