Fotoğrafçılık Forumları
S9500 Fun Club Şu An Kurulmuştur!
Arkadaşlar benimde S9500 modelini bugün almamla faal olarak S9500 fun club'ın kurulması şart olmuştur.Dilek,
şikayet,öneri,bilgi paylaşımı,kullanım,test,görüşler,
teknik sorunlar,fotoğraflar üzerine yorumlar,yeni gelişmeler vb. birçok konuyu burada hızlı bir şekilde tartışacağız.Bilinmeyenlere ışık tutup,profesyonelliğin peşinden gideceğiz.
Bu forumda yorumlarını,yardımlarını,bilgisini ve emeğini bizimle paylaşan herkese teşekkür ederim
#osmanlı' tarafından 15.07.2006 22:45:01 tarihinde düzenlendi.
Fujinini sitesinde 38-380mm (35mm eşdeğer) diye bir ibare var.Bu tam olarak kaç mm ye denk gelir acaba.
Yalcınlarrın siteeinde uv flitrelere baktım 12ytl il 15 ytl arasında değişen fiyatlar var.
En iyisi yarın bir ara makina ile gidip alıp hemen takmak olacak.
YALCINLAR SİTESİNDE UV FLİTRELER SAYFASI
yok kardeşim o geniş açı ve tele açısı değerleri objektifin.ben makineye objektif tarafından baktığında objektif ağzının mm cinsinden çapını diyorum o farklı,şimdi bulamadım,ya 55 ya da 58 mm olması lazım.sen dediğin gibi bi dükkana git al,ordakiler bilirler...
Ok emrah yanlıs anlamısım , şimdi ne demek istedigini anladım acemilik işte
macta bence işik ayarı olarak en sagdakini kullan böylece işığı ortalama olarak ayarlıcak makine ve ısık patlamalarının bi parca engelliyeceğini düşünüyorum bide histogramada bak cekerken böylece pozlama ve işık hakkında bilgin olur
macta bence işik ayarı olarak en sagdakini kullan
neyi kastettiğini anlayamadım vözgür biraz daha açık yazabilir misin?teşekkür ediyorum.cevap verecek olan diğer arkadaşlara da peşinen teşekkürler...mutlaka bu işten anlayan birileri var burada...pazarbey,osmanlı görüşlerinizi bekliyorum...
yahu arkadaşlar bu arada merak ettim neden böyle şık bir makinede 1.8'' lcd var?mesela 2.5'' yakışmaz mıydı bu alete?lcd bence makinenin 'ağırlığına' göre küçük.en azından 2'' olsaydı bari...siz ne düşünüyorsunuz?görüşmek üzere...
emrahçınar,benim tavsiyem 'N' modunu kullanman.ben bir ara sahne çekiminde bazı denemeler yapmıştım ve n modunun bu tür fotoğraflarda başarılı olduğunu görmüştüm.yani saha da tıpkı sahne gibi senin fotoğrafı çekeceğin yerden daha aydınlık ve aydınlatma için güçlü ışık kaynağı kullanılan yerler.denemende yarar var(yalnız pozlama uzun olabilir duruma göre,titretmemeye dikkat etmek lazım)
Arkadaşlar kusura bakmayın.Bir türlü yazıları okuyamıyorum.
Sitede bir sorun var herhalde.Mesela 22. yada 23. sayfalara basıyorum.Ve ilk sayfalar açılıyor.Sizde aynı sorunu yaşıyormusunuz?
Tabi yazdığınız cevapları okuyamayacağım
Herkese saygılar...
Arkadaşlar,
Dijital Fotoğrafçılık Kitabı için ayırdığım kontenjan doldu.
Kitabı temin etmek isteyenler ya Remzi kitabevinden veya Pandorra dan alabilirler.
http://beyoglu.pandora.com.tr/urun.aspx?id=133445
cangoo s5600 için 55 mm çaplı bir uv filtre alman gerekiyor.. cokin veya hoya iyidir..
emrah m modunda çekim yaparken pozometre artı ve eksinin ortasına bir yere gelinceye kadar diyafram ve enstanteneyi ayarlayabilirsin.. ama hareketli çekim yapacağın için enstanteneyi yüksek tutmak daha iyi olacaktır. iso ayarını en düşükte tutabilirsin çünkü zaten yeterince ışık olacaktır.. birde çekim yapmadan önce bracketing moduna al ki bir poz düşük ve bir poz yüksek fotoğrafı aynı anda çekebilesin.. hangisi beğenirsen onu alırsın..
sağlıcakla..
İlgili olabilecek konular
-
Fuji S9500 Denklanşör Kablo Bağlantısı ?
14 Ağu. 2014, 22:25 fesyen
1232814 Ağu. 2014, 22:47
fesyen -
-
Fujifilm S9500 İçin Pil Tavsiyeleri
15 Nis. 2011, 23:35 ridvantunc
7332829 Oca. 2012, 22:37
guney06 -
Fuji S9500-canon 400d-olympus E500 ?
30 Oca. 2011, 19:14 heartofgold
6169931 Oca. 2011, 17:17
g.emre -