osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

S9500 Fun Club Şu An Kurulmuştur!

Arkadaşlar benimde S9500 modelini bugün almamla faal olarak S9500 fun club'ın kurulması şart olmuştur.Dilek,
şikayet,öneri,bilgi paylaşımı,kullanım,test,görüşler,
teknik sorunlar,fotoğraflar üzerine yorumlar,yeni gelişmeler vb. birçok konuyu burada hızlı bir şekilde tartışacağız.Bilinmeyenlere ışık tutup,profesyonelliğin peşinden gideceğiz.

Bu forumda yorumlarını,yardımlarını,bilgisini ve emeğini bizimle paylaşan herkese teşekkür ederim

#osmanlı' tarafından 15.07.2006 22:45:01 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 20 Mart 2006, 15:08 - İp: yok
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Arkadaşlar bu sıralamayı site değiştirdi galiba.Ne kadar aptalım.İki gündür sitede yazılanları okuyamıyordum.Meğer sebebi son yazılanların artık 23.sayfada değilde 1. sayfada oluşuymuş.Biraz araştırınca anladım.Şimdi gelelim merak edilen sorulara.
Sevgili Emrah:
Bana kalırsa 2.5' gerekli değil,fakat 2'olması daha iyi olurmuş.Hele Samsungdaki 3.5' ekranı görünce midem kalkıyor.
Çok büyük ve gerekli değil.
Gelelim futbol maçına.'Kelin merhemi olsa kendi başına sürermiş'
Sana nacizane tavsiyem;bilemiyorum doğrumudur ama makinayı enstantane(S) öncelikli moda al.Sonra enstantane'yi ihtiyacına göre değiştir.Baktın olmadı,yeterli ens.varamadın yani kırmızı renk de gösterdi o zaman mecburen Iso'yu arttırırsın.
Bana kalsa o güzelim makinayı maça götürmezdim.Sonra taraftarlar arasında sıkışır,kırılır,kazaya kurban gider falan.Allah korusun,yinede sen bilirsin...
38-380 mm S5600'ün zoom aralığını temsil etmektedir.
S9500'ün üzerinde yani objektifin önünde 58mm olarak takılması uygun filtre ölçüsü yazmakta.S5600'e filtre takılıyor.Sevgili applemac arkadaşımız da cevaplamış sorunu.
Tripod'u bende araştırıyorum emrah.Uygun fiyata ve kaliteli bir tane almak istiyorum.

Tarih: 4 Nisan 2006, 18:17 - İp: 85.***.**4.4
emrahçınar
emrahçınar (üye)
Denizli / Amatör

özgüradam;teşekkür ediyorum bilgi için fakat pozlama uzun olursa titremeye dikkat demişsin tamam da ben tribünden çekicem sahada olsam tripod kullanırım tabii ki ama tripod olmayacak.paylaşımın için sağol,n modunda da deneyeceğim 90 dakika fazlasıyla yeter denemek için.bmadran da raw modunda çek mutlaka dedi ama ben raw işlemeyi henüz bilmiyorum...

applemac,sanırım dönüp dolaşıp senin dediğine gelicez,en uygununun manuel mod olacağı fikrini paylaşıyorum ama tecrübesizlik kötü işte.ama dediğin gibi pozometre yardımı işime yarayacak,iso konusunda da haklısın.bracketing de iyi bir fikir...ama hangi ayarda olmalı onu bilmiyorum 1/3 mü 1/2 mi yoksa 1 mi?=??bir de af modu center,multi veya area seçeneklerinden hangisine ayarlamak gerekir.

cevap veren ve verecek arkadaşlara tekrar teşekkür ederim...perşembeye az kaldı

Tarih: 4 Nisan 2006, 18:35 - İp: 85.***.**4.129
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Emrah sen manuel modu boşver.Şimdi doğru çektim gibi gelir sonra bilgisayara atınca hayal kırıklığına uğrarsın.Hazır modları da dene sen.

Tarih: 4 Nisan 2006, 18:41 - İp: 85.***.**4.4
emrahçınar
emrahçınar (üye)
Denizli / Amatör

sevgili kıvanç,bence 2.5'' güzel olurdu,tabi 3.5 biraz abartı
manuel modda daha iyi sonuçlar alabilirim ama dediğini de deneyeceğim,az önce yazdığım gibi 90 dakika vaktim var,ısınmaları da sayarsan 2 saat eder.tüm modlarda çekim yapıcam sonuçları bildiririm..güzel bir tecrübe olucak bu,paylaşıcam sizle.yanlız beni en çok düşündüren tripod kullanamayacak olmam,titremelere karşı bir ayar tutturmam gerekiyor.bir de beni en çok düşündüren şeylerden biri hareketli bir görüntüyü flu çekmemenin yolları,şu ana kadar ne kadar hareketli şey çektiysem(insan,hayvan,taşıt gibi)beceremeyip hayal kırıklığına uğradım,umarım ustalarımız benim bu tereddütlerimi gidereceklerdir.sevgili kıvanç aslında bir maça böyle güzel bir aleti götürmenin yanlış olduğunu düşünmen normal ama denizlispor seyircisinin bugüne kadar bir taşkınlık yaptığı görülmemiştir.ben fenerbahçeli olmama rağmen arkadaşımdan 1 günlüğüne edindiğim kombine kartımla denizlispor taraftarının olduğu kapalı tribünde protokol tribününün yanında maçı izleyeceğim,birşey olmayacağından eminim yani...denizli seyircisi ingiliz seyircisine çok benzer maçı genelde oturarak ve sakin bir tavırla izlerler.bir problem yok...

verdiğin bilgiler için teşekkür ederim,23. sayfaya bakarsan çanta resimlerini görebilirsin bu arada,triple xxx muhabbetini unutmuş değilim

Tarih: 4 Nisan 2006, 18:46 - İp: 85.***.**4.129
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Sana iyi seyirler arkadaşım.Her ne kadar futbolu sevmesem de umarım centilmence bir maç olur.İstersen hafıza kartının kapasitesi yeterse video'da çekebilirsin.Hem hareketli görüntülerde gösterdiği performansı görebilir,bizede video çekim performansını anlatabilirsin.Görüşmek üzere sevgili emrah...
Trible X kardeşliğine itaf olur.Her hakkı saklıdır.

Tarih: 4 Nisan 2006, 18:51 - İp: 85.***.**4.4
emrahçınar
emrahçınar (üye)
Denizli / Amatör

teşekkür ederim arkadaşım ben de 1gb,256 mb ve 16 mblık üç adet xd var,tüm hafızayı kullanmayı düşünüyorum.görüşmek üzere,hoşçakal..

Tarih: 4 Nisan 2006, 18:53 - İp: 85.***.**4.129
vozgur
vozgur (üye)
İstanbul / Amatör

cevabım gec oldu ama ışık secimi dediğim vizörün hemen sağındaki donebilen tus onu en sağdaki konumda kullanman daha iyi olur diye düşünüyorum çünkü böylece ısık patlamalarını en aza indirgersin Ayrıca s öncelikli kullanmanda daha matıklı istediğin gibi ens. ayarlarsın.
af yi ise bence multi secme cunku tam cekeceğin anda istemediğin bir yere netleme yapması olası olabilir. Umarım güzel fotolar yakalarsın

Tarih: 4 Nisan 2006, 23:03 - İp: 85.***.**2.221
serdarsah
serdarsah (üye)
İstanbul / Amatör

selam arkadaşlar.ben aranıza yeni katıldım.fotoğrafçılığa yeni başlıyorum.d.slr-like makine almak istiyorum.fakat hangisinin iyi olduğu konusunda bir fikrim yok. bana yardımcı olursanız sevinirim.

Tarih: 4 Nisan 2006, 23:31 - İp: 81.***.**7.226
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Sayın serdarsah almak istediğiniz makinaya ayıracağınız bütçe ne kadar?
Ben sizi bu bütçeye göre elimden geldiği kadar yönlendireceğim.

Tarih: 4 Nisan 2006, 23:35 - İp: 85.***.**4.4
serdarsah
serdarsah (üye)
İstanbul / Amatör

800-1000 USD civarı.

Tarih: 4 Nisan 2006, 23:40 - İp: 81.***.**7.226