osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

S9500 Fun Club Şu An Kurulmuştur!

Arkadaşlar benimde S9500 modelini bugün almamla faal olarak S9500 fun club'ın kurulması şart olmuştur.Dilek,
şikayet,öneri,bilgi paylaşımı,kullanım,test,görüşler,
teknik sorunlar,fotoğraflar üzerine yorumlar,yeni gelişmeler vb. birçok konuyu burada hızlı bir şekilde tartışacağız.Bilinmeyenlere ışık tutup,profesyonelliğin peşinden gideceğiz.

Bu forumda yorumlarını,yardımlarını,bilgisini ve emeğini bizimle paylaşan herkese teşekkür ederim

#osmanlı' tarafından 15.07.2006 22:45:01 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 20 Mart 2006, 15:08 - İp: yok
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Birşey soracağım.Bu aldığımız Uv filtreler nasıl temizlenir bileniniz varmı?Bir fotoğrafçı bana tozlanmış olan fitreyi üflememem gerektiğini,bunun yerine saç kurutma makinası ile tozları temizlememi söyledi.Denedim ama gitmediler.Gözlük camlarını sildiğimiz yumuşak temizleme mendillerinin ise çizdiği söyleniyor.Sizin memnun olduğunuz bir temizleme bezi vb. var mı?
Birde ben makinamı kılıfına lcd üste gelecek şekilde koyuyorum.Mecburen taşıma askısı da lcd nin üzerine katlanıp konuyor ve sanırım bu askı lcd'yi çiziyor.Ne yapsak da lcd'nin çizilmesini önlesek?
Pazarbey yada Positif bey;Evf'a uzaktan bakınca orta bölgesinde renkli bir daire oluştuğunu görüyorum.Bu nedir acaba?
Sevgili Positif bey!Size daha önce bahsettiğim pilim ile ilgili yeteri kadar şarj ettim ve buradan çıkan kanaatime göre,fuji şarj aleti pilleri şarj ediyor ancak şarj'ın bittiğini gösteren yeşil ışık yanmıyor.Kırmızı şarjın devam ettiğini gösteren ışık yanık kalıyor.Sadece bir kez ışığın yeşil yandığını gördüm o da ilk şarjımı yaptığımdaydı.Sizce bu önemli bir sorun mudur?Daha önce bu ürünü bana yolla demiştiniz ancak ben sizin değerli ve yoğun geçen vaktinizi almak istemem.Çok da büyük değil sorunum.Böyle kullanmaya devam mı edeyim yoksa Fuji Ege bölge dağıtım'ın teknik servisine mi vereyim tamir için?

Tarih: 13 Nisan 2006, 01:22 - İp: 85.***.**9.112
vozgur
vozgur (üye)
İstanbul / Amatör

osmanlı ben uv yi temizlemek için hama lens pen kullanıyorum ve cok guzel bir sekilde temizliyor fiyatıda 15-20 ytl arasında olması lazım

Tarih: 13 Nisan 2006, 07:17 - İp: 85.***.**3.125
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Tesekkür ederim özgür.Bunun dışındaki sorulara da yanıt bekliyorum.Saygılar...

Tarih: 13 Nisan 2006, 11:29 - İp: 88.***.**6.200
karbeyaz
karbeyaz (üye)
Antalya / Amatör

SELAM

BU SİTEDE OKUDUKLARIMIN DA ETKİSİ İLE YAKLAŞIK 1 HAFTA ÖNCE S9500 ALDIM VE İLK ÇEKTİĞİM FOTOGRAFLARI BEN BEĞENMEDİM NE KADAR MAKİNADA GÜZEL GÖZÜKSEDE EKRANA AKTARDIĞIMDA O KADAR GÜZEL OLMADIĞINI FARK ETTİM.ÖĞRENMEK VE GELİŞTİRMEK ANLAMINDA NE YAPMALIYIM?

Tarih: 13 Nisan 2006, 16:04 - İp: 213.***.**9.60
vozgur
vozgur (üye)
İstanbul / Amatör

sana yapabileceğim en büyük tavsiye bolca fotoğraf çekmen. Tabi değişik diafram enstan. vs kullanarak böylece makineni daha iyi anlayabileceksin. bide tabi ısığı kullanmayı bilmek gerekiyor ki bence isin en zor öğrenilen kısmı bu

Tarih: 13 Nisan 2006, 18:17 - İp: 85.***.**3.125
mehmetklyr
mehmetklyr (üye)
İstanbul / Amatör

her an aranıza katılabilirim.... tabi para bulamazsam... bulursam....

Tarih: 13 Nisan 2006, 22:38 - İp: 81.***.**9.51
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Merhaba karbeyaz.Aramıza ve siteye hoşgeldin.Sakın aldığın makinanın potansiyelinin düşük olduğunu sanma.Çektiğin fotolarda sanki titreme varmış gibi olabilir.Bende ilk zamanlarda bolca olmak üzere hala yanlış çekimler yapıyorum.
Netsizleşme normaldir,el titremesinden kaynaklanıyordur.
Birde F tuşundan renk seçeneğini standart yerine Crom da tutarsan,çektiğin fotolardaki renklerin doygun ve canlı çıktığını görebilirsin.Kafana takılan bir sorun olursa buraya yazabilirsin.Elimizden geldiği kadarı ile cevaplamaya çalışırız.İyi akşamalar dilerim...

Tarih: 14 Nisan 2006, 00:52 - İp: 88.***.**6.40
karbeyaz
karbeyaz (üye)
Antalya / Amatör

Çok teşekkür ederim. Henüz makinanın özelliklerini tam olarak öğrenebilmiş değilim ama olacak biliyorum Bu hafta sonu çok fazla çekim yapıyorum ve F de renk Crom olacak.

Tekrar teşekkür ediyorum. Hoşçakalın.

Tarih: 14 Nisan 2006, 17:23 - İp: 213.***.**9.60
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Yani bu crom renk sana kalmış birşey.Eğer canlı renkler istiyorum dersen crom,gözümle gördüğüm gibi gerçek renkler elde edeyim dersen standart seçeneğini seçebilirsin.

Tarih: 14 Nisan 2006, 18:55 - İp: 85.***.**9.12
arda.ates
arda.ates (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar bişey sorucam,
manuel moddayız, kadrajın tam ortasındaki değilde sağda solda bi objeyi netlicez önce ortada netledik onu auto focusla, sonra kenara aldık objeyi, işte o şekilde çekmek için illa manuel focusa alıp mı focus kilidine basmak lazım?

bunu neden soruyorum, çunku auto- manuel focus ayar tuşunun yeri fitil etti beni ve focus halkasına da alışamadım bi türlü turu çok fazla, auto focus kullanmak istiyorum da

#arda.ates' tarafyndan 16.04.2006 01:52:19 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 16 Nisan 2006, 01:51 - İp: 85.***.**4.76