Fotoğrafçılık Forumları
S9500 Fun Club Şu An Kurulmuştur!
Arkadaşlar benimde S9500 modelini bugün almamla faal olarak S9500 fun club'ın kurulması şart olmuştur.Dilek,
şikayet,öneri,bilgi paylaşımı,kullanım,test,görüşler,
teknik sorunlar,fotoğraflar üzerine yorumlar,yeni gelişmeler vb. birçok konuyu burada hızlı bir şekilde tartışacağız.Bilinmeyenlere ışık tutup,profesyonelliğin peşinden gideceğiz.
Bu forumda yorumlarını,yardımlarını,bilgisini ve emeğini bizimle paylaşan herkese teşekkür ederim
#osmanlı' tarafından 15.07.2006 22:45:01 tarihinde düzenlendi.
Selam
İnternette dolaşırken fujinin orjinal firmware yükseltmesini gördüm. Sizce yapmalımıyım?
•Details of the update
The firmware (Ver.1.01 to Ver.1.02 ) update incorporates the following issues.
http://www.fujifilm.com/products/digital/download/s9500/fupd.html
vallahi ben video çekimi için 2gb extremeIII almayı düşünüyorum ama fiyatların biraz daha inmesini bekleyeceğim.150ytl ye falan düşerse alacağım çünkü çok pahalı şimdilik...
Kıvanç kardeş 8 gb biraz gereksiz gibi geliyor bana ve aşırı pahalı...o paraya var ya neler alınır...
Dreammaker,arkadaşım verdiğin linke baktım,firmware yüklemesi bence şimdilik gereksiz çünkü diyor ki:
The firmware (Ver.1.01 to Ver.1.02 ) update incorporates the following issues.
Updates the compatibility for 6GB Microdrive™.
yani:1. versiyondan 2. versiyona geçiş aşağıdaki durumları update eder.
6 Gb microdrive kartlarla uyumlu olur.
Başka da bir işe yaramıyor güncelleme.Yani ben okudum tümünü başka birşey yazmıyor.
Yine de yapacaksan sen bilirsin.kendinize iyi bakın...
Nasıl oluyor anlamıyorum.Hafıza kartları 4Gb dan 8Gb'a çıkmıyormu?6GB da nesi?Üstelik S9500,normalde cf'nin 8GB'lık modellerini destekliyor sanıyordum.
Arkadaşlar benin bir sorum olucak.
S9500 te BULK modunda sadece 30sn mi çekebiliyoruz. Bazı
makinelerde bulk modunu ayarladıktan sonra denklanşöre basıp,
istediğiniz süre sonra tekrar basmak suretiyle çekimi
tamamlamak mümkün. S9500 te, bulk modunda sürekli denklanşöre
basmak gerekiyor. 30sn sonra kendisi zaten atıyor. Bunun
bir ayarı varmıdır acaba???
Palax dediğin doğru ancak bizim makinamızdaki bulb modu sadece düğmeye basılı tuttuğun süre boyunca çekim yapıyor.Bunun tek faydası,sana sunulmayan ara değerleri böylelikle kullanabiliyorsun.Mesela 15,20,25 ve 30 sn enstantane değerleri var diyelim.Bulb modu ile örneğin;18,22,27sn süreli çekimler yapabiliyorsun.Keşke gerçek anlamda bulb modu olsaydı.
ben s9500 için çanta almak istiyorum fakat şekil şemal olarak en uygunu hangisidir nerden bulabilirim acaba?
fatih ben fujinin orjinal finepix adlı çantasını kullanıyorum.Bu çantanın üzeri siyah deri ile kaplı ve yağmur'u engelliyor.Küp şeklinde ve yaklaşık 35-40 ytl'ye aldım.Tek dezavantajı ya omuzda ya da kemer'de taşınabilmesi...Sonuçta elinde tutamıyorsun bir kulbu olmadığı için.Mesela ben sana teknosada satılan case-logic marka çantaları önerebilirim.Daha pratik ve deri değil.Yani daha spor duruyor ve kullanım kolaylığı sağlıyor.Ha unutmadan birde S9500 için üretilmiş,makinanın gövdesi ile birebir şekilde tasarlanmış bir çanta var.Türkiyeye yeni girdiği için bazı mağazalarda bulamayabilirsiniz.İnternetten aratıp,model kodunu öğrenebilirsiniz.
bu s9500 icin birebir sekilli cantanın üreticisi kim fuji sitesine baktım sadece o deri olan var
osmanlı yardımın için teşekkürler.
Bu şekilde kullanmaya devam edicez o vakit.
Benim kullandığım lowepro çanta. Oldukça memnunum... İster elde ister omuzda taşınabiliyor... Gözleri oldukça fazla ayrıca yağmur için özel örtüsü var. Çanta alırken özellikle alt kısmının sağlam olmasına dikkat edin. Düşmelere karşılık...
Bu hafta Akvaryumla, çocukla, köpekle, terasla uğraş derken makinemi elime bile alacak zaman bulamadım. Birde üstüne misafir gelince fotografsız bir hafta sonu geçti...
#muratreis' tarafyndan 30.04.2006 21:45:28 tarihinde düzenlendi.
İlgili olabilecek konular
-
Fuji S9500 Denklanşör Kablo Bağlantısı ?
14 Ağu. 2014, 22:25 fesyen
1232814 Ağu. 2014, 22:47
fesyen -
-
Fujifilm S9500 İçin Pil Tavsiyeleri
15 Nis. 2011, 23:35 ridvantunc
7332929 Oca. 2012, 22:37
guney06 -
Fuji S9500-canon 400d-olympus E500 ?
30 Oca. 2011, 19:14 heartofgold
6169931 Oca. 2011, 17:17
g.emre -