last hope
last hope (Objektif)
Amasya / Meraklı

Gizli Yorumlar

yönetime yeni uygulamadan dolayı çok teşekkür ediyorum

Dipnot: bu başlık öneriler ve görüşler bölümüne gizli yorumcu uygulamasına teşekkür etmek için açılmıştır. teşekkür etmek istemeyenler tarafından ısrarla baltalanmaya çalışmaktadır. lütfen bu şahsiyetler sevgi ve saygı sözcükleri ile laf sokma yarışına girerek değil de başka bir başlık altında görüşlerini ifade edebilirler. bu benim görüşümdür beni bağlar. bayar28 sana hala gülüyorum bu notu yazarken de gülüyorum bunu bil diye şeettirdiydim.

Edit: sadece dipnot eklemek için

#last hope' tarafından 28.08.2008 13:03:46 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 14 Ağustos 2008, 15:02 - İp: 81.***.**7.150
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

Tarih: 25 Eylül 2008, 06:53 - İp: 78.***.**5.147
chestnut
chestnut (üye)
Bursa / Meraklı

gorbi67
Dostlar bence kötü fotolarada bir şeyler yazalımki ,bilgimizi paylaşalım.O zaman o fotoların zamanla kaliteside artar.Güzel fotolara zaten en fazla tebrikler diyebiliyoruz. Kötü çekilen karelerede değer verip bilgimizi paylaşalımki bu uygulama daha çok amacına ulaşır...Selamlarımla...

arıfuzumcu
gorbi67 çok haklısın hiç birşey bilmeyen ve öğrenmek isteyen kişi de kayıt oluyor buray bir umut öğrenirim diye ama hem yeni üye kimse tanımıyor hem fotoğraf kötü olunca adam siteye küsüyor haklıda...

Elimizden geldiği kadar yardım etmemiz lazım..

Ben bilgim dahilinde ne biliyorsam ufacık birşey bile gayret ediyorum öyle fotoğrafları eleştirmeye...

Evet azılarından olumsuz yanıtta alıyorum ama oda işin tuzu biberi..

Birde konuyla alakasız ama saygımı hiç elden bırakmadım şimdiye kadar inşallah bırakmam da...

Selamlar...

Dostlukla...

Konunun özü ile çok ilintili olmasa da geçmiş mesajları okurken gördüğüm bu iki yorumun sahibine teşekkür etmek istiyorum.

Fotoğraf çekim teknikleri ile ilgili diğer forumlarda bulunan eğitici teknik bilgilerden oluşan dokümanları takip ediyor ve bilgisayarıma indiriyorum. Okuyor ve öğrenmeye çabalıyorum.

Ama insan bu tür beceri işlerinde teknik terimleri ne kadar algılayabildiğini ve pratiğe ne kadarını dökebildiğini ancak bu işi bilen insanların eleştirilerinden anlayabiliyor.

Sizler zaten çekilen fotoğraflardan henüz yeni başlayan ve öğrenme safhasında olanları biliyorsunuz. Bunlara yapacağınız her eleştiri kişiyi doğru kareyi yakalamaya dair bir adım daha öne taşıyacaktır.

Saygı ve sevgilerimle.

Tarih: 25 Eylül 2008, 15:40 - İp: 85.***.**4.193
gorbi67
gorbi67 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Merhaba Chestnut, yazdıklarınızı okudum. Duyarlılığınız için bende teşekkür ederim...Ama malesef değişen bir şey yok.Bu kadar yapılan düzenlemelere nazaran eleştiri meselesi tabana yayılmıyor...Tam tersi insanlar 24 saat bekleyip yazmayı tercih eder hale geldiler.Yada sadece favori fotoğrafçılarım katogorisinden galeriye online olmaya başladılar...
Sonuç itibarı ile hergün yüklenen onlarca kare içinden bırakın eleştiriyi hiç bakılmayan fotolara dahi rastlar olduk...
Değişen bir şey yok...

Tarih: 25 Eylül 2008, 17:27 - İp: 88.***.**7.142
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

ben ısrarla bu gizlilik olayının kalkmasını istiyorum.
özellikle galeri ve üst band görsel olarak bu kadar güzelleşmiş iken tam sırası bence.
gizlilik kalksın.
yeni üyeler çok zorlanıyor..

#kad-ir' tarafından 25.09.2008 18:04:31 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 25 Eylül 2008, 18:04 - İp: 85.***.**9.43
pollyteks
pollyteks (Objektif)
Kahramanmaraş / Meraklı

Kadir bence gizlilik olayı güzel ama diyelim ki kalktı; ana sayfada da değişiklik yapmak gerekir böyle olursa..Gizlilik olayı başladığından beri ana sayfa fotolarında çok büyük bir düzelme var..Ana sayfada gereksiz fotoğrafları ardarda görmek can sıkıcı oluyor...

Tarih: 25 Eylül 2008, 22:52 - İp: 88.***.**4.72
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

bu konuda benim defalarca yinelediğim bir önerim var.
havuzda biriken aday fotolar orada ana sayfada bulunsun.
insanlar artık kategorilere girerek veya günlük yüklenen fotolar kısmına girerek fotograf izlemeyi öğrenmeli.

yorum alanların ana sayfaya çıkması yanlış bir uygulamadır.

Tarih: 25 Eylül 2008, 23:02 - İp: 78.***.**8.28
pollyteks
pollyteks (Objektif)
Kahramanmaraş / Meraklı

Dediğin gibi bir uygulamada,kalitesiz fotoğraflar yine belli bir grup arasında fazlaca yorum alacak ama ana sayfaya çıkamadığı için problem olmayacak.....Akla uygun bir düşünce gibi...

Ama benim hali hazırda daha büyük problem olarak gördüğüm üst bant aday fotoğrafı seçen 500 kişi çok fazla (ben dahil)..Ve çok güzel fotoğrafların yanında çok kalitesiz fotğraflarında önerildiğini üzülerek görüyorum..Bence bu sayı 20-30 kişiye indirilmeli...

Tarih: 25 Eylül 2008, 23:52 - İp: 88.***.**4.72
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

ben de 500 kişi olduğu bir yerde okudum dumur oldum.
zannetmiyorum o kadar işi olmaz diyeceğim ama önerilen bazı fotolara bakınca bende şaşırıyorum bazen.
özellikle ısrarla dik kadraj önerilmesi entresan..
ama eskisine göre bin kat daha güzel oldu..

Tarih: 25 Eylül 2008, 23:58 - İp: 78.***.**8.28
pollyteks
pollyteks (Objektif)
Kahramanmaraş / Meraklı

Dik kadrajın ısrarla önerilmesine tebessüm ediyorum..Ve kesinlikle katıldığım nokta, üst bantın ve sitenin eskisinden çok daha iyi olduğu....

Aslında bende bu problemlere eskisi kadar takılmıyorum çünkü, herkesin deyimimiyle " patron" un ufak tefek aksaklıkları gidereceğini (artık ) biliyorum...

#pollyteks' tarafından 26.09.2008 00:24:37 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 26 Eylül 2008, 00:09 - İp: 88.***.**4.72
gorbi67
gorbi67 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Üstbant konusunda en büyük sıkıntı fotoların şu anda bantta kalma sırası çok adaletsiz. Dengesiz zaman dilimlerinde değişiyorlar....Söz gelimi bazı fotoğraflar adeta 1 saate yakın sürelerde kalıyor...O fotonun sağında solundaki fotolar değişiyor....Yani bantta düzensiz bir akış var. Zaman zaman seçilen karelerin kötü olduğuna bende katılıyorum...Diğer bir mesele ise aynı kişinin iki fotosu yanyana çıkabiliyor.Buda adil değil.Bu dikkatsizlik üstbandı belli kişilerin hegomanyası altına sokar.Kanımcada bu hegomanya oluştu bile.Çünkü bir kaçgündür aynı kişilerin fotoları ikiz kardeşler gibi yanyana çıkar oldu...Bu adaletmi diyeceğim....

Patron bir şeye söz vermişti...Yorum yazmayan veya 30 foto yükleyip 50 yorum yazan kişiler üst bantla ödüllendirilmeyecekti...Ama malesef bu durumda uygulanmıyor. Bu uygulama başlıyalıdan beri bu duruma ters düşen üyelerin fotoları bolca çıktı.
Bunuda sanırım site yönetimi yoğun olduğundan dolayı kontrol etmekte zorlanıyor. Yardımcı kontrolörler oluşturulabilir.Evet 500 kişinin fotoğraf seçme hakkına sahip olması tartışılır bir konu.Ama 500 kişinin sanırım taş çatlasa günlük 50 kişisi galeriye girip fotoğraf seçmesi bence çok makul bir rakkam.
Burada esas konu 500 kişinin titiz davranması ve adil olması.X kişinin fotosunu önerdim , ertesi gün x kişinin fotosu gene havuza atıldı. Bir ertesi gün gene havuza atıldı.

Sonuçta o havuzda hep aynı kişiler yüzer durur.Yani fotoğraf önerirken daha dikkatli olmak gerekiyor. Havuzdan o fotoları seçenlerinde portfolyolara bakarak siteye katkısı teşhis edilip tabi fotonunda kalitasi dikkate alınıp üst banda çıkarılması son aşamadır.

Benim önerim havuzdan fotoğraf seçecek tarafsız olabilecek işi bilen 30-40 kişilik bir yetkili ekip oluşturulup bu sıkıntı aşılabilir....
500 Üye havuza birilerini atıyorsa bunun kontroluda iyi yapılmalı...Adalet sağlanmalı...

#gorbi67' tarafından 26.09.2008 10:46:43 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 26 Eylül 2008, 10:02 - İp: 88.***.**7.142