Fotoğrafçılık Forumları
Gizli Yorumlar
yönetime yeni uygulamadan dolayı çok teşekkür ediyorum
Dipnot: bu başlık öneriler ve görüşler bölümüne gizli yorumcu uygulamasına teşekkür etmek için açılmıştır. teşekkür etmek istemeyenler tarafından ısrarla baltalanmaya çalışmaktadır. lütfen bu şahsiyetler sevgi ve saygı sözcükleri ile laf sokma yarışına girerek değil de başka bir başlık altında görüşlerini ifade edebilirler. bu benim görüşümdür beni bağlar. bayar28 sana hala gülüyorum bu notu yazarken de gülüyorum bunu bil diye şeettirdiydim.
Edit: sadece dipnot eklemek için
#last hope' tarafından 28.08.2008 13:03:46 tarihinde düzenlendi.
sanırım en iyisi şu anki sistemi aynen devam ettirip biraz zamana bırakmak, izlemek..
yorum olayı şu anda çok azaldı ama geçici bir durum diye düşünüyorum.
dedim ya, bekleyip görelim..
Bu gizlilik olayı neden bu kadar tepki almış hiç anlamadım
uzun zamandır giremiyordum bi girdim site ikiye bölünmüş gizlilikği onaylıyanlar onaylamayanlar diye
kimin yorum yaptığının ne önemi varki önemli olan yorum alınmış olması...fotoğraf yorum oldıysa demekki ilgi görmüşte almıştır...
şakşakcılar diye bir grub eleştiriliyor ne alakası varki resmime kimden ne yorum gelmiş diye bakarım iyi yada kötü yorum farketmez bende doğal olarak bana yorum yapan kişinin fotoğraflarını incelerim hoşuma giden varsa yorum yaparım yoksa yorum yapmam o bana yaptı diye yorum yapılmazki...hoş yapılsa bile ne olur ki...
herkesin düşüncesi görüş acısı espri anlayışı birbirinin aynı olamaz ben çok beyenirim bir diğeri hiç beyenmez... beyeni göreceli bir kavramdır...bana yorum yapana yorum yapmamdaki tek amaç kendi yorumlarımda o kişiyi görmüş olmam...bu demek değildirki sadece bana yorum yapana yorum yaparım günlük eklenen bütün karelere eğer hoşuma gitmişse beyenimi belli ederim yok hoşuma gitmemişse kötü olmuş diyede rencide edici bir yorum yapmam...bu bukadar basit aslında
Ama forumda okuduğum atışmalarda resmen bu olay 1.dünya savaşının çıkma sebebiymiş gibi büyütülmüş...
Arkadaşlar bu bi fotoğraf sitesi gizlilik olsun yada olmasın siz fotoğrafınızı ekler siniz yorum alınır yada alınmaz çok önemlimidir bu o fotoğraf kimileri için çok değersizdir belki ama sizin için çok özeldir...polimiğe hiç gerek yok bende...bu sebepten ötürü siteyi terk etmekte nedemek yyyaaa Allahım Yarabbim sanki ilk okul cocuklarının sitesi küstüm işte yorum yapanları göremiyom gidiyom ben bu siteden gibi bişey olmuş
Neyse buda benim yorumum ister beyenin ister beyenmeyin
inamıyorummmmmmm ecem_eres liseden beri arkadaşımsın liseden beri hep hayrandım hep derim sana zeki kızsın diye ...
işte benim anlatmak istediğim ancak anlatamadığım olay bu ama birde şöle düşünelim
hiç yazarı olmayan bir kitap satın alıp okurmusun ..biliyorum okursun çünküs en kitap kurdusun..
bu arada sende tuzağa a düştün hiç konu açmamışsın bu forumda o yüzden
1- forumun ilk defa ne olduğunu öğrenenler grubuna girdin...
2- bazı kesim grubuna dahil edilebilirsin yorumlarından dolayı bu kesim (şak-şakçı)
3- 1.dünya savaşından sonra 2.dünya savaşıda oldu..
4- canım benden tavsiye aman uzatma sakın cevap verme
saygı ve selamlarımla...
#gulis79' tarafından 26.08.2008 08:35:11 tarihinde düzenlendi.
Hepimizin fotoğraf gönüllüsü olduğunu zannettiğim NF’de, fotoğraf konusunda deneyimli, tecrübeli arkadaşların diğerlerine samimi,sevecen ,yardımsever bir şekilde elini uzatmasını beklerken vargüçleriyle salvo atışa geçip belli bir guruba hakaretler,küçümsemeler yağdırmasına galiba son verildi ve gerçekten işin aslına dönülmeye başladı.Bu da fotoğraf adına güzel bir gelişme. Tabi olması gerekende buydu yoksa kısır sataşmayla fotoğraf adına ne yapılabilirdi ki. Komplo teorileri,mizansenler,senaryolar tasarlayıp belli bir kesime seviyesiz tarzda eleştirilerle yüklenilmesi esef verici olmaya başlamıştı doğrusu.”Sözler kalbin aynasıdır” sözünü unutmayıp ilk önce kalblerimizi temizlemek,sözlerimizi seviyeli bir üslup içerisinde sarfetmek, en güzeli değimlidir ki.
Şunu da unutmamak gerek,amacımız fotoğraf kalitesini yükseltmek ise “sanat toplum içindir insan içindir “ düsturunu göz ardı etmeden, tartışma seviyesini düşürmeden,insani boyutlar çerçevesinde atışa yapsak bence en güzeli,en doğrusudur. Zannederimki eleştirilerden kimsenin bir korkusu yok,eleştirelim eleştiri alalım ama buradaki tartışma biçiminde değil.
DOSTLUK,ZERAFET,NEZAKET,SAYGI gibi kavramların boyutlarından korkulmamalı.Ki dostuk,sevgi,saygı gibi kavramlar bence korkulacak kavramlar değil.Kendileri farkında olmasa bile her insanın kalbinde sevgi,saygı vardır yeterki farkına varalım ve o güzel duyguların ortaya çıkmasından korkmayalım.Yoksa sen şakşakçısın sen şucusun bucusun sataşmaları büyük haksızlığa maruz kalan diğer kesimede söz hakkı doğurmuş ulur ki onlarda anlaşılır bir şekilde verecekleri cevaplarla iş uzar gider işte site asıl o zaman amacından sapar ve fotoğraf adına hiçbir kazançta elde edilmez.
Benim tavsiyem şu, eğer amacımız fotoğraf adına iyi bir şeyler yapmaksa, gün dostluk günü,kardeşlik,sevgi,saygı günü sözünde samimi isek elimizi uzatmaktan çekinmeyelim ve insan kazanalım,kalp kazanalım,sevelim,sayalım.Yoksa insan olmamızın ne özelliği kalır ki.
Ben bu gizlilik olayının kalkmasını talep ediyorum.Yeni fotoların daha az izlenirliği,genel yorum sayısında ve eklenen kaliteli fotograf sayısında çok ciddi düşüş var..
bu grup eleştirisine maruz kalan arkadaşlara şunu söylemek istiyorum.
burada fotograf paylaşımı yaparak kendinizi geliştirmek istiyorsanız,sevdiğiniz,saydığınız,dost dediğiniz kişilerin fotograflarının bir nebze olsa gelişmesi için yardımcı olun.
bu yardımın teknik olarak tam doyurucu olmasına gerek yok.
"dost acı söyler"
söyleminden yola çıkarak,arkadaşım keşke şöyle yapsaydın,şu olmamış gibi basitte olsa bir eleştiri yapalım.
mükemmel,harika,bayıldım ,favorimdesin yerine en azından daha uygun kelimeler seçilebilinir.
madem 1.nci dünya savaşı diyorsunuz,kendi adıma şunu söyleyeyim, .
bizim savaştığımız bir durum yok zaten,sadece kalite düzeyinin düşmesini engellemeye çalışıyoruz..
siz de galeriye eklenmiş uyduruk bir kareye itiraz edin,buranın kuralları böyle, böyle bir kareyi ekleyemezsin diye itiraz edin.
cep telefonu ile çekilmiş bir kareye, çalıntı bir kareye,siteye uygun olmayan bir kareye siz de itiraz ediniz.
dost,arkadaş,kanka dediğiniz kişilerin haricinde ki kişilerin fotograflarını da izleyin,tamam teknik yorum olmasın."sizi takip ediyorum" " ilgiyle izliyorum" " şu fotografın çekim teknikleri konusunda yardımcı olabilir misiniz" gibi yorumlar bile yapabilirsiniz.
kimsenin bu tip yorumlara itiraz edeceğini zannetmiyorum..
sitedeki alınan önlemlerin hepsi kibarca ve demokratik bir şekilde oluyor farkındamısınız..İnanın başka bir sitede olsaydık,çok kişinin üyeliği iptal edilirdi.
galeride son 1 senede epey bir önlem alındı,bunların hepsinin ortak amacı,aynı kişilere yorum yapılmamasına , eleştirel yorum yapılmasına , yorum kalitesinin artmasına yönelikti.
bizler eğer bu anlayışlı yönetim karşısında,aynı şekilde anlayışlı ve daha mantıklı hareket edersek kimsenin kimseyi üzeceği bir durum söz konusu olmaz..
gelin hep beraber galerinin kalitesini arttıralım...
#kad-ir' tarafından 25.08.2008 22:33:32 tarihinde düzenlendi.
Fotoğraf adına yapılan bu uygulamanın fotoğrafa ne derece faydalı olacağı, bugün yüklenen ve bir fotoğrafa yapılan yorumlardan, belli bir kesimi şakşakçılıkla suçlayan arkadaşların düşüncelerinde ne kadar samimi,dürüst oldukları gayet iyi anlaşılıyor.Kendimizi geliştirmek adına ne güzel bir uygulama,değilmi.Nalıncı keseri mübarek.Al gülüm ver gülüm
Kalite düzeyi zaten düştü ama yalnızca fotoğrafta değil maalesef..Sitede alınan bu önlemler uzun vade de ne derece etkili olur ama şimdilik yağcılığın,yalakalığın iyi prim yaptığını ve yağdanlıkların, seviyesiz sözlü sataşmaların arttığını görüyorum .Eğer bütün bunlar usta fotoğrafçılığın kuralları ise ben acemi ama,dostlula,sevgiyle,hoşgörüyle nezaketle kalmayı yeğlerim.
gizlilik olaynın en büyük savunucularından biri de benim..
Hatta, bu gizlilik uygulaması "objektif grubu" oluşumunun bir devamı gibi.. yani amaç açısından..
Ve "objektif grubunda" savunduğumuz şeyler sebebiyle, gizlilik kuralını da savunmamız gerekir. Ve savunduk ta hep..
ama işler hala durgun, piyasa durgun..
bugün eklediğim fotoğrafın henüz "4" yorum almış olması inanın ki hiç zoruma gitmedi. (yemin olsun ki)
çünkü biliyorum ki, kötü bir fotoğraf değil..
çünkü biliyorum ki, bazen çok daha güzel işler bile karşılığını alamıyor geçmişten beri..
çünkü biliyorum ki, bir fotoğrafın değerini altındaki yorum sayısı göstermez.
ŞİMDİ SİZE YORUMLARIN NEDEN AZALDIĞINI, EN BÜYÜK SEBEBİ YAZAYIM:
Buradaki her üyenin sevmediği, hoşlanmadığı kişiler vardır. ve hoşlanmadığınız bir kişinin fotoğrafı nasıl olursa olsun yazmak istemezsiniz.
ya da bu sitede insanları KULLANAN kişiler var. Kimseye yorum yazmazlar ve kendilerine yazılan yorumları görünce keyiflenirler. İŞTE BİR KANIT:
Burada da üyeliği olan ve fotokritik te "günün fotoğrafçısı" seçilen bir üyeyi bu konuda kibarca uyardım. Çünkü orada da kimseye doğru dürüst yorum yazmamış. Ve ikazıma ukala bir cevap aldım.
Yani resmen kullanıyor milleti.. Burada da bazen üst bantla onore olan bir bayan..
İşte sebep bu ve benzeri şeylerdir.
ben de bu tarz üyelere 2 yıldır hep kızmışımdır zaten..
Üyeler sevmedikleri kişilere veya örnek verdiğim tarzdaki üyelere yanlışlıkla yorum yazmamak için, kimseye yazmaz oldu. Bu durumda kurunun yanında yaş ta yanıyor.
Mevcut sistemin devamı tabii ki sevgili FDİKER'in takdirinde..
Ama güzel yanları yanı sıra, bu gibi sıkıntıları da var.
Son olarak gulis79'un yazarsız kitap benzetmesi bence çok saçma ve alakasız bir örnek..
#panctom' tarafından 25.08.2008 23:58:30 tarihinde düzenlendi.
yazıkkı saksakı, terbiyesiz mesajları, kaba yorumları goren bunun uygulama yuzunden oldugunu sanacak kadar siteden uzak.
yazık...
siteden bukadar uzak olup,bukadar dar bır bakıs acısıyla yorum yazmak.
panctom ,o harika fotonun 4 yorum almasına üzüldüm.
Ama insanlar artık galeriden soğudu.akşama kadar fırsat buldukça 1-2 dk lığına bile olsa ana sayfaya bakıyorum,bütün gün hep aynı fotolar var. yorum sayılarına bakıyorum 4 veya 5 .
istatistikler ne durumda bilmiyorum.ama iyi değil gibi.
az yorum için bir şikayetim yok ama yorum kalitesi yükselirse az yorumdan şikayet edilmez.
zaten gizliliğin bir faydasıda yok dikkat ederseniz.
herkes IP numarasından bile olsa biliyor,veya haberdarlar.
portfölyedeki bir fotoun 24 saat sonra ortaya çıkmasının bir yararı da kalmadı açıkcası.
İlgili olabilecek konular
-
Youtube [küfürlü] Yorumları Silme Engelleme
26 Tem. 2022, 11:30 prodersler
096926 Tem. 2022, 11:31
prodersler -
Youtube Videoda Yorumları Açma Kapatma Yorumları D
07 Şub. 2021, 21:52 prodersler
0133507 Şub. 2021, 21:52
prodersler -
Oynatma Listeleri Nasıl Oluşturulur Herkese Açık, Gizli ,lis
16 Eyl. 2020, 01:07 prodersler
0129116 Eyl. 2020, 01:07
prodersler -
-
Sony A6000 Kullanıcı Yorumları
04 Tem. 2018, 14:29 balikkraker
2368105 Tem. 2018, 18:28
balikkraker -
Fotoğraflarım Hakkında Yorumlarınızı Bekliyorum..
20 Eyl. 2015, 18:21 rhap.sod.ic
7217215 Mar. 2016, 02:06
deniztendik -
Yorumlarınızı Bekliyorum Arkadaşlar
04 Mar. 2015, 14:00 surwinston
1205206 Mar. 2015, 19:43
mete007 -
Fotoğraflarıma Yorumlarınızı Bekliyorum.
05 Eyl. 2014, 23:59 centem
0647606 Eyl. 2014, 00:00
centem -