Fotoğrafçılık Forumları
Gizli Yorumlar
yönetime yeni uygulamadan dolayı çok teşekkür ediyorum
Dipnot: bu başlık öneriler ve görüşler bölümüne gizli yorumcu uygulamasına teşekkür etmek için açılmıştır. teşekkür etmek istemeyenler tarafından ısrarla baltalanmaya çalışmaktadır. lütfen bu şahsiyetler sevgi ve saygı sözcükleri ile laf sokma yarışına girerek değil de başka bir başlık altında görüşlerini ifade edebilirler. bu benim görüşümdür beni bağlar. bayar28 sana hala gülüyorum bu notu yazarken de gülüyorum bunu bil diye şeettirdiydim.
Edit: sadece dipnot eklemek için
#last hope' tarafından 28.08.2008 13:03:46 tarihinde düzenlendi.
gorbi67 çok haklısın hiç birşey bilmeyen ve öğrenmek isteyen kişi de kayıt oluyor buray bir umut öğrenirim diye ama hem yeni üye kimse tanımıyor hem fotoğraf kötü olunca adam siteye küsüyor haklıda...
Elimizden geldiği kadar yardım etmemiz lazım..
Ben bilgim dahilinde ne biliyorsam ufacık birşey bile gayret ediyorum öyle fotoğrafları eleştirmeye...
Evet azılarından olumsuz yanıtta alıyorum ama oda işin tuzu biberi..
Birde konuyla alakasız ama saygımı hiç elden bırakmadım şimdiye kadar inşallah bırakmam da...
Selamlar...
Dostlukla...
Arif Kardeş zaten bizim asıl misyonumuz, başarısız fotolara yazmak olmalıki faydamız olsun insanlara....İyilere ancak tebrikler diyebiliyoruz...Bizden iyi bilen üstatlarda bize yazsın bizlerde birazdaha ilerleyelim.Boş ver kötü sözle dönenleri...Takmamak lazım....Yapıcı eleştirilere devam.Varsın bize gelmesin yorum veya tebrik...Selamlarımla...
Polyteks'in önerisi güzel.. ama günlük değil de..
her 10 yoruma 1 foto..
üyeler birikmiş olan her 10 yorumu karşılığı 1 fotoğraf ekleyebilsin. 10 yoruma ulaşamayanlar 3 günde 1 tane ekleme hakkına sahip olsun.
denenmeli..
Bu sistemin bana ne artısı oldu ne de eksisi.Ben önceden de fotoğrafa yorum yazıyordum şimdi de fotoğrafa yorum yazıyorum.
Benim için değişen fazlaca bir şey yok.Ama durmak yok yola devam.İlk başta biraz garibime gitmişti ama çabuk alıştım sisteme.
polyteks'in önerısıne bende katılıyorum,
Yorum yok,
Foto cok,
Sınır guzel olabılır, Önce yorum sonra foto,
yorum yazdıkça foto ekleme hakkı elde edilmesi sistemi ,bütün bu emekleri alt üst eder,
herkes yine sallama yorumlara başlar,
tebrikler v.b. gibi yorumlardan başka bir şey gelmez.
bırakın az yorum olsun öz yorum olsun..
Günlük 1 foto sınırı korunmalı...Ama 10 yorum yazıp 1 foto yüklemeyi haketmek iyi düşünülmesi gereken konu....Sitede kaliteli olan çok fotoğraf sanatçısı var.....Malesef onlar değerli bilgilerini eleştirilere katılarak paylaşmıyor....Sadece yüklüyorlar...Ben bazılarının fotolarının altına yazıp değerli bilgi birikimlerinden yararlanabilmek için eleştirilere iştirak etmelerini rica ettiğimde ilginç cevaplar geldi...Genelde vakit bulamamaktan şikayetçi oldular....Buda bana pek inandırıcı gelmedi...Açıkçası üşeniyorlar...
Bu 10 eleştiri meselesinin 2 boyutu olabilir....Bu ustalar biraz uzaklaşır.Var olan eleştirileri kaliteli hale getirmeye çalışırken terste tepebilir.Tabi bunlar varsayım....Belki dahada iyi olabilir....
Ama 20 yoruma 2 foto uygulaması gibi bir şey kesinlikle olmamalı fikrimce....Selamlar.....
kadire katılıyorum,bu sitede fotograf yukleme sayısını arttırmaya yonelik hiçbir uygulama yapılmamalı.
POLLYTEKS ve PANCTOM'un önerisinde zaten yükleme sayısını arttırmaya yönelik bir uygulama yok.aksine sınırlama var.
POLLYTEKS der ki 10 yorum yapmamışsa ertesi gün fotoğraf yükleyemesin.
PANCTOM' da aynı şekilde 10 yorum yapanın ertesi gün bir fotoğraf yükleme hakkına sahip olmasını,günlük 10 yorum yapmayanların 3 günde bir fotoğraf yükleyebilmelerini ister.
ben de bu fikirlere katılmakla beraber GORBİ67' nin aşağıda belirttiği durumu gözden kaçırmamak gerektiğini düşünüyorum.siteye zaten zor vakit ayıran bazı ustaları buna zorlamak onların hiç uğramamasına neden olabilir.
sag kulagı birde sag elle gostereyim madem.
gunde 10 yorum yazmayan,fotograf ekleyemez dersenız alın size 10 yorum
"elinize saglık" x 10
--------------------------
bu uygulama zaten (gizli avatar,yorum) ,zorunluymuscasına fotograf yukleyenleri, ve kişiye yorum yazanları azaltmak için yapılmıs bir uygulama.
bu sitenin fotograf sayısı gibi bir derdi hiçbirzaman olmadı,yorum sayısı derdide olmadı.
yorum niteligi gibi bir sorun var ortada, ve nıteligi arttırmadan,ki uc gunde olacak bişey degil malesef, birde ikinci bir yorum yazmayana fotograf yok uygulaması ilk uygulamayı baltalar.
--------------
insan davranısıdır, fotograf eklemeye girdiyseniz onu en kısa surede yapmak istersiniz.
isterse 3 saat bos zamanınız olsun.hele birde 24 saat olayının olabildigince cabuk bitmesi gibi bir dusunceniz varsa olabildigince erken olmasına caba harcarsınız.
--------------
olaya bıraz uzun vadeli bakarsak,
*yorum nıteligi ve kişiye degil fotografa yorum olayı yerleşir.
*yenı ve acemi uyelerin enazından temel terimler hakkında bilgi sahıbı olması ve kompozisyon igibi seylerin farkına varması saglanır,boylece acemilikler azda olsa azaltılır.
alkış degil eleştiri arayan bir kusak yenı uye olur.
fotografına alkısdan cok eleştiri isteyen kişiler siteye gelir.
site uzun vadede kendini geliştirir..
fotograf sayısı gelen nitelikli uye sayısıyla artar,işte ozaman yorum sayısında artıs yapabilmek için,oturmus bir sistemin uzerıne boyle bir ek kat cıkılabilir.
ozaman bu uygulama yarar saglar.
ama şimdilik erken diye dusunuyorum..
birde yukarıda yazdıgım surecin surdurulebilmesinde onemli etken,olabildigince cok eleştiri yazılmasıdır.yoksa bu surecte coker.
yorum sayısını arttırmaya yonelik bir uygulamanın suada zamanı oldugunu sanmıyorum.
İlgili olabilecek konular
-
Youtube [küfürlü] Yorumları Silme Engelleme
26 Tem. 2022, 11:30 prodersler
096926 Tem. 2022, 11:31
prodersler -
Youtube Videoda Yorumları Açma Kapatma Yorumları D
07 Şub. 2021, 21:52 prodersler
0133507 Şub. 2021, 21:52
prodersler -
Oynatma Listeleri Nasıl Oluşturulur Herkese Açık, Gizli ,lis
16 Eyl. 2020, 01:07 prodersler
0129116 Eyl. 2020, 01:07
prodersler -
-
Sony A6000 Kullanıcı Yorumları
04 Tem. 2018, 14:29 balikkraker
2368105 Tem. 2018, 18:28
balikkraker -
Fotoğraflarım Hakkında Yorumlarınızı Bekliyorum..
20 Eyl. 2015, 18:21 rhap.sod.ic
7217215 Mar. 2016, 02:06
deniztendik -
Yorumlarınızı Bekliyorum Arkadaşlar
04 Mar. 2015, 14:00 surwinston
1205206 Mar. 2015, 19:43
mete007 -
Fotoğraflarıma Yorumlarınızı Bekliyorum.
05 Eyl. 2014, 23:59 centem
0647606 Eyl. 2014, 00:00
centem -