last hope
last hope (Objektif)
Amasya / Meraklı

Gizli Yorumlar

yönetime yeni uygulamadan dolayı çok teşekkür ediyorum

Dipnot: bu başlık öneriler ve görüşler bölümüne gizli yorumcu uygulamasına teşekkür etmek için açılmıştır. teşekkür etmek istemeyenler tarafından ısrarla baltalanmaya çalışmaktadır. lütfen bu şahsiyetler sevgi ve saygı sözcükleri ile laf sokma yarışına girerek değil de başka bir başlık altında görüşlerini ifade edebilirler. bu benim görüşümdür beni bağlar. bayar28 sana hala gülüyorum bu notu yazarken de gülüyorum bunu bil diye şeettirdiydim.

Edit: sadece dipnot eklemek için

#last hope' tarafından 28.08.2008 13:03:46 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 14 Ağustos 2008, 15:02 - İp: 81.***.**7.150
mydemir09
mydemir09 (üye)
Aydın / Meraklı

Bence yorumunun altına isim yazmaya başlayanlar yanlış yapıyor...

Tarih: 17 Ağustos 2008, 16:38 - İp: 88.***.**3.80
gulis79
gulis79 (üye)
İstanbul / Amatör

bir kişiye yazılan eleştiri sonunda, o fotografa yorum yazmıs diger insanların ozel mesajla sizin eleştirinizi,sanki eleştirme hakkınız yokmus gibi eleştirmesine ne diyorsunuz.
yasadıgımız birşey.
surada kadraj teknik estetik vs hakkında yaptıgımız yorumlar sonrası, işte o adminin mesajında bahsi gecen gruptan, terbiye sınırlarını asan ve tehdite varan mesajlar almak nasıl bır durumdur sizce..
o usta dediiklerinizin, su bana yorum yazmıs bir cevap verin demesiyle eleştiri yapan kişiye sen kimsnki bu fotografa eleştiri yazıyorsun begenmezsen yazmasın diyerek saldıran uyelerin riyakarlıgının ıkıyuzlugunun bukadar gormezden gelinmesi nasıl bir durumdur dusunun.

BURADA SİZ HAKLISINI TEHDİT AHKAM KESMEK OLAYINDA TAMAMEN SİZE KATILIYORUM..

BENİM DERDİM ŞU GALERİDEKİ TÜM EKLENEN KARELERE YORUM YAPARSAM FAVORİ F0OTOĞRAFÇILARIMADA OTOMATİKMAN YORUM YAPMIŞ OLURUM ... O HALDE GİZLİLİK NEDEN .. DEYİNKİ HERGÜN EKLENELERE Bİ BAKIN SADECE FAVORİLERE DEĞİL DEYİN SADECE BİR SEBEP SÖYLEYİN KONU YORUM SAYISI DEĞİL DEYİN..

**** YORUMLARIM HİÇ BİR ZAMAN ŞAHISLARA OLMAMIŞTIR FOTOĞRAFLARINA YAPARIM BEĞENİRİM YADA DÜŞÜNCEMİ SÖLERİM O KAREYLE İLGİLİ... ÖNCELİKLİ OLARAK FAVORİ FOTOĞRAFÇILARIMADIR SONRA GALETİYE BAKARIM ZAMANIM OLDUĞU KADAR...

Tarih: 17 Ağustos 2008, 16:39 - İp: 212.***.**7.151
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

YORUMLARIM HİÇ BİR ZAMAN ŞAHISLARA OLMAMIŞTIR FOTOĞRAFLARINA YAPARIM BEĞENİRİM YADA DÜŞÜNCEMİ SÖLERİM O KAREYLE İLGİLİ...

peki madem boyle yapıyorsunuz,burada size karsı tek kelime laf yokken neden alınıyorsunuz?

avatarların gizli olma nedenlerini uzun uzun yazdım,ama yazmakla bitmiyor.okumak gerekiyor
---------------------------------------------------

usta: benim gozumde, yaptıgı işi daha iyi yapmanın yollarını arayan, ogreten,ogrenen, arastıran, bilgi agacına su verip aynı zamanda o agacın ta kendisi olandır.sırtına 20 kilo yuk yukleyıp gerektiginde tek bir kare için butun gun dag bayır dolanan, daha iyiye ulasmak için durmadan deneyen yanılan vedogrusunu bulandır.

makineyı otomatıge alıp ikide photoshop ekleyıp,bir gunde 200 kişiye kopyala yapıstır yorum yapıp, sonrada ustam supersin laflarıyla şişinen,kendini usta sanan,sanmayıda bırakın daha iki hafta once,kadrajın ne oldugunu bilmediği halde,ustayım diye gezen,
kendini eleştirenlere sen benı eleştiremezsin diyen, oda yetmeyip msnde ozel mesajlarla yandaslarından birkacını doldurup kendini eleştirene saldırtan degildir.
--------------------------------------------------------------------

savasim ustadır, ozzy baba ustadır, husmenaga,fdemirhan, sado34, omerk, mekici, ucmorlale, moody79, antika,dadanagast, ocaklilar, kendını geliştirme konusunda buyuk yol katetmiş lazut benım gozumde bır ustadır, panctom daha dobra dolaysız oldugu surece benım gozumde degerli bir yorumcudur,kendini yoktan varetmiş bir ustadır.

bir cırpıda adını hatırladıklarım bunlar,biraz dusununce cok daha fazlası yazılabilir.ben gelmeden once burada olanları hesaba bile katmıyorum..
bunların cogunu tanımazsınız.
nedeni belli.
neredeyse hepsi hakarete ugradıgı için, cekemeyen insanların saldırıları yuzunden, bu yerleşmiş riyakarlıgın rahatsızlıgı yuzunden bu siteye küsüp gittiler.
bu ınsanların yazdıgı tek bir yorum, verdigi bir sayfa bilgi sizin hayalini kuramayacagınız kapılar acardı onunuzde.
ne fotograf ekleyıp susan oldular,ne yorum alıp sımaran oldular.
ne sen kimsinki benım fotografımı eleştiriyorsun dediler.
tanımazsınız cogunu...............................
kimse hergun kendisine saldırmak için bukadar can atan bir grupla aynı yerde olmak istemiyor.

Tarih: 17 Ağustos 2008, 16:54 - İp: 88.***.**1.191
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

usta,amatör,acemi tanımlarına neden gerek duyuyorsunuz ...

iyi yorum yazmak ile iyi fotograf çekmek çoğu zaman aynı kişi üzerinde olmuyor..
mesela çok güzel şarkı söyleyip,hiç bir enstrümanı çalamayan veya konuşurken çok zorlanan sanatçılar bile var.

o yüzden bu tip tanımlar. gereksiz..

benim dikkatimi çeken,bazı kişler ilk defa bu topik sayesinde foruma girdiler.hepside bir suçlama üzerlerinde varmışcasına cevap veriyorlar.
haberleşme ağları çok iyi herhalde.bir sürü yeni forumcu oldu bir anda...bugüne kadar foruma girmemişler,birde herkesin avatarının altında cevaplama sayıları çalışmaya başladı.

forumu gereksiz görenler,bir kez olsun bu acemiliklerini üzerlerinde atmak için çekim teknikleri veya diğer teknik forumlara hiç baktılar mı?bir kez olsun soru sordular mı?

#kad-ir' tarafından 18.08.2008 00:47:09 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 18 Ağustos 2008, 00:39 - İp: 85.***.**3.233
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

kadir tespitlerin harika

ayrıca ne o öyle senin avatarın altındaki rakam?

1900 küsur cevap yazmışsın ama..

bir tek konu bile açmamışsın!

Bu ne metanetlilik

Tarih: 18 Ağustos 2008, 02:08 - İp: 88.***.**4.107
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

panctom ,2000 sayısına bir türlü ulaşamadım.sürekli sayı azalıyor,siliniyor herhalde bazı cevaplar.
ayrıca 500 taneye yakın foto eklemişimdir forumlara .

forumunda eski tadı kalmadı,daha önce zevkle ve heyecan ile bakardım.
galeri gibi forumunda havası azaldı.

ama düzelteceğiz,hep birlikte

Tarih: 18 Ağustos 2008, 11:00 - İp: 85.***.**9.67
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

fdiker cevap yazmıs gorunuyor ama cevap ortada yok,yorumlardamı 24 saat gizli

Tarih: 18 Ağustos 2008, 14:46 - İp: 85.***.**3.117
fdiker
fdiker (Site Sahibi)
İzmir / Firma

Alınan her karar gibi bu kararda da muhalif kişilerin olması son derece normal. Unutulmaması gerekense bugüne kadar yapılan tüm değişikliklerin site misyonu yani fotoğraf adına yapıldığıdır.

Yapılan her değişiklik kararında olduğu gibi, bu karar alınırkende yaşanan bazı sıkıntılar bizi yönlendirdi; Yaklaşık 15 gün kadar önce bazı kişilere eleştiri yapıldığında, saldırı derecesinde gerek özelden gerekse eleştiriyi yapan kişinin fotoğraflarının altına son derece seviyesiz yazılar yazıldığı yönünde şikayetler geldi. Farklı bir kullanıcı adıyla benzer eleştirileri yaptığımızda aynı tepkileri bizde aldık... Halbuki sondan bir önceki değişikliğimiz "eleştirilmeye açık değilseniz sizin içinde bir seçeneğimiz var" şeklindeydi. Bu tercih ile ilgilide aslında sorunlar var... Örneğin, son uygulamayı ve yoruma açık/kapalı değişikliklerini eleştiren kişi(ler), ondan önceki değişiklikte fotoğraflarının onaylanmadan geçmesi ile ilgili bir sıkıntı belirtmedi(ler), garip...

Kim nederse desin yapılan değişiklik fotoğraf adınadır. Bu platform ile "fotoğraf için dostlukların" sonuna kadar arkasında olduğumuzu ancak "arkadaşlık için fotoğraf"'ın bizim misyonumuz olmadığını belirtmek isterim.

Son uygulama şu şekilde revize edilmiştir.
Eklenen fotoğraf 24 saat, yapılan yorum 12 saat gizli olarak görüntülenecektir. Fotoğraf ve yorumlarıyla sitemizde 2.nci adıma geçmiş (fotoğrafları onaydan geçmeyen yaklaşık 300 kişi) arkadaşlar. Galeri bölümü > Kontrol paneli sekmesine kısa bir süre sonra ekleyeceğim "Fotoğraf ve yorumları gizli olarak görmek istemiyorum" linkine tıklayarak. Gizli seçeneğini kaldırabilirler.

Gizlilik seçeneği iptalini ayrımcılık olarak görmek isteyen kişilerde çıkacaktır, çevrelerine bakmalarını tavsiye ederim. Hayatımızın her bölümünde (okul, iş,...) aşamalar olduğunu unutmayalım... (İkinci adıma geçme kriterlerini belirlemek için 1997 yılında T.C.M.E.B.'ndan alınmış ustalık belgem var. (Bi yerlerde belge sorulmuşta detay olsun dedim...))

Kendini gerçekten amatör gören ve bu sevdada ilerlemek isteyen arkadaşlar için, aşamaların hedef olması dileğiyle.

Saygı ve sevgilerimle

#fdiker' tarafından 18.08.2008 17:08:40 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 18 Ağustos 2008, 15:00 - İp: 88.***.**1.80
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

Kim nederse desin yapılan değişiklik fotoğraf adınadır. Bu platform ile "fotoğraf için dostlukların" sonuna kadar arkasında olduğumuzu ancak "arkadaşlık için fotoğraf"'ın bizim misyonumuz olmadığını belirtmek isterim.

Tarih: 18 Ağustos 2008, 18:04 - İp: 212.***.**9.195
gorbi67
gorbi67 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Zaten bunu söylemekten dilimde tüy bitmişti, bundan pay çıkarması gerekenler umarım bu mesajı alırlar....

Tarih: 18 Ağustos 2008, 18:29 - İp: 88.***.**9.20