last hope
last hope (Objektif)
Amasya / Meraklı

Gizli Yorumlar

yönetime yeni uygulamadan dolayı çok teşekkür ediyorum

Dipnot: bu başlık öneriler ve görüşler bölümüne gizli yorumcu uygulamasına teşekkür etmek için açılmıştır. teşekkür etmek istemeyenler tarafından ısrarla baltalanmaya çalışmaktadır. lütfen bu şahsiyetler sevgi ve saygı sözcükleri ile laf sokma yarışına girerek değil de başka bir başlık altında görüşlerini ifade edebilirler. bu benim görüşümdür beni bağlar. bayar28 sana hala gülüyorum bu notu yazarken de gülüyorum bunu bil diye şeettirdiydim.

Edit: sadece dipnot eklemek için

#last hope' tarafından 28.08.2008 13:03:46 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 14 Ağustos 2008, 15:02 - İp: 81.***.**7.150
mkaraman48
mkaraman48 (üye)
Muğla / Amatör

Panctom Hocam, kastım size değil,size saygı duyarım,yaptığınız çalışmalarıda takdir ediyorum.Lafım “Şimdi bir çok arkadaşın galerinin uçsuz bucaksız büyüklüğü içinde birbirileri ile kontak kurması çok zahmetli olacak...
Bu arkadaşlara bir önerim var, yüklüyecekleri fotoların sağ üst köşesine kına yakarlarsa sorunu çözebilirler” yada saçma sapan insanların saçma sapan hareketleri “ veya “körler ve sağırlar iç güdülerini daha iyi kullanmayı öğreneceklerdir... Derler ya kullanılmayan organın gücü başka bir organa kayar...” tarzında cümleler sarfeden muhteremlere.Bu muhteremler ki neyi amaçlıyorsa sizin faydalı olacağına inandığım çabalarınıza ne ölçüde katkı sağlayacağını bilemiyorum...Kullanılan kimse varsa bu sitede densizce,seviyesizce karşısındakine saldıran,sataşan arkadaşlar kullanıyor galiba.Bu muhteremler sitenin seviyesi bu şekilde seviyesizlikleri ile koruyacaklarını zannediyorsa sizin çabalarınızın sonuçsuz kalacağına üzülürüm doğrusu Sitede bana yapılan uyarı içinde şunu söyleyebilirim.Yavuz hırsız ev sahibini bastırır bir de olayın iç yüzünün araştırılması taraftarıyım
Sağlıkla kalın,selamlar

#mkaraman48' tarafından 26.08.2008 00:56:56 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 26 Ağustos 2008, 00:01 - İp: 88.***.**6.102
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

sevgili kadir..

fotoğrafın altına da benzer şekilde güzel şeyler yazmışsın
bir kez daha çok teşekkür ederim

ama ben üzülmedim inan ki dedim ya, bir fotoğrafın değerini aldığı yorum sayısı belirlemez.

ama şu yönden anlıyorum seni;

BEN DE ESKİDEN BERİ, AZ YORUM ALAN GÜZEL FOTOĞRAFLARA ÇOK ÜZÜLÜRÜM ve FOTOĞRAF SAHİPLERİNİN ÜZÜLDÜĞÜNÜ DÜŞÜNÜP DAHA FAZLA ÜZÜLÜRÜM

Şimdi aynı şeyi ben yaşadım ama üzülmedim. Yazdığım gibi benimkinden çok daha güzel fotoğraflar bile hakkını alamıyor bazen..

........

Mehmet hocam, bir şekilde iç barışı sağlamalıyız artık..
bu da nasıl olur?
Bu değişime karşı olanların ve olmayanların, birbirine saygı göstererek, kırıcı olmayarak, rencide etmeyerek..

selamlar

Tarih: 26 Ağustos 2008, 00:12 - İp: 88.***.**0.110
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

dikkat ettiniz mi Üst band bile yenilenmedi bugün.çünkü kaliteli foto çok az ekleniyor.
yorum sayılarını bırakın izlenme sayıları çok düşük.

neyse bunları bırakalım bir kenara , galeride yorum yapalım.

Tarih: 26 Ağustos 2008, 00:32 - İp: 85.***.**6.242
mkaraman48
mkaraman48 (üye)
Muğla / Amatör

Gaijin arkadaş engin bakış açısıyla şu saksakı, terbiyesiz mesajları, kaba yorumları yapanların gerekçesini bir açıklasada uzak kaldığımız siteye biraz yakınlaşsak,bakış açımız genişlese diyorum.Ki seviyesiz saldırala maruz kalan arkadaşlarda kabahatlerini öğrenmiş olurlar aynı zamanda.Benim anlayamadığım mademki yapılan yeni uygulama fotoğrafa katkı amacını taşıyor burada yorum yapma için sarfettikleri çabanın bir kısmını harcayarak, fotoğraf bilgilerinden, kendilerini geliştirmek amacında olan üyelerin fotoğraflarına yorum yazarak aktarmıyorlar ki

Tarih: 26 Ağustos 2008, 00:56 - İp: 88.***.**6.102
gorbi67
gorbi67 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Sevgili Mehmet Bey,

(Bu arkadaşlara bir önerim var, yüklüyecekleri fotoların sağ üst köşesine kına yakarlarsa sorunu çözebilirler” yada saçma sapan insanların saçma sapan hareketleri “ veya “körler ve sağırlar iç güdülerini daha iyi kullanmayı öğreneceklerdir... Derler ya kullanılmayan organın gücü başka bir organa kayar...” tarzında cümleler sarfeden muhteremlere.Bu muhteremler ki neyi amaçlıyorsa sizin faydalı olacağına inandığım çabalarınıza ne ölçüde katkı sağlayacağını bilemiyorum...Kullanılan kimse varsa bu sitede densizce,seviyesizce karşısındakine saldıran,sataşan arkadaşlar kullanıyor galiba)

Yukarıdaki metinde yazdığınız sözlerin büyük bir kısmını forum topiklerinde ben yazdım....Yazdığım ve söylediklerimin her zamanda arkasındayım.Evet ısrarla yine söylüyorum malesef belli bir kitlenin galeri içindeki tutumu hep bu oldu...
Öncelikle şunu söylemek isterimki isminizi forum içerisinde ilk defa gördüm bu yazınız münasebeti ile tanıştım.Belki biraz kırgın bir tanışma oldu ama ,dostluklar tartışmalarla başlar....Öncelikle gönlünüzü bu şekilde kazanayım...
Yazdıklarıma gelince; bence sizden ricam topiklerde yazdıklarımın sanırım genelini okumuşsunuzdur...Bir takım sözlerimin cınbızlanarak buraya bu şekilde yazılamsı okuyanları benim şahsşyetim babında yanılgıya sokacaktır.Ben bildiğim bilgiyi ifade edebildiğim doğrultuda her zaman paylaştım. Fotoların altına yazarkende hiç bir zaman adam ve şahsiyet seçmedim..Ama doğruları ne zaman yazmaya başladıysam galeride kötü yönde ayıklanır duruma geldim...
Bakın kötü fotoğraf yoktur elbet...Israrcılığım şu...Her oluşum amacına göre kullanılmalı....Ama sizde takdir edersinizki son zamanlarda burası yanlış tutumlardan dolayı kır kahvehanesine döndü...Bir şeylerin yanlış gittiğini görmemek kıralın çıplak olduğunu görmezden gelmek gibi bişey....
Hala daha insanlar bir şeyi anlama güçlüğü çekiyor...Yorumlar düştü... deniyor...Nedenmi? Çünkü kime yazdığını bilmeden yazmak bu gurubun işine gelmiyor....Bende bunun böyle olacağını bu uygulamanın ilk günlerinde tahmin ettiğimden dolayı yarı şaka, yarı ciddi fotoğraf köşelerine kına ile işaret koysunlar diye hicivde bulunmuştum...Hay demez olaydım....Nede çok alınganlık ve hassasiyet oluştu?
Ben bunları söyledim yazdım....Ama tekrar söylüyorum hiçbir fotoğraf yorumunda şahıs ayırmadım, biliyorsam bilgimi paylaştım...İsim ve ad verilmişcesine yazıklarınızda sanki birilerine özelden yazıp rahatsız ettiğim veya galerideki fotolarının altına aşağılayıcı şeyler yazdığım imajını bırakmışsınız....Bu konuda biraz yanılğıdasınız....Madem böyle bir iddanız var...Fotolara yaptığım yorumlardan bir tane içinde aşağılayıcı unsur olan bulup buraya link ekleyin derim...

Bu tür sitelerde insanlar bence yükledikleri kaliteli fotoları ile anılmalı...Buranın amacıda bu....Bu tür yerler kır kahvehanesine dönüştürülürse malesef bunlar konuşulur...
Benim kendi şahsım adına söyleyeceğim ben fotolarımla gündeme gelmek isterim.Gayretim bu yönde. Bu Amede, Memede foto hediye etmekle olmaz...Diğerlerinin kendi tercihidir beni bağlamaz...

Çevreye verdiğim geçici rahatsızlıktan dolayı özür dilerim...
Selamlarımla....

#gorbi67' tarafından 26.08.2008 17:31:57 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 26 Ağustos 2008, 10:03 - İp: 78.***.**8.152
tatarbey
tatarbey (üye)
Ankara / Meraklı

Buluttan nem kapmak, buna rağmen sevgi, dostluk, kardeşlik kelimeleri ile süslü cümleler kurarak aralarda laf sokmaya çabalamak...

Bi de;

Ahmet Uluçayın güzel bir filmi var.

"Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak"

Tarih: 26 Ağustos 2008, 10:03 - İp: 212.***.**8.38
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Üyeler sevmedikleri kişilere veya örnek verdiğim tarzdaki üyelere yanlışlıkla yorum yazmamak için, kimseye yazmaz oldu. Bu durumda kurunun yanında yaş ta yanıyor.

yahu zaten amacta bu,kişiye degil fotografa yorum yazmak.
illaki şakşakcılıga,adam kayırmaya karsı degil tersinede karsı bir uygulama.yanı belli kişilere yorum yazmamaya.
ayrıca yorum sayısındaki azalma yaz donemine baglı dıye dusunuyorum,gecen sen bu zamanlarda sıte nıye bukadar sessiz diye topicler vardı,yıne galeri 1 saatte bir degişiyordu vs.
bır uygulamaya zaman tanımadan,işleyip işlemedigini anlayamazsınız.
boş laflarlada bir yere gelemeyız.
bulut demiş tatrbey aslı baska olsada, nem kapıp kapıp yazmayı anlamıyorum.

Tarih: 26 Ağustos 2008, 10:35 - İp: 85.***.**3.117
ecem_eres
ecem_eres (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili arkadaşım gulis79 nedemek istediğimi naladın ama işinemi gelmiyo

Evet 2.dünya savaşıda oldu ama ben dünyada BARIŞ istiyorum...Heleki NF de...

Evet çok kitap okurum...evdeki bütün kitaplarımı sor sana özetlerini çıkartığım en can alıcı noktalarını en güzel yorumları sözleri sana anlatabilirim hatta çok beyenerek okuduğum bi kitapsa sayfa sayfa sana özetleyebilirim...Ama bana yazarını sorarsan kitabın önyüzüne bakarım çünkü yazar sadece bir ayrıntıdır benim için önemli olan kahramanlardır... istersen bi kaç örnek sayabilirim sana

ROMEO VE JULYET unutulmaz bir destan öykü dilden dile tercüme edilir ama kim bana yazarını söyleye bilir onu eser haline getiren kişiyi kim hiç düşünmeden budur diyebilir...

TİTANİK unutulmazlar arasında yer alan bir sinema başyaıtı olmuştur belki milyonları ağlatmıştır kime sorsan bilir ama yazarını değil eseri ve kahramanları bilirler ancak... hım bilenlerde vardır tabiki ama bilmeyenlerin yanında çok azdır...

SENEYE BUGÜN diye br tiyatroya gitmiştik senle hatırlarsan sana o tiyatroyu sahne sahne anlatabilirim şu an bile ama bu eseri kim yazdı dersen inan bilmem...

ŞARKILAR bir cok şarkı dinlenince insanı mest eder dinledikçe dinlenesi gelir ama albüm kapağına bakmadan kimin eseri olduğunu bilemessin ama kimin söylediğini bilirsin... çünkü yazandan çok söyleyen önemlidir...

yazarların kaderi bu sanırım unutulmak...ama yazarlar bundan şikayetci değil çünkü eserleri gündeme geldikçe birileri tarafıdan beyenildikçe onlar eserleri ile gurur duyarlar...anlatmak istediğim bu eser önemlidir herzaman eserin yaratıcısından çok...

NF İÇİN bir örnek 2 yada 3 resimdi tam hatırlamıyom kısa süre önce demir atölyesi ve çalışanlar resmedilmişti...üst banttada 2-3 gün kalmıştı...tarlada hasattaki insanlarrın resimleri bunlar şu an aklıma gelenler çok güzel karelerdi ve yorum da yapmıştım ama kimin resmiydi hatırlamıyorum bile...

GİZLİLİĞE KARŞI OLANLAR BIRAKINDA ESERLERİNİZDEN SÖZ EDİLSİN BIRAKIN SİZİ HATIRLAMASINLAR SİZ BİLİYORSUNUZ NASILSA O SİZİN ESERİNİZ...

Tarih: 26 Ağustos 2008, 10:53 - İp: 88.***.**7.238
gulis79
gulis79 (üye)
İstanbul / Amatör

şunu belirtmekte fayda var .....
resim değil "fotoğraf"
kırmadan uyarim senide yoksa daha resimle fotoğrafı ayırt edemeyenler bile var derler ..
neyse arkadaşım burda fazla yazmak benim hiç hoşuma gitmiyor hemde hiç.. ben cevap verme derken sanırım sende beni yalnış anladın vah vah vah
en iyisimi sen gel akşama buluşalım biz bu konuyu detayla tartışırz..

bu forumda adımın "gulis79" yazılmasından rahatsızlık duyduğum için lütfen gizli hanım yazınız..
" forum bölümde gizlilik olsa hiçte fena olmaz" hem böylelikle kim kimle polimik yaratmış diye göremeyiz haliyle polimiklerde ortadan kalkar.." (nahçizane espirimdir )

buyurun buda benim düşüncem ister beğenin ister beğenmeyin
ecemim çok kitap okudun ama dilbilgisinden kaldın imla ve harf hatalarına hala dikkat etmiyorsun.. benden söylemesi canımcım
**(belirteyim ecem benim hayatımda en iyi dostumdur bazen fikir ayrlığı olmamaıza rağmen onu çok seviyorum.. eminimki burdaki atşanlarda birbirlerini çok seven sayan kişilerdir )
neticede hepimiz insanız hepimizin ortak noktası var "fotoğraf" bu yüzden burdayız...
" az konuşup çok fotoğraf eklemeliyiz "
o yüzden bir abime saygım sonsuz olduğu için burda kesiyorum.. kabahat işlemesemde "abimden" özür diliyorum ...

saygı ve sevgilerimle .

#gulis79' tarafından 26.08.2008 11:55:55 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 26 Ağustos 2008, 11:31 - İp: 85.***.**6.187
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

ecem hanım (?) guzel bir noktaya parmak basmıs..ki konuyla cok ilişkili bir yan konu

"tarlada hasattaki insanlarrın resimleri bunlar şu an aklıma gelenler çok güzel karelerdi ve yorum da yapmıştım ama kimin resmiydi hatırlamıyorum bile... "

ecem hanım bunu demek istemiyor biliyorum,kendisi fotografın aklından cıkmadıgını ama fotografcıyı hatırlamakta gucluk cektigini soylemiş.

ama iddia ediyorumki. galeride
"şaheser,mukemmel, yok soyle iyi, boyle inanılmaz diye yorum yazanlara iki gun sonra o yorum yaptıgı fotografı gosterin,ne kimin cektigini hatırlar,nede yorum yaptıgını.cunku aslında onu ceken kişiye yorum yapıyor...
hatta bir denemeyede hazırım.
bugun mukemmel harıka,super diye belli bir grubun yorumunu alan bır fotografı iki gun sonra bır baskası,yenı bir uye eklesin. izlenme sayısı bile ilkinin yorum sayısına ulasamaz.
..
işte bu uygulamada bunu onlemeye calısıyor.
fotograf on planda oldugu surece,bu gibi sorunlar yasanmayacaktır.fotograf azmı yorum alıyor,az alsın,ama oz alsın.
herzamanki gibi niceligi nitelige tercıh etme hatasına dusulmesin.

Tarih: 26 Ağustos 2008, 11:33 - İp: 85.***.**3.117