lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Pazarbeyin Gezme Sorunsalı

Yahu kendimi durduramıyorum..İki günlük tatilde 5 günden daha fazla yorulkuyorum..Sürekli gezme gezme gezme..Ama nereye kadar?

Pazarbeyin hatırına bi yardım?

Tarih: 29 Aralık 2008, 00:10 - İp: 88.***.**7.70
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

kırsalemmi sen kömürü manuelmi atıyorsun.

akepe gidici gibi emmi. bir daha beleş kömürü bulamazsın.
kalorifer kazan sistemini tezekliye çevirttir sen.

Tarih: 24 Ocak 2010, 20:07 - İp: 88.***.**1.237
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Emmi sen annamadın hala. BEnimki full otomatik. eme atma şeysi bozuldu. bozulan şeyi şaaptırmak lazım.
Şu anda benim kazanda diğer kazanlarda olmayan nolur nolmaz ızgaraları mevcut.SEnin anlayacağın dille anlatem ayna sobaların alt ızgarası gibi bişe. Anadınmı. full otomatik kömür atma şeysini iptal ettim. Şİnci kendim atıyom. Annadınmı .
Üst katı iptal ettim gali. Altta yatıp kalkcez. Kömür hemen geçiyo zira.
TEzek sistemini fabrikaya iletirim.

Tarih: 24 Ocak 2010, 20:13 - İp: 88.***.**8.222
okyanus.
okyanus. (üye)

bu ay benim doğalgaz faturası heralde 100-TL yi bulacak emmi.

Bu gidişle bende tezeksel sisteme geçmeyi düşünmekteyim.
Keza netekim istanbulda tezek bulabilmekde ayrı bir sorun.
Gerçi istanbulda sığır çok ama peşlerinden tezeklerini toplamaya da ayrı bir adam istihdam etmek gerekir işsizlik sorunu mukabili.

Emmi o değilde alaman köyleride aynı bizim köyler gibi tezek kokuyor keza yakın mertebesinden geçer iken.

Tarih: 24 Ocak 2010, 20:23 - İp: 88.***.**1.237
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Heralda kokcek emmi. Alaman inekleri doğalgazla çalışmıyor herhalde.
Emmi ganafer dayresinden gelmekteyim. Emme çabuk bitiriyo kömürü manuel mal verme. Ganaferin üstünde öyle yazmakta. Manuel mal verme.
SEnin yalıtım iyi yalım. 100 tl geldiğine göre.

Tarih: 24 Ocak 2010, 20:25 - İp: 88.***.**8.222
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Hanıma söyliimde gelerken yovurt alsın.
KEza iyi zehirlendem 2 gün.
Yörsan alıyoz biz.
Sütaşa, donaneye ve ülkere 10 basar.

Tarih: 24 Ocak 2010, 20:28 - İp: 88.***.**8.222
okyanus.
okyanus. (üye)

emmi valla senin evin yalıtımsal özelliklerini bilmiyorum.
Ama velakin bu benim yeni ev hiç soğumuyor zaten. Keza esintili bir tepe mukabilinde yer almasına rağmen.
Mutfakta çay demlesen bütün ev ılıklaşıyor resmen keza.
Kaloriferi de bir gün en kısıkta yakarsak ertesi gün yakmaya bile gerek bırakmıyor.
Geçen ay 40-TL mukabili gelmiş idi dupleks eve.
Herhalde iyi bi yalıtım sistemi uygulamışlar mantolama mukabili.
Keza eski ev bunun yarısı kadar iken kalorifer son derecede anca ısıtır idi. Ve bu ısıtma da bana ayda 350-TL ye malolur idi.

Senin evinde mantosu varmı ?

Tarih: 24 Ocak 2010, 20:31 - İp: 88.***.**1.237
okyanus.
okyanus. (üye)

emmi senin gibi kırsalda yaşayıp da hazır yoğurt yiyen adama ne diyelim bende anlamadım.
hayatta yemem hazır yoğurt. Keza süt alır ve evde yaptırırım. Sulu ve ekşili yoğurt.

Geçen gün sanatsal yaratıcılığımın ani bir depreşmesi sonucu pencereden karşı mıntıkaların fotoğrafını çekmiş ve D200 ü de ( sahibinden az kullanılmış çok temiz ) pencerenin önüne yere bırakmış idim. Ertesi gün akşam geldiğimizde sızan suların evin içine doğru küçük ince bir dere oluşturup bizim D200 çantasını ıslatmış olduğunu şiddetle müşahade ettik.
Ama çanta çok kaliteli olduğundan ( o da çok temiz itinalı kullanıldı ) içine su almamış keza.

Tarih: 24 Ocak 2010, 20:40 - İp: 88.***.**1.237
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Emmi geçen istanbıla geldiğimde bizim adliye müfettişi arkıdeşe bakanlık ataşehirde gökdelende lajman vermiş. 140 m2 mukabili. 16. kat. evin içi ganafer yanmadan 25 derece mukabili idi. şaştım. Keza biz aylardır yakmakta idik ganaferi. İstanbılla arada fark oluyo bayağı. 5 derece en az. Kütahya bazında.
Ayrıca yeni binalar dıştan mantolanırkennesi içtende yorganlama deniler bişey yapılmakta imiş. Yorgan olmayada bilir. Öyle bişeydi. aklıma gelmemekte. NEvresim değildi ama. Senin anlıycaan dille iç yalıtım malzemesi.
BÖyle olunca burda okuyan pekçok arkadaşa abartı gibi gelecek olan çay demlemede ev ısınmakta keza. Yakatta ona göre çok az gelmekte.
Bİzim burda tokilerde salonlara 40 cm lik petek koymuşlar yetipte artmakta . Yalıtım iyi keza.
BEnim ev full ytong. Kolon ve kirişlerde ytong kaplı 5 cm lik mukabili. Fakat hinciki aklım olsa tuğla yaptırıp amerikan sayding kaplatırdım.

Tarih: 24 Ocak 2010, 20:45 - İp: 88.***.**8.222
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Emmi kırsalı mırsalımı kaldı. Hepsi hormunlu. En iyisi hazır lamka keza.
Meyveli yoğurt yaptım keza. Amma sovuk. Benim mikrowelle ile 40 saniye mukabili ısıttı isemde yeterince ısınmadığını hayretle gördüm. Şimdi inip bi 40 saniye daha ısıtcem.

Tarih: 24 Ocak 2010, 20:50 - İp: 88.***.**8.222
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Okyanusemmi sana en az yüzseksendokuz lira filan gelir, fetura gaz gideri mealinde..Daha da soğuyacak havalar,,yakmasan bu seferde toktura vereceksin bir o kadar para zira,tepedeki evden yardımcı alaraktan yanına [toktura giderkene] ..

Gittimi hanımın mısıra emmi yolcu etçem dedin ya dün..

Kazan patlamasıda kötü oluyor emmiler,, infilaki durum genelinde iç basınçtan adam bile ölür oracıkta mazallah..

Tarih: 25 Ocak 2010, 00:16 - İp: 88.***.**1.45