ercan43
ercan43 (üye)
İstanbul / Amatör

Komşularla Sıfır Sorun...

Komşularla sıfır sorun (!)
Türk toprağına Yunan işgali !...

AKP, 2004 de Yunan karasularının 6 milden yukarı çıkarılmasını meclise getirmeden , görüşülmeden onaylamış ve Yunanlılar da Didim açıklarındaki Bulamaç ve Eşek adalarını işgal etmiş.
Türk dışişleri bu konuda sorulan sorulara sessiz kalıyormuş...

Birçok uluslararası haritada bile Türkiye’ye ait görünen bu iki ada 2004 yılından bu yana Yunan işgali altında.
Geçtiğimiz günlerde DP genel başkanı Namık Kemal Zeybek ve bir gurup DP li olayı protesto için adaya gitmek istemiş, adaya 3 mil yaklaştıklarında Yunan askerinin müdahalesiyle geri dönmek zorunda kalmışlar...

Yunanlılar adalara Yunan bayrağı dikmişler, Klise yapmışlar ve elektrik için rüzgâr santrali kurmuşlar.

AKP nin komşularla sıfır sorun politikası işte bu!...

Ver kurtul politikası...

Kıbrıs konusuna ise hiç girmeyelim. Yoksa çıkamayız...

Tarih: 26 Mayıs 2011, 21:51 - İp: 217.***.**1.224
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

bizimde cingen komşular vardı eskiden. şimdi hepisi zengin. okşyanus şato ile takas olur.

Tarih: 17 Eylül 2011, 23:19 - İp: 88.***.**0.242
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

benim evdede bozkurt heykeli var meçhulemmi.
lakin iki boyutlu heykel.
tabak üzerine el çızıktırması.
andam nahiye bey hediye etmiş idi.
esenlikler dilerim zira.

lakin emmi mühim günlerde bayrağı sallandırırım bende

Tarih: 17 Eylül 2011, 23:38 - İp: 178.***.**4.49
ei421
ei421 (üye)
İstanbul / Meraklı

Emmi benim hep kafama takılan şey ülkü ocaklarında Kur'an ın hep asılı durması ama hiç okunmuyo hatta dokunulmuyo olması

Tarih: 18 Eylül 2011, 00:11 - İp: 81.***.**6.22
mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

ei421 ömrünüzde kaç defa ülkü ocağına gittinizde böyle bir intibaya sahip oldunuz. Ben kendimi bildim bileli her fırsatta ülkü ocağına giden birisi olarak şu yaşıma kadar pek çok ocağa gitmişimdir sizin söylediğiniz gibi Kur'an ın duvara asılı olduğunu hiç görmedim. Ocakta bulunan Kur'an lar ilmihaller mealer ve cüzlerle birlikte kütüphanenin üst rafında bulunur. Hazır istanbuldasınız isterseniz sizi bir cuma akşamı sizin belirliyeceğiniz her hangi bir ocakta yapılan proğrama misafir olmanızı sağlayabilirim.

Tarih: 18 Eylül 2011, 01:00 - İp: 78.***.**8.133
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Durağana geldiğinizde terasında Türk Bayrağı olan ev de benim emmiler..
Lakin bozkurtum yok ..
Onun yerine ""bordo mavi" bayrağımız var..

Tarih: 18 Eylül 2011, 01:51 - İp: 78.***.**0.116
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Ülkü ocaklarında ne arar Kuran. Baççeli kapattı hepisin.

Tarih: 18 Eylül 2011, 02:55 - İp: 88.***.**0.242
ei421
ei421 (üye)
İstanbul / Meraklı

meçhul emmi sinirlenme hemen..

Ben lisedeyken bi kaç tecrübe edinmiştim bu konuda.. Ülkü ocakları aklımda hep lise çağındaki gençlerin sigara içmek için uğradığı, genelde sohbetlerin konusunu okuldaki kavgaların oluşturduğu bir yer olarak kalmış..
Bir de arada bilgili görgülü birinin geldiği olurdu (genellikle eski mehepe millet vekilleri).. Milliyetçi düşünceyi gençlere aşılamak, onları eğitmek amacıyla gelirdi birileri işte.. Ocak başkanı/reisi de o kişi gelmeden önce birkaç kişiye soracakları soruları ezberletirdi..
Unutmadan söylemek lazım Kurtlar Vadisi topluca izlenir, milliyetçi düşüncenin aşılandığı genç dimağlar erlik taslama duygusuyla yanıp tutuşarak izlerlerdi üzerinde Kur'an asılı olan televizyondan..

Ben kendimi bildim bileli her fırsatta ülkü ocağına giden birisi olarak şu yaşıma kadar pek çok ocağa gitmişimdir sizin söylediğiniz gibi Kur'an ın duvara asılı olduğunu hiç görmedim.

Siz ne konumda gidiyorsunuz onu bilemem.. Belki de size öyle gösterilebiliyor olabilir, belki de siz gerçekten kendi yaşıtlarınızla Kur'an okuyor, ilmihalleri karıştırıyor olabilirsiniz.. Benim burada bir ithamım söz konusu değil.. Ben sadece gençlerin arasında durmuş olup, sigaradan nefret eden biri olarak gözlemlerimi aktardım..

Ocakların eğitim yerleri olduğunu iddia edenler için, bir de gençlerin gözünden nasıl bakıldığına dikkat çekmek isterim.. Acaba kaç kişi ülkü ocağına gidip de Kur'an öğrenmiş, kaç kişi de sigaraya başlamıştır? Bunun kıyasını yapmalı bir yerde de..

Tarih: 18 Eylül 2011, 03:39 - İp: 81.***.**6.22
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

kuran öğrenmek için neden ülkü ocağına gidiyorsunuz ki...

zira okuma yazma biliyor iseniz kuran öğrenmek kavramı zati elinize kuran alıp okumaktan ibarettir.

Tarih: 18 Eylül 2011, 03:58 - İp: 178.***.**4.49
ei421
ei421 (üye)
İstanbul / Meraklı

okyanus emmi zaten Kur'an öğrenmek değil amaç, gençler tarafından okunmadığını belirtmek için öyle dedim..

Tarih: 18 Eylül 2011, 04:00 - İp: 81.***.**6.22
mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Ben ciğaraya 14 yaşında orta okuldayken başlamıştım. Genelde ciğara içmek için ya okulun tenha yerlerini kullanırdık yada okulu asıp kimsenin göremiyeceği yerlere giderdik. Lakin bu yer asla ocak ve çevresi olamazdı.

Sn. İe421 ortaokul yıllarından bu yana ocağın içindeyim. Ocağın mutfağında bulaşık yıkamaktan tutun reisliğine varana dek her kademesinde bulundum. Şu an bulunduğum ilçede ocak basın danışmanlığını yürütmekteyim. Ocak kültürüyle yetişmiş bireyler ocakta bırakın siğara içmeyi ayak ayak üzerine atmazlar. Dikkat edin ben ocak mensupları siğara içmezler demiyorum. Ocakta ve reisin olduğu ortamlarda kesinlikle içmezler. Eğri yokmu derseniz mutlaka vardır sonuçta insanın nüfuz ettiği yerdir. Sizde takdir edersiniz ki insanın nüfuz ettiği yerlerde doğrunun olduğu kadar eğrininde olması mümkündür. Aslolan eğriyi genele yaymadan minimuma indirmektir.

Sn ie421 uyuşturucu ve alkol kullanımın ilkokul yaşlarına kadar indiği ülkemizde günümüz gençliği malesef maneviyat bilincini yitirmiş bir halde internet kafe köşelerinde sanal hayaller peşinde koşmaktır. Bu tür dünyevi zevklerin peşinde koşmaktansa ocağa gitmeyi tercih eden her bireyi alnından öpmek gerekir.

Sn. İe421 ülke basınının terör örgütü pukakanın kamplarını eğitim kurumu gibi tanıttığı bir ülkede gençliğe maneviyat bilinci aşılayan kurumların hedef yapılıp taşlanmasını yadırgamamak gerekir. Muhabbetle

#mechul75' tarafından 18.09.2011 10:48:45 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 18 Eylül 2011, 10:40 - İp: 78.***.**8.133