Fotoğrafçılık Forumları
Sony Dsc R1 2. Bölüm. Yorumlar.
Arkadaşlar Sony DSC-R1 Test İlk İzlenimler topiği sayfa okunma sayısının 51000 e mesaj sayısınında 3500 e yaklaşmasından dolayı kullanımı zorlaşmış sayfalar çok yavaş açılmaya başlamıştı.Son sayfada yaşanan sayfa yapısındaki bozulmadan sonra topiğe 2 bölüm yorumlar adı altında devam etme zorunluluğumuz doğdu.Bundan sonra mesaj ve örnek fotoğraflarımız bu başlık altında devam edecek.
Kamuoyuna duyurulur.
Sony DSC-R1
#as' tarafından 18.08.2006 00:15:37 tarihinde düzenlendi.
Malcom sen bu işi artık kaptın.Güzel bir çalışma eline sağlık.
Şehzade merhaba
R1 ile çekilip basılmış 120cm.200cm. ebadında bir baskı örneğini aşağıya yükledim.Fotoğraf herhangi bir interplasyon dan geçirilmeden tiff formatından alınmış bir baskı örneği.
Ayrıca aşağıya R1 in dpreview den alınmış bir noise test grafiğinide yükledim.Canon dslr nin noise performansında ne kadar başarılı olduğunu sende biliyorsundur.R1 in aşağıdaki grafikte 1600 ıso ya kadar noise performansı 350D ile aynı.Hatta 800 ıso da 350D den biraz daha iyi gözüküyor.Diğer dslr türü makinalar ne kadar noise üretiyorsa R1 de o kadar üretir.Çünkü sensör büyüklüğü olarak aralarında bir fark yok.
Ancak R1 i sürekli stüdyo çekimlerinde kullanacaksan üzerinde oldukça kaliteli bir CarlZeiss lens olmasına rağmen herhangi bir dslr ye takacağın prıme lens ten alacağın kaliteyi alamıyabilirsin.Sonuçta sabit focal uzunluğu olan lenslerin değişken focal uzunluğu olan lens lere göre daha başarılı oldukları bilinen bir gerçek.Bu yüzden benim sana tavsiyem R1 i stüdyo ortamında önce bir deneyip çekim kalitesinin seni memnun edip etmiyeceğini görmen.Benim böyle bir test gerçekleştirme imkanım olmadı ama prıme bir lensin sana daha iyi sonuçlar vereceğini tahmin ediyorum.Ayrıca Prıme lenslerin uygun fiyatlarından ötürü dslr bir body sana R1 den daha ucuza mal olur.R1 i stüdyo dışında da kullanmayı düşünüyorsan tercih edebilirsin.
adnan abi begenmene sevindim. bu prime lensin ozelligi ne? tam olarak acıklaman mumkun mu?
Malcom en basit şekliyle zoom yapamıyan sabit bir odak uzaklığı olan örnek 50mm. gibi lenslere prıme lens deniyor.Bu tip lenslerin içinde hareketli mercekler bulunmadığı için diğer zoom lenslere göre daha iyi sonuçlar veriyorlar.Bu tip lens ler özellikle stüdyo çekimleri ,portre çekimleri için daha uygunlar.Ve fiyatlarıda daha düşüktür.
hadi ya bak ben bunu bilmiyordum. adnan abi tahmini ne kadardır kaliteli bi prime lens?
Malcom fiyatlarını bende tam bilmiyorum ama 150-200 usd. den fazla değildir.
selam .farklı odak uzaklıkları olan prıme lens lerle daha ucuza iyi bir set oluşturmak mantıklımıdır?
Gantry her çekeceğin fotoğraftan önce uygun kadrajı sağlamak için uygun açıya sahip lensi söküp takmak zor gelmiyecekse prıme lenslerle çekilecek fotoğraflar çok başarılı olur.Ama bunun için yanında bavul dolusu lens taşıman gerekir. Ayrıca bu yüzden sensörün de çok kısa bir sürede tozlanır ve makinanı servise göndermek durumunda kalabilirsin.
ama ilkaki bütceyi zorlamamış olacak ve kaliteden ödün verneyecek.tabi zahmette bir okadar fazla.cekim için uygun uzaklığı yer değiştirerek sağlamakla uğraşmak gerek.
adnan abi bu kalite farkı yani r1 in lensiyle kıyaslarsak sadece baskılarda belirginlesir sanırım. yanılıyor muyum?
sonucta r1 in cektigi portre fotograflarını gordugumde yeteri kadar detay var fazlasıda nasıl olur bilmiyorum.
karşılaştırmayı r1 ile yaparsan farkı baskıda görebiliriz yok benimki gibi küçük sensörlü makina kullanıyorsak o zaman 17 inc ekrandan bile fark ben burdayım der
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
234129 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
Sony Zve-10 İçin Lens Önerisi
27 May. 2024, 10:30 zeynelvardar
0114927 May. 2024, 10:30
zeynelvardar -
-
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1218319 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Sony Up Cr-10l Snaplab Termal Fotoğraf Baskı Makinesi
25 Ara. 2021, 20:32 mtuncel06
0295325 Ara. 2021, 20:33
mtuncel06 -
Canon Eos Rp Den Sony A7r III E Geçmek ???
12 Şub. 2021, 10:30 arkonac
1318614 Şub. 2021, 16:41
mete007 -