as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Sony Dsc R1 2. Bölüm. Yorumlar.

Arkadaşlar Sony DSC-R1 Test İlk İzlenimler topiği sayfa okunma sayısının 51000 e mesaj sayısınında 3500 e yaklaşmasından dolayı kullanımı zorlaşmış sayfalar çok yavaş açılmaya başlamıştı.Son sayfada yaşanan sayfa yapısındaki bozulmadan sonra topiğe 2 bölüm yorumlar adı altında devam etme zorunluluğumuz doğdu.Bundan sonra mesaj ve örnek fotoğraflarımız bu başlık altında devam edecek.

Kamuoyuna duyurulur.

Sony DSC-R1

#as' tarafından 18.08.2006 00:15:37 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 11 Temmuz 2006, 22:56 - İp: 85.***.**3.16
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Adnan abi seni takipteyiz.Vereceğin bilgiler çoğumuzun A100 ve DSLR modellere bakış açısını değiştirecektir.Bir an önce makinayı sana varsinler de test hemen başlasın.Makinalar sony'ye ağustos başında gelecekse,sana hemen yollayacaklar mı?

Adnan abişu A100 den bende mi istesem Sony'den.Düşünsene aynı anda ikimiz aynı makinayı inceleriz,İlkerin nasıl kıskanacağını düşünsene

Tarih: 27 Temmuz 2006, 08:19 - İp: 85.***.**7.248
malcom
malcom (üye)
İstanbul / Amatör

arkadaslar r1 testi bitiyo mu ne oluyo anlamadım. dun aksam bıraktıgım yerde kimse msg atmamıs.
adnan abi ben bi sey sorucam, hani sen uv filtre almıstın ya sigmanın. nasıl memnun muydun?

Tarih: 27 Temmuz 2006, 21:09 - İp: 85.***.**4.67
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Sanırım fena değil diyordu.Buluşmamızda bana fotoğraf kalitesini etkilemediğini en azından hissedilir şekilde etkilemediğini söylüyordu.

R1 testini sonlandırmak olmaz.Belki yavaşlayabilir Adnan abi bir adım geride olduğu için.Adnan abi yine sabırlı.Ben olsam belki siteye girmeyebilirdim bir süre.Can sıkıntısından.

Tarih: 27 Temmuz 2006, 21:30 - İp: 88.***.**8.46
malcom
malcom (üye)
İstanbul / Amatör

dogru soyluyosun kıvanc dunyanın parası ne de olsa. yine sabırlı adammıs

Tarih: 27 Temmuz 2006, 21:45 - İp: 85.***.**4.67
as
as (Üye)

Malcom selam
sigmanın UV filtresini tavsiye ederim.Fotoğrafa etkisi neredeyse hiç yok.Ayrıca R1 in lensini korumak için bence kesinlikle alınmalı.

Kıvanç insan tabii ki üzülüyor.Ama içimizdeki fotoğraf çekme ,çektiklerimizi izleme ve paylaşma arzusu R1 den önce de vardı R1 den sonra da olacak.Şuan A100 hakkında yabancı forumlardaki bilgileri araştırıp örnek fotoğrafları inceliyerek bilgi toplamaya çalışıyorum.Ayrıca R1 ile çekip te henüz sizlerle paylaşmadığım fotoğraflarımla Fan club arkadaşlarımın gönderdiklerini de buraya yüklemeye devam edeceğim.A100 testi başlayıncaya kadar herhalde böyle sürer.Ondan sonra da R1 topiği sitedeki R1 sahiplerinin paylaşımları ile devam eder diye düşünüyorum.En azından örnek fotoğraflarını paylaşıp bilgi alışverişlerini sürdürürler.Çünkü bazı arkadaşlarımız makinalarını daha yeni aldılar ve alıyorlar.Onlara bundan sonra yardımcı olmak sizlerinde görevi.R1 topiği ile aramızda başlıyan samimi dostluğa yeni katılacak insanları da dahil etmek artık sizlere kalıyor.Size R1 ile ilgili olsun veya olmasın sorulan tüm sorulara bilginiz dahilinde cevap vermeye çalışın.Bildiklerinizi paylaştıkça hem siz mutlu olursunuz hem de karşınızdakiler.Bir de bu gibi yerlerde çok sık olan yanlış anlamalara hoşgörülü yaklaşın.Karşınızdaki kişi terbiye sınırlarını zorladığında aynı şekilde cevap vermek yerine bir şekilde site yönetimini ,İlker i veya beni haberdar edin.
Ya sanki veda yazısı gibi oldu ama veda falan yok arkadaşlar.Paylaşmaya devam.

Can merhaba sana mail attım bilgin olsun.

Tarih: 27 Temmuz 2006, 22:21 - İp: 85.***.**6.245
malcom
malcom (üye)
İstanbul / Amatör

adnan abi bu bu hocanın ogrencilerine verdigi son ders gibi oldu aslında emegin cok fazla uzerimizde ve nebiliyorsak r1 ile ilgili senin sayende.
yalnız benim merak ettigim senin dslr ye karsı oldugundu yani cok fazla fotografa fırsat bulamadıgını ve bu yuzden lenslere cok fazla para harcanmasının mantıklı olmadıgını soylemistin. su an fikrinden vazgeciren sebep ne? mesela tekrar neden sony r1 almıyorsun?
bildigim kadarıyla 30d almayı dusunuyosun a100 ya da 30d bunların icinde r1 in olmaması sasırttı beni. simdi biz ilkere karsı neyi kullanıcaz?

Tarih: 27 Temmuz 2006, 22:45 - İp: 88.***.**6.159
as
as (Üye)

Malcom
Dslr e lens masrafları yüzünden soğuk baktığım çok doğru.A100 kit lensleri ile R1 performansına yakın bir sonuç verirse (aynı veya daha iyi olacağını hiç sanmıyorum) ve A100 ü test ler sonucunda beğenirsem alabilirim.Çünkü 18-70mm. lik ve 75-300mm.lik iki kit lens in fiyatları ucuz olacak.Eğer test sırasında çekeceğim fotoğraflar R1 i aratırsa pahalı lens ler almak yerine tekrar R1 alabilirim.
Ama kit lensler R1 kadar olmasada iyi performans gösterirse o zaman A100 ü düşünebilirim.
Canon 30D yapısal olarak beğendiğim bir makina.Ancak yıl sonuna kadar DSLR piyasasında bayağı bir yenilik olacak.Onları görmeden karar vermem.A100 ün beni cezbeden en büyük özelliği AS si.A100 beni kesmez ise tekrar R1 alıp A200 ü bile bekliyebilirim.Anlıyacağın şuan belli olan bir şey yok.
Ben R1 den önce dijital olarak KM Z3 kullanıyordum.O makinanın AS özelliği vardı.AS özelliğine alıştıktan sonra AS siz bir makina kullanmak insanı çok zorluyor.R1 de ben bunun eksikliğini KM Z3 teki alışkanlığım yüzünden çok hissettim.As li makina bundan sonra ilk tercihim olur.Belki yıl sonuna doğru R2 nin AS lisi falan duyurulursa tadından yenmez. Şimdilik önemli olan yıl sonuna kadar ki dönemi atlatmak.

Tarih: 27 Temmuz 2006, 23:17 - İp: 85.***.**6.245
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Adnan abi ben elimden geleni,üstüme düşeni yaparım.Ama bu konuşmanın şekli beni üzdü.Gidecekmiş gibi olmadı yani.

A100 almana gerek yok Adnan abi.Ben bu aralar D200'e sardım.
Sen çok iyi değildir diyebilirsin ama dpreview'da tüm fotolar(yada neredeyse hepsi),18-200 VR(titreşim önleyici) ile çekilmişler.Bu fotoğraflarda benim beğenmediğim bir durum olmadı.Kalitesi çok tatminkar.Yakınlaştırma aralığı iyi.Makina saniyede 5 kare çekiyor.Ve dikkat ederseniz makinanın önden ve arkadan görünüşü,D2X ile neredeyse aynı.
Bu makina ile ilgili duyulan 2 problem varmış.Bunlardan biri kirlenmenin olması.Ben iso 3200 ile bile baktığım kirlenme seviyesini abartılı bulmadım.Benim makinamın iso 400'üne eşit diyebilirim.

Birde abisi D2X gibi CMOS sensör kullanmak yerine CCD kullandığı için pil ömrü düşükmüş.Ancak bunu yedek pil alarak halletmek yada altına daha havalı ve faydalı olsun diye nasıl diyorlar grid almak çok iyi olacaktır.

Adnan abi D200+18-200mm VR'nin en az A100+18-70mm kadar kaliteli sonuçlar vereceğini tahmin ediyorum ki 18-70mm kullansa farkı iyice açar.Yalçınlarda 4000ytl'nin altında bir fiyata satılıyordu bu 18-200mm ile...
Bir bakmanı tavsiye ederim.Ayar zenginliği olarak süpermiş.
Sana R1'den sonra A100 yakışmaz.Ben alacak olsam neyse.
Abi benim bile aklımda D200 var.Param olsa hemen alırdım onu.Sende almalısın.Keskinlik olarak 350D'den üstün olduğu söyleniyor D70s'in.D200 kim bilir nasıldır?

Sen bu söylediklerimi iyice düşün.D2X diyeceğim ama sen hafta sonundan hafta sonuna çekim yapıyorsun.D200 sana pahalı gelebilir.Heleki o talihsiz durumdan sonra.
Az buz değil A100+R1=D200 yapıyor.
Ama şöyle düşününce A100+18-70mm+Herhangi bir kaliteli lens=D200
Ama sen A100 alayım.Üzerine iyi bir lens alayım,sonra A100'ün üst modeli çıkınca A100'ü satıp üst modeline bu lensi takarımda diyebilirsin.

Bugün Canon ve Nikon satan bir mağazaya girdim.Canon satış sonrası hizmette nasıl dedim.Bana iyi dedi.Bende ona bazı markaların satış sonrası tüketiciyle ilgilenmediklerini söyleyip örnek markalar verecektim ki satıcıyla benim aynı anda ağzımızdan Sony çıktı.Onlarda önceden Sony satıyorlarmış.Bu sebepden dolayı onların mallarını satmaktan vazgeçmişler.HP'yi unutmamak lazım.O da başta gideniymiş.

Diyeceğim sen A100 alırsan yada R1'i,makinan bozulduğu takdirde garantin olsa bile seni uğraştırırlar.Benden söylemesi.Bu A100 testini de sana niçin yaptırıyorlar sanıyorsun?
Senin bilgine ve fikrine saygı duyan,senin sayende birçok Sony müşterisi kazanmak için sana makinayı test ettireceklerdir.
Sony kaliteli üretim yapıyor.Ona sonuna kadar hak veriyorum.Ama satış sonrası (bunu çok duydum) bir vurdumduymazlık içerisine giriyorlar.Nasılsa malımı sattım gibi bir düşünceye kapılıyorlar.Fakat düşünmüyorlar ki ileride satacak bir insan kalmayacağını

Tarih: 28 Temmuz 2006, 00:08 - İp: 85.***.**3.41
as
as (Üye)

Kıvanç önceki yazım sadece sitede dostum gözü ile baktığım arkadaşlarımın bu topic te sergiledikleri saygın tavrın ve olgunluğun diğer topiclerde de devam etmesi amacı ile yazılmıştı.Yoksa veda gibi bir şey söz konusu değil.

Sony servisleri konusunda şu ana kadar hiç ihtiyacım olmadığı için nasıldır bilemiyorum.Bence burada önemli olan müşterinin olaya yaklaşımı.
Forumların birinde başımdan geçen iki olayı sizlerle paylaşmıştım.Birisi İnternet üzerinden Türkiyede satış yapan firmaların müşterisini üzmeleri durumunda yapılması gerekenler diğeride bir önceki dijital makinam KM Z3 te o zamanki ithalatçısı Eftaş ile yaşadığım problemdi.
Her iki olayda da ben istediğimi elde ettim.Evet ikinci olayda çok kızıp KM nin ABD,Avrupa ve Japonya merkezlerine kadar durumu aktardığımda 15 gün boyunca hiç bir soruma cevap alamadığım Eftaş attığım maillerden 2 gün sonra yeni makinayı Aydın a kadar elemanı ile getirmişti.Üstelik sonradan öğrendim ki yaşadığım sorunun kullandığım SD kartın yavaşlığından kaynaklanmasına yani makinamda hiç bir arıza olmamasına rağmen yenisi ile değiştirtmiştim.
Burada önemli olan karşılaşacağımız sıkıntılı durumlarda ne yapacağımızı bilmek.Eğer fotoğraf makinamla ilgili bir sorunda Türkiye de çözüm bulamazsam ,gerekirse o firmanın genel müdürüne kadar ulaşmayı denerim.Ben o yüzden servis miş garantisi uygulanmıyormuş gibi şikayetlere kulak asmam.Yeterki elimde garanti belgesi olsun ve arızanın sebebi benden kaynaklanmasın.Diğer tarafın çözümü kolay.

Kıvanç yıl sonuna kadar DSLR piyasası bir çok gelişmeye gebe.Ben alacağım makinada çok fazla profesyonel özellikler olupta kullanmıyacağım bu özelliklere fazladan para vermek istemem.D200 benim ihtiyac duyacağım dan daha fazla özellikler içeriyor.Noise konusu ise DSLR in aşağı yukarı hepsinde birbirine eş değer.Zaten başka bir topicte de belirtmiştim R1 ile çektiğim 3500 fotoğrafta 1600 3200 ıso seçeneklerini hiç kullanmamışım.A100 ün kit lens lerinden R1 e yakın sonuçlar elde edersem A100 ü alabilirim.
Ancak kit lens lerini beğenmeyip R1 parası kadar bir miktarı kaliteli lenslere ayırmak söz konusu olursa tekrar R1 alabilirim.Çünkü o makinadan AS özelliğinin olmamasından başka hiç bir sıkıntı yaşamadım.As özelliği ise benim KM Z3 kullanıp o makinadaki alışkanlığımdan dolayı ihtiyac duyduğum bir özellik.Bu tip bir makina veya lens kullanmayan insanların AS nin ne kadar faydalı bir işlevi olduğunu anlaması zor.

Tarih: 28 Temmuz 2006, 00:41 - İp: 85.***.**6.245
as
as (Üye)

Can sana 2 tane mail attım bilgin olsun.

Tarih: 28 Temmuz 2006, 01:16 - İp: 85.***.**6.245