as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Sony Dsc R1 2. Bölüm. Yorumlar.

Arkadaşlar Sony DSC-R1 Test İlk İzlenimler topiği sayfa okunma sayısının 51000 e mesaj sayısınında 3500 e yaklaşmasından dolayı kullanımı zorlaşmış sayfalar çok yavaş açılmaya başlamıştı.Son sayfada yaşanan sayfa yapısındaki bozulmadan sonra topiğe 2 bölüm yorumlar adı altında devam etme zorunluluğumuz doğdu.Bundan sonra mesaj ve örnek fotoğraflarımız bu başlık altında devam edecek.

Kamuoyuna duyurulur.

Sony DSC-R1

#as' tarafından 18.08.2006 00:15:37 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 11 Temmuz 2006, 22:56 - İp: 85.***.**3.16
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

bulent ayip ediyorsun tabii ki acarim..

noktali sembolu, metering yapmak icin kullaniyorsun.. peki metering ne demek? metering'in manasi, dogru pozlamayi yapabilmek icin ne kadar isiga ihtiyacin oldugunu kameraya gostermen..
senin makinende uc cesit metering opsiyonu var.. birincisi multi.. multi'de, kameran, kadrajda gorulen heryeri ele alarak ortalama bir pozlama degeri verir sana.. kadrajda gordugun yerleri, kamera parcalara ayirarak, o parcalardan isik degerlerini okuyor sonra da sana diyor ki, benim hesaplama gore, su deger bu isin en ortasi gibi..
genelde multi metering sana dogru pozlamayi verecektir..
ama sen bazen kadrajda gorulen heryerin hesaplanmasini istemeyebilirsin..
bu durumda diger iki secenek cikiyor.. biri centre-weighted... bunun manasi, kadrajin ortasi esas alinmak uzere, kenarlarina gidildikce azalan bir olcumun alinmasi demek.. yani asil dikkati kadrajin merkezine verir kameran..
ucuncusu ise spot.. bu ise istedigin bir noktaya gore olcumun alinmasi demek.. kadrajin %2.5 gibi bir alani kullanilarak olcum degeri veriliyor..
spot metering kullanma isi biraz zor, ama zamanla tecrube edinebilirsin..

Tarih: 30 Ağustos 2006, 22:49 - İp: 62.***.**2.10
as
as (Üye)

Bülent Spot metering i kullanmaya başladınmı ne kadar yararlı olduğunu göreceksin.Ben ortalama 4 fotoğrafın birinde bu ölçüm modunu kullanıyordum.Ölçümde hesaplanmıyan alanlar içinde P/S bilgini kullanacaksın.Ortaya çok güzel şeyler çıkartabilirsin.

Tarih: 31 Ağustos 2006, 01:25 - İp: 85.***.**8.17
malcom
malcom (üye)
İstanbul / Amatör

ilker cok tesekkur ederim verdigin bilgiler icin..
bu arada mailime gonderdigin fotografı gordum, gercekten hakkını vermis lens

Tarih: 31 Ağustos 2006, 01:30 - İp: 85.***.**3.91
malcom
malcom (üye)
İstanbul / Amatör

adnan abi senin msg yeni gordum sagol ilgin icin! bu olay hosuma gitti ozellikle karanlık ortamlarda falan baya isime yarayacak

Tarih: 31 Ağustos 2006, 02:00 - İp: 85.***.**3.91
as
as (Üye)

Elbette Bülent.Kadrajın içinde sence en önemli noktayı hedef olarak seç.O kısımda netlik ve ışık mükümmel olduktan sonra diğer tarafları P/S de istediğin gibi oyna.
Mesela ters ışıkta tamamen gölgede kalan objedeki detayları ölçümü Spot ta karanlık yerden alıp ta yaparsan o bölüm isteğin gibi çıkar,Diğer ışığın patladığı yerlerle P/S de istediğin gibi oynayabilirsin.Çeşitli filtreler uygulayabirsin.

Tarih: 31 Ağustos 2006, 02:09 - İp: 85.***.**8.17
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Bakıyorum muhabbetiniz bayağa koyulaşmış.Benim makinamda da bu 1 poz fazla,1 poz eksik çekimi yani 3 çekimi aynı anda makina yapıyor mu?

Malcom mutlaka 5D almalısın.R1'i satıp,o paraya da 24-105 f/4 alabilirsin.Sanırım bu düşünceme İlker ve Adnan abi'de katılacaktır.R1'inden memnun isen,bahsettiğim kombinasyondan 10 kere memnun kalacaksın.

Ve sitenin en baba makinası sende ve Fatih abide olacaktır.

Tarih: 31 Ağustos 2006, 12:54 - İp: 88.***.**6.155
malcom
malcom (üye)
İstanbul / Amatör

valla kıvanc bende senin gibi dusunuyorum eger gelirse cok iyi olacak. iste arkadasın getirmesini bekliyorum 4 bin ytl ye falan gelmis olacak fiyat olarak. ha oyle olursa r1 de satmayı dusunurum elbet

Tarih: 31 Ağustos 2006, 14:34 - İp: 85.***.**1.27
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Neredeyse yarı fiyatına gelecek demektir sana malcom.Yalçınlarda 5D body=7400 YTL.

Arkadaşın getirir sen istersen.

Haydi hayırlısı diyelim.Ben senin için şimdiden başladım dua etmeye.Ama bak iyi bir objektif almazsan,makinadan verim alamayacağını da biliyorsundur.Yinede bir hatırlatayım istedim.

Tarih: 31 Ağustos 2006, 15:50 - İp: 88.***.**6.155
malcom
malcom (üye)
İstanbul / Amatör

sagol kıvanc valla o 3.500 e getiririm dedi ben getir sana 4000 vereyim dedim. dusun artık ne kadar istedigimi. lenste getirecek canon L serisi

Tarih: 31 Ağustos 2006, 17:57 - İp: 88.***.**9.195
malcom
malcom (üye)
İstanbul / Amatör

bu fotograf kız arkadasımla ufak bi deneme calısması P/S de renklerle oynayınca cok hos bi seyler cıktı bilmiyorum siz ne dusunursunuz?

Tarih: 31 Ağustos 2006, 18:05 - İp: 88.***.**9.195