as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Sony Dsc R1 2. Bölüm. Yorumlar.

Arkadaşlar Sony DSC-R1 Test İlk İzlenimler topiği sayfa okunma sayısının 51000 e mesaj sayısınında 3500 e yaklaşmasından dolayı kullanımı zorlaşmış sayfalar çok yavaş açılmaya başlamıştı.Son sayfada yaşanan sayfa yapısındaki bozulmadan sonra topiğe 2 bölüm yorumlar adı altında devam etme zorunluluğumuz doğdu.Bundan sonra mesaj ve örnek fotoğraflarımız bu başlık altında devam edecek.

Kamuoyuna duyurulur.

Sony DSC-R1

#as' tarafından 18.08.2006 00:15:37 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 11 Temmuz 2006, 22:56 - İp: 85.***.**3.16
pavi
pavi (üye)
Hatay / Amatör

Selamlar..
ilker sen raynox un sitesini gösterdiğinden beri uykularım kaçtı.
Fiyatlarıda oldukça uygun ancak gördüğüm kadarıyla dsc-r1 için uygun bi tele lens yok. Bu durumda dsc-r1 icin uygun bi lens çıkarıncaya kadar beklemek mantıklı gibi. yani simdi sony nin tele 1.7 sine o parayı verirsem sorarlar adama sen nie r1 aldın die.
Yok sormazlar merak etme mantıklı olabilir derseniz ben bi daha düşüneyim.

Tarih: 30 Ağustos 2006, 01:00 - İp: 81.***.**6.156
malcom
malcom (üye)
İstanbul / Amatör

ilker yolladım gmail adresine bi kontrol et istersen?

Tarih: 30 Ağustos 2006, 02:11 - İp: 85.***.**2.167
tolgabengi
tolgabengi (üye)
Muğla / Amatör

beyler şu 300 400 sayfalık topık i okucam ama nerden giricem ya
nerde bu bilgiler

Tarih: 30 Ağustos 2006, 20:56 - İp: 81.***.**2.120
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

pavi bence de bekle.. sony modelinin fiyati gercekten de cok pahali.. ama mutlaka ki degecektir eger ki agirligi onemsiz ise..))
tabii su da var, raynox da alsan, yine bayagi bir agirlik eklenecek..

....

bulent demek ki sen de dslr'cilar kervanina katiliyorsun.. hem de ne dslr ile valla.. eger ki 5d'n gelirse ben yakinda 1ds alirim artik.. geri kalmamak lazim..

bulent umarim fotografi istemekle ayip etmemesimdir.. kiz arkadasinin fotografi falan degil degil mi?
ben de sana bir tane fotograf gonderdim.. bir incele..

....................

Tarih: 30 Ağustos 2006, 21:26 - İp: 62.***.**2.10
as
as (Üye)

tolgabengi diğer açtığın R1 topic yazısını sileceğim.
R1 ile ilgili tüm teknik bilgilere Sony DSC R1 İzlenimler 1.bölüm topiğinde bulabilirsin.

Tarih: 30 Ağustos 2006, 21:43 - İp: 85.***.**8.17
malcom
malcom (üye)
İstanbul / Amatör

ilker yok canım neden ayıp edesin fotograf isteyen sonucta baskası degil sensin kız arkadasım degil normal arkadasım fotografını cektigim kisi. teknik detayla ilgili bi sey demedin sanırım cok hosuna gitti r1 in keskinligi
benim 5d nin gelmesi biraz zor olabilir cok uygun fiyata bi yakınım almanyadan getirecek benim icin. bakacaz artık gelince senin basını agrıtırım 1ds al diye ona gore bak

Tarih: 30 Ağustos 2006, 21:56 - İp: 85.***.**7.155
malcom
malcom (üye)
İstanbul / Amatör

adnan abi bi sey sorucam ben sana.. bu r1 in arkasında 4 tane kucuk tus var nokta sembolu olan bastaki ile brk yazanın ne oldugunu anlayamadım. ayrıca kullanma klavuzunda da pek bi sey yazmamıs. rica etsem acıklar mısın?

Tarih: 30 Ağustos 2006, 21:59 - İp: 85.***.**7.155
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

tesekkur ederim bulent.. guzel kizmis bu arada..

...

bulent, noktali sembolun manasi, metering modunu seciyorsun.. multi, centre-weighted veya spot..
ikincisindeki brk yazisinin manasi ise exposure bracketing.. bir fotografi cekerken eger ki bracketing yaparsan, arka arkaya 3 fotograf cekersin.. 1/3 EV araliklariyla uc farkli pozlamayi arka arkaya yapabilirsin.. mutlaka kurcala exposure bracketing olayini..
diger karenin manasi ise (brk ile birlikte verilen), burst modu.. istersen shutter'a bastiginda tek cekim yapar kameran, istersen 3 tane fotografi arka arkaya ceker..

su adresi incele mutlaka..)

#dadanagast' tarafyndan 30.08.2006 22:08:48 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 30 Ağustos 2006, 22:07 - İp: 62.***.**2.10
malcom
malcom (üye)
İstanbul / Amatör

ilker tesekkur ederim yalnız ben noktalı sembol olan tusu hala anlamadım biraz daha acman mumkun mu?

Tarih: 30 Ağustos 2006, 22:14 - İp: 85.***.**7.155
as
as (Üye)

Bülent İlker açıklamaya çalışmış zaten.Sen deklanşöre bir kez bastığında makina mevcut pozlamanın 1 stop altını ve 1 stop üstünü aynı anda çekiyor.
Gerçi fotoğrafın Raw ise buna ihtiyac duymassın.

Tarih: 30 Ağustos 2006, 22:30 - İp: 85.***.**8.17