Fotoğrafçılık Forumları
Sony Dsc R1 2. Bölüm. Yorumlar.
Arkadaşlar Sony DSC-R1 Test İlk İzlenimler topiği sayfa okunma sayısının 51000 e mesaj sayısınında 3500 e yaklaşmasından dolayı kullanımı zorlaşmış sayfalar çok yavaş açılmaya başlamıştı.Son sayfada yaşanan sayfa yapısındaki bozulmadan sonra topiğe 2 bölüm yorumlar adı altında devam etme zorunluluğumuz doğdu.Bundan sonra mesaj ve örnek fotoğraflarımız bu başlık altında devam edecek.
Kamuoyuna duyurulur.
Sony DSC-R1
#as' tarafından 18.08.2006 00:15:37 tarihinde düzenlendi.
yanındaki erkek arkadaşına yakalanmamak için çok zorlandım.elden bukadarı geldi.ha bu 12x optik zoomda cekildi. ilker az sonra mail ine tam boy yolluyorum.
Selam arkadaşlar,
İlker R1 satmam. Sadece carl zeissın 16-80mm i R1 performansına ulaşırsa satmayı düşünebilirim belki. R1 de hanım kullanır. Karşılaştırmalı fotoları çekmeye fırsat bulursam yollarım. Biraz A100 e alışayım. Birde karşılaştırmalı fotolar için bavulla dolaşmam gerekecek.. A100 orjinal çantası biraz büyükçe ondan alırsam iki makinede sığar. Taşımak için birde adam tuttummu sorun kalmayacak.
İlker sana birşey soracağım. SLR acemisiyim ya. SLR lerde genelde kalibrasyon gerekiyormu. Bunu problem gördüğümden sormuyorum. Daha foto çekme fırsatım olmadı. Daha önce kalibrasyondan bahsetmiştiniz.
İyi dilekleri için tüm arkadaşlara teşekkürler.
Kıvanç söylediklerimi unutma.Ne zaman olursa yardımcı olmaya çalışırım elimden geldiğince
gantry gonderiyorum demissin ama hala daha gondermedin sanirim..
hadi bekliyorum, wallpaper yapacagim..
....
can merhaba..
valla ihtiyacin yoksa satma zaten.. yakinda bir a100-r1 incelemesi baslatirsin..(dikkatinizi cekerim, test demedim.. test kelime olarak yasaklandi.. )
can, demek ki 16-80'i de almayi planliyorsun.. cok guzel valla.. ben simdiden soyleyeyim sana, r1'i esine vereceksin..
sormak istedigin seyler olursa her zaman sor can..
[email protected] veya [email protected]..
can kalibrasyon sorunu lenslerde oluyor.. aldigin lensleri bir test et.. nasil diye soracaksin biliyorum..
valla gecenlerde bir internette sayfanin linkini vermistim forumda, orada ayrintili olarak anlatiliyor.. istersen bulur yine soylerim..
ama o teste gerek de yok dogrusu.. yapman gereken bol bol fotograf cekmek..
mesela, masanin uzerine ben uc tane bozuk para koymustum.. sonra teker teker hepsine fokus yaparak, en genis diyaframda fotograflar cekmistim.. bak bakalim, dogru noktaya fokus yapiyor mu?..
butun af noktalarini dene birer birer.. (yakindan cekersen, bozuk paranin on ve arka tarafi daha flu cikacaktir..)
sonra tripod'un uzerine koyup, fotograflar cek.. eger ki duvari falan cekersen, tuglalarin (taslarin..) duzgun cikip cikmadigina bak..
mirror lock-up yapip fotograflar cek.. karsilastir digerleriyle..
agacin arkasindan gunes isinlari geliyorsa biraz, onu cek.. sonra fotograflari incele..
disari cikip, birkac farkli noktaya fokus yapip fotograflar cek.. bak bakalim fokus nasil..
gece birkac yeri cek.. fotograflari incele..
sanirim bunlardan sonra anlayacaksindir problem olup olmadigini..
Herkese selam;
Can dediğin makrolara baktım. Aşağıya bi tanede benim çektiğim bi makroyu koyacam. Ben aslında sitede görgüğüm bazı makrolardan sonra çektiğim makro perfonmansından pekte memnun kalmadım. Ama sizlerinde bi görüşünüzü almak istedim.
Bu arada bende heyecanla a100 ve r1 in karşılaştırmalı fotolarını senden bekliyorum.
Özellikle tele lens konusunda tavsiyelerinize ihtiyacım var. Dediğim gibi sony nin 1.7x tele lensi çok pahalı buna alternatif olabilecek başka bir lens varmı. Yoksa ihtiyaçtan dolayı almayı düşünüyorum.
pavi merhaba..
raynox ve merkury teleconverter'lerini kullanabiliyor olman gerekiyor..
raynix'un sitesinde r1 icin ozel olarak bir sayfa hazirlamamislar ama universal adapter ile ile kullanabilirsin saniyorum lenslerini..
http://www.raynox.co.jp/english/digital/egsonyf707.htm
adresinde f828 icin gosterilmis, ama sayfanin altindaki universal adapter araciligi ile kullanabilirsin bu lensleri herhalde.. iyice arastirmak gerekiyor yine de..
ben yerinde olsaydim, fazla riske girmezdim ve sony teleconverter'ini alirdim.. ama bu demek degildir ki raynox lensleri kotu sonuclar verir.. raynox'dan da insanlar memnunlar.. sen bilirsin..
arkadaslar yine bu da benim r1 in kalitesine yakıstıgını dusundugum fotograflardan biri. aynen makinadan cıktıgı gibi yolluyorum (kuculttum sadece)
İlker bilgiler için çok teşekkür ederim.
Bu gidişle ben sony orjinal tele lens alacam.
O konuda son bişey sormak istiyorum. Bu tele lens tek başınamı alınıyor yoksa bide garip bişey var adaptör die onuda yanında almak zorundamıyız.
yine kordon da gunbatımı. baska bir arkadasımlayım
Malcom sen İzmirdemisin?
Kordon derken nereyi kast ettin?
evet kıvanc izmirdeydim yeni geldim ankaraya birkac haftaya kalmaz istanbul sonra dolanıp duruyoruz yani
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
232529 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
Sony Zve-10 İçin Lens Önerisi
27 May. 2024, 10:30 zeynelvardar
0112327 May. 2024, 10:30
zeynelvardar -
-
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1210819 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Sony Up Cr-10l Snaplab Termal Fotoğraf Baskı Makinesi
25 Ara. 2021, 20:32 mtuncel06
0291325 Ara. 2021, 20:33
mtuncel06 -
Canon Eos Rp Den Sony A7r III E Geçmek ???
12 Şub. 2021, 10:30 arkonac
1316514 Şub. 2021, 16:41
mete007 -