Fotoğrafçılık Forumları
Sony Dsc R1 2. Bölüm. Yorumlar.
Arkadaşlar Sony DSC-R1 Test İlk İzlenimler topiği sayfa okunma sayısının 51000 e mesaj sayısınında 3500 e yaklaşmasından dolayı kullanımı zorlaşmış sayfalar çok yavaş açılmaya başlamıştı.Son sayfada yaşanan sayfa yapısındaki bozulmadan sonra topiğe 2 bölüm yorumlar adı altında devam etme zorunluluğumuz doğdu.Bundan sonra mesaj ve örnek fotoğraflarımız bu başlık altında devam edecek.
Kamuoyuna duyurulur.
Sony DSC-R1
#as' tarafından 18.08.2006 00:15:37 tarihinde düzenlendi.
Merhaba Pavi.
Söylediğin tarz da fotoğrafları ben ışık ölçümlerini iki farklı yerden alıp iki kare çekip bunları P/S de birleştirme yolu ile yapıyorum.Aşağıdaki örnekleri geçmiş sayfalarda daha önce de vermiştim ama senin için tekrar veriyorum.
Burada küçük bir not olarak ta şunu da belirteyim R1 de ki AGCS sistemi on konumda bu fotoğrafı P/S sonucu kadar etkin olmasada tek karede çekmene imkan tanır.
Birinci fotoğrafta ışık ölçümü gökyüzünden yapıldı.
İkinci fotoğrafta ışık ölçümü yeşil alandan alındı.
Üçüncü fotoğraf ise her iki fotoğrafın P/S de birleşmesi ile elde edildi.
Adnan usta
bu birleştirmede hangi yöntemi yada eklentiyi kullandığını sorabilirmiyim.. sordum bile peki cevap alabilirmiyim
corel Knoctout gibi bir plug-in mi
yoksa layer mask gibi bir yöntemlemi..
adnan abi ilker ben bi sey sormak istiyorum. ısıgın az oldugu ortamlarda hareketli cekim yapmak istedigimde netlemede zorluk cekiyorum. bildiginiz bi yontem var mı? ne tur ayarlar yapmalıyım
malcom yüksek isolu filmler takmalısın makinaya mesela 400 yada 800 dahada karanlık ve hareketli görüntüler için 3600 isoya varan filmler kullanabilirsin ama grenden kaçmanın yolu yok [>:D ]
DOSTUM ROKOMET ANLAMADIGIM Bİ SEY VAR! BEN O YUKSEK ASALI FİLMLERİ BENİM MAKİNANIN NERESİNİ TAKICAM?
BEN DİJİTAL MAKİNA KULLANIYORUM FİLMLİ DEGİL!!
isigin az oldugu ortamlarda netlemede gucluk cekiyorsan, kiracaksin makineyi bulent.. yerine bir tane cep telefonu alacaksin, dusuk isik misik demeyeceksin..
demek 2000 dolarlik L ile cektin ha..
saka bir yana, vedat cevabi vermis zaten.. iso'yu yukselteceksin.. ayrica yuksek diyaframda tut makineni..
....
pavi, sony'nin teleconverter'i adaptor'u ile birlikte geliyor bildigim kadariyla.. sen yine de alirken, kutunun icinde neler var bir cek.. ama imkansiz, adaptorsuz satmalari..
....
valla bulent, 350d'ye 200 pound'luk lens takarim sen sonuclari sonra bir gor.. mesela 50mm f/1.4.. R1'mis degilmis, gorursun sen gunun sonra..
ilker bekliyorum valla ah bana bi gunumu gostersen ah bi adam cıksada su r1 i altust etse. bende makinamdan soguyup dslr ye terfi etsem
bulent bosver.. makinenden zaten memnunsun, bos yere seni dslr almaya yonlendirmeyeyim.. nasil olsa birgun sen goreceksin gercegi..
bize birkac tane tam boy r1 fotografi gonderebilir misin? bakalim gercekten de iyi mi kotu mu..
ne demek ilker gonderirim tabi.. mailine gondereyim dimi?
bu arada ilker bi tanıdıktan canon 5d bekliyorum uygun fiyata gelirse bende dslr sahibi olucam
Vedat selam.
O fotoğrafları Layer musk ile yaptım.Bu şekilde iki foto ile iş daha kolay bitiyor.
Bülent selam.Demek ikinci makina olarak 5D alacaksın ha. Hadi bakalım inşallah olur.
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
232529 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
Sony Zve-10 İçin Lens Önerisi
27 May. 2024, 10:30 zeynelvardar
0112327 May. 2024, 10:30
zeynelvardar -
-
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1210719 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Sony Up Cr-10l Snaplab Termal Fotoğraf Baskı Makinesi
25 Ara. 2021, 20:32 mtuncel06
0291325 Ara. 2021, 20:33
mtuncel06 -
Canon Eos Rp Den Sony A7r III E Geçmek ???
12 Şub. 2021, 10:30 arkonac
1316414 Şub. 2021, 16:41
mete007 -