Fotoğrafçılık Forumları
Sony Alpha Kulübü
Kulübümüz tüm Sony DSLR modellerini kullanan arkadaşlara açıktır. Tüm Sony DSLR modellerini, örnek fotoğraflarla ve teknik detaylarla tanıtalım.
Sony A100 - A200 - A300 - A330 - A350 - A380- A500 - A550 - A700 - A800 - A900.. Ve yeni çıkan sony modelleri.. Herkesi bekliyoruz.
*İlk ricamız, bu topiğe ekleyeceğimiz Sony fotoğraflarında özenli olalım arkadaşlarım.. Özensiz çekilmiş, hatalı pozlanmış, kullanıcı hatası olup ta netliği bozuk fotoğrafları lütfen eklemeyelim.
*Yaşanan bazı mağduriyetler nedeniyle, SPOT alışverişi tasvip etmiyorum şahsen..
Türkiye garantili ürünleri öneririm mümkünse..
*Amacımız, bir zamanlar bu sitedeki Sony topicleri altındaki havayı tekrar yakalayabilmek ve teknik paylaşımlar yapmaktır. Ve forumumuza biraz hareket, renk katmaktır.
*LÜTFEN, yazacağınız her cevap başına en fazla 3 fotoğraf ekleyiniz. fotoğrafların uzun kenarı en fazla 1024 piksel olsun. Yoksa sayfamız bozuluyor.
*Fotoğraflarınızı bilgisayarda küçültünce MUTLAKA bir detay ve netlik kaybı oluyor. Bu yüzden küçülttükten sonra çok az ve tadında bir keskinlik ilavesi yapmanızı öneririm.
*Fotoğraflarımıza kontrast, renk tonlama gibi müdaheleler yapabiliriz. Ancak bunu belirtirsek çok iyi olur. Ayrıca fotoğrafınızı HANGİ MAKİNE ve HANGİ LENS ile çektiğinizi mutlaka her fotoğraf için yazınız.
*Sony markasını her ne kadar sevsek te, yazılarımızda OBJEKTİF olmalı, bizi okuyan arkadaşlara doğru fikir vermeliyiz. asla yanıltıcı olmadan.. Memnun olmadığınız birşeyler olursa, paylaşmaktan çekinmeyin, beraber tartışalım burada..
*Sadece fotoğraf değil, zaman zaman teknik bilgiler paylaşacağız ve sorularımıza cevap arayacağız.
Ayrıca, bu topicteki fotoğrafları büyütmek için tıkladığınızda, ikinci bir kez daha tıklayıp, tekrar büyütünüz. Yoksa fotoğraf net görünmeyecektir.
Markamı seviyorum, Sony dostluğunu canlandıralım tekrar.. kulübümüz hayırlı olsun
---------------------------------------------
Bir sony A300 fotoğrafı..
12 yıllık canyoldaşım Panç.. bir yarışmada ona 1.lik onurunun verildiği fotoğrafı:
Güzel..
Teşekkür ederim. Makinem a100 bu arada, yeni derken, ben yeni aldım yani.
Gelmişken boş gitmeyelim o zaman, Minolta 70-210 mm:
Uzun pozlama denemelerim:
Lens: 18-70 Enstantene: 3,2sn Diafram: f4 iso:100
Lens: 18-70 Enstantene: 65sn Diafram: f22 iso:100
Lens: 18-70 Enstantene: 90sn Diafram: f25 iso:100
shinan, aramıza hoşgeldin
güzel çekimler olmuş, 70-210 çok güzel bir lens..
fotoğraflarını az daha büyük eklersen daha iyi izleriz.
800 piksel mesela..
badboy, çekim değerlerine az daha dikkat kardeşim
netlik kaybı bak nerlerden kaynaklanıyor:
1- düşük enstantane.. 1/50 gibi enstantaneler, tele lensler için çok yetersizdir.
bence 1/250 nin altına düşmemeye çalış.
2- iso neden 100? bu durumda tabii ki enstantaneyi düşük verir makinen.. 200 veya 400 yap enstantanen yükselsin
3- ışık yeterliyse f değerini az daha kısabilirsin. f:8 mesela.. ama isoya yine dikkat..
soligor 135mm 2.8 lens. m42 adaptör yardımıyla kullanıyorum.
m42 de netleme olayı biraz zorluyor beni... acaba bunun için tavsiyesi olan var mı bana? gözlerimde problem yok ama, netlediğim noktayı kaçırıyorum.
Rebelemo,
Mertlik 70lerin ikinci yarısında zoom lenslerin ortaya çıkmasıyla bozuldu. Zoom lensler prime lenslerden çok daha kısık diafram değerlerine sahiptiler, F4 ,F5.6 gibi, dolayısıyla vizöerler de karardı.
Üreticiler bu sorunu aşmak için eski mat ekran yerine ışık geçirgenliği çok daha fazla olan "microprism" ekrana kullandılar. Microprism daha çok ışık geçirmekle beraber, sadece lensin ortasından dik gelen ışığı geçirir, bunun sonucunda vizörden gözlenen alan derinliği bir hayli artar, neredeyse herşey fokustaymış gibi görünür. Hızlı bir lens taksanız bile (F1.7 gibi), aperatürü F4 falan yapmadığınız sürece DOF tuşunun görüntüye hiçbir etkisinin olmamasının sebebi budur.
Üreticiler microprism olarak çıkardıkları makinaların fokus ayarlanabilirliğini arttırmak için split-image türü fokuslama yardımcı araçları kullandılar. AF çıktıktan sonra bunları da kaldırdılar.
Dijital çıktı, APS-C sensörde vizör küçüldü, live-view çıktı vizör iyice küçüldü, dolayısıyla fokusu tutturamanız çok normal.
anladım sorun bende değil üreticilerde)
elimde 50mm ve 135mm mevcut m42 olarak. ama 50mm 1.7 olan daha zorluyor beni... peki bu af chipli confirmler var netleme noktasına getirince -bip- şeklinde ses veriyormuş... bi kaç yerde duymuştum, çok ucuz oldukları için makineye zarar verme ihtimalleri varmış, ve buda makineyi garanti kapsamı dışına alıyor... buna cüret edip alamadıydım af li olanı...
M42 lens kullanacaksan Pentax veya Nikon daha iyi tercih sanki. Bunlar, Canon ve Minolta'nın aksine mountlarını MF zamanından beri değiştirmedikleri için hala bir yere kadar eski lenslere destek veriyorlar.
Mesela Pentax'da, gövdedeki stabilizasyon kullanabilmek için lensin fokal uzunluğunu falan girebiliyorsun.
Nikon daha kurnaz, eski ucuz lenzleri sadece pahalı modellerinde destekleyecek şekilde bir satış stratejisi benimsemiş.
Duydumki Sony'nin yeni entry-level DSLRları artık lens takılı değilken veya çipsiz lensle çekim yapmıyormuş. Acaip irrite oluyorum, Nikon'un yolu yol değil ama Sony de pazarlamacılarının esiri olmuş o yoldan gidiyor.
sony den başladım şimdi bu makineyi satarsam ya sony a700 ya nikon d300 yada canon 40d düşünüyorum... ama şuanki durum için sony den devam edicem... m42 yi ucuz yollu die tercih ediyorum tek derdim focus olayı biraz daha çalışmam gerekicek sanırsam. Şansıma digital, poza para vermiyorum
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
229329 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
Sony Zve-10 İçin Lens Önerisi
27 May. 2024, 10:30 zeynelvardar
0109227 May. 2024, 10:30
zeynelvardar -
-
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1206919 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Sony Up Cr-10l Snaplab Termal Fotoğraf Baskı Makinesi
25 Ara. 2021, 20:32 mtuncel06
0289725 Ara. 2021, 20:33
mtuncel06 -
Canon Eos Rp Den Sony A7r III E Geçmek ???
12 Şub. 2021, 10:30 arkonac
1312314 Şub. 2021, 16:41
mete007 -