Fotoğrafçılık Forumları
Sony Alpha Kulübü
Kulübümüz tüm Sony DSLR modellerini kullanan arkadaşlara açıktır. Tüm Sony DSLR modellerini, örnek fotoğraflarla ve teknik detaylarla tanıtalım.
Sony A100 - A200 - A300 - A330 - A350 - A380- A500 - A550 - A700 - A800 - A900.. Ve yeni çıkan sony modelleri.. Herkesi bekliyoruz.
*İlk ricamız, bu topiğe ekleyeceğimiz Sony fotoğraflarında özenli olalım arkadaşlarım.. Özensiz çekilmiş, hatalı pozlanmış, kullanıcı hatası olup ta netliği bozuk fotoğrafları lütfen eklemeyelim.
*Yaşanan bazı mağduriyetler nedeniyle, SPOT alışverişi tasvip etmiyorum şahsen..
Türkiye garantili ürünleri öneririm mümkünse..
*Amacımız, bir zamanlar bu sitedeki Sony topicleri altındaki havayı tekrar yakalayabilmek ve teknik paylaşımlar yapmaktır. Ve forumumuza biraz hareket, renk katmaktır.
*LÜTFEN, yazacağınız her cevap başına en fazla 3 fotoğraf ekleyiniz. fotoğrafların uzun kenarı en fazla 1024 piksel olsun. Yoksa sayfamız bozuluyor.
*Fotoğraflarınızı bilgisayarda küçültünce MUTLAKA bir detay ve netlik kaybı oluyor. Bu yüzden küçülttükten sonra çok az ve tadında bir keskinlik ilavesi yapmanızı öneririm.
*Fotoğraflarımıza kontrast, renk tonlama gibi müdaheleler yapabiliriz. Ancak bunu belirtirsek çok iyi olur. Ayrıca fotoğrafınızı HANGİ MAKİNE ve HANGİ LENS ile çektiğinizi mutlaka her fotoğraf için yazınız.
*Sony markasını her ne kadar sevsek te, yazılarımızda OBJEKTİF olmalı, bizi okuyan arkadaşlara doğru fikir vermeliyiz. asla yanıltıcı olmadan.. Memnun olmadığınız birşeyler olursa, paylaşmaktan çekinmeyin, beraber tartışalım burada..
*Sadece fotoğraf değil, zaman zaman teknik bilgiler paylaşacağız ve sorularımıza cevap arayacağız.
Ayrıca, bu topicteki fotoğrafları büyütmek için tıkladığınızda, ikinci bir kez daha tıklayıp, tekrar büyütünüz. Yoksa fotoğraf net görünmeyecektir.
Markamı seviyorum, Sony dostluğunu canlandıralım tekrar.. kulübümüz hayırlı olsun
---------------------------------------------
Bir sony A300 fotoğrafı..
12 yıllık canyoldaşım Panç.. bir yarışmada ona 1.lik onurunun verildiği fotoğrafı:
beni vizör büyüteci listesinden çıkartabilirsiniz..sony a300 ümle yollarımızı ayırdık..bi türlü karar verememiştim satıyım mı satmayım mı fln diye ama uygun bir alıcı çıktı ısrar etti bnm de zaten çok içime sinmiyordu sattım..başta mustafa abi olmak üzere sizlerden fotoğraf adına çok şey öğrendim..hepinize çok teşekkür ederim..ama tekrar sony alacağımı sanmıyorum..hepinize kolay gelsin sağlıcakla kalın..
Hamza, senin için hayırlısı olsun kardeşim.. biz yine hep buradayız, her zaman bekleriz.
dilediğin zaman gel yine, sohbete bekleriz en azından
----------------------------
Bu fotoğrafları burada da paylaşmak istiyorum.
Bunlar VEFA'nın fotoğrafları..
Panç'ın mezarı başında, onun dostu Arca..
Bu sıra dışı olayı daha geniş kapsamlı olarak ilave fotoğraflarla forumda paylaşmıştım.
Buraya tıklayarak okuyabilirsiniz
merhaba arkadaşlar;
sizlere 18-125 lensle ilgili fikirlerinizi sormuştum ama sanırım kimse kullanmadı yada bilgisi yok bu arada da epeydir site öksüz kaldı , gelen yazan yok. bildiğiniz gibi henüz bir alfam yok, ve dün bir tekno shopta çok güzel bir Canon eos 500D gördüm. full hd video falan da çekiyormuş. walla ne yalan söyleyeyim benim aklım bi miktar o makinaya takıldı. ne olur bi yardım edin de tekrar A300 ün ona karşı üstünlüklerini falan tekrar edelim. benim için önemli konulardan birisi her 2 makinadada uyumlu ve uygun fiyatlı lensler ne sıklıkla ve kolaylıkla bulunma imkanı var. burda bir konu yanlış anlaşılmasın, ben burada iki makinanın kıyaslanmasını değil, benim tekrar A300 fanatiği olmamı sağlayacak bir destek istiyorum. kafam gerçekten karıştı. özellikle de uyumlu lensler konusunda.şimdiden teşekkür ederim.
ışığınız bol olsun.
sevgili munzo..
Bahsettiğin lensi şahsen tanımıyorum. tanımadan da birşeyler yazmak olmaz.
makine konusuna geleyim.
Çok uzun zaman oldu bu aleme dahil olalı..
tecrübelerim bana şunları öğretti:
Fotoğrafı, kesinlikle fotoğrafçı çekiyor.
Kusura bakmayın lütfen sevgili dostlarım.. Sadece konuyu vurgulamak için yazıyorum. Yoksa büyüklük, sadece Allah'a mahsus..
Benim elime hangi makineyi verirseniz verin. Sony, canon, nikon, pentax, olympus, fuji, kodak vs vs.........
Ben fotoğraf çekerim.
Hem de iyi çekerim.
Çünkü, nerede, nasıl, hangi şartlarda, hangi tercihlerle pozlayacağımı biliyorum.
Bu durumda, marka bana sadece tercih keyfi yaşatacaktır.
Yani Munzo, ne alırsan al, fotoğrafı makinen çekmeyecek, sen çekeceksin.
İşlevsel olarak bazı farklar değişir evet..
-body farkı..
-LCD ekran..
-titreşim önleme..
-lens yelpazesi..
vs vs..
Ben markamdan çok memnunum.
Sony'i ayıran en önemli üstünlüğü, gövdede bulunan titreşim önleme motorudur. Ve çok güzel çalışıyor bu motor, çok işe yarıyor.
canon ve nikon da bu yoktur.
bu yüzden yüksek zoomlu fotolarda sıkıntı yaratır. illa ki titreşim önlemeli tele lens almak lazım, onlar da çok pahalı..
ve titreşim önlemeli tele lensi olmayanlar tripodla gezer, kuş fotolarını tripodla çeker.
Sonycilerin o derdi yok, tripod taşımam.
Mesela canonu severim.
Ama canonun çok büyük bir eksiği var: Kaliteli geniş açılı zoom lens yok canonda..
bu da bence büyüüük bir eksik..
18-55 var, orta kalite..
17-85is var. pahalı ama o da fiyatını asla hak etmeyen bir lens.. çok eleştiriliyor.
tamron 17-50 kullanırsın sadece, o güzel ama onun da aralığı çok dar..
Fakat canonun tele lensleri (is olanlar) çok güzel..
Nikon:
çok sevmiyorum nikonu..
ama 16-85 gibi geniş açılı zoom olarak harika bir lensi var.
70-300 ü de güzel..
ama canon, tele lens te daha iyi..
Yani birinin telesi güzel, birinin de geniş açılısı...
SONY:
cz16-80 ve 16-105 sony'nin geniş açılı 2 güzel lensi..
tele olarak ta 75-300 çok güzel..
--------------------
ama bir de şu var:
mutlu olacağın yerde olmak
nerde mutlu olacaksan, orada yürü sevgili munzo..
başarılar..
yorum için teşekkürler panctom. senin her zaman dediğin gibi fotoğrafı fotoğrafçı çeker, makina sadece aracıdır. ben hala A300 fanatiğiyim, tek eksiğim bir miktar para bu güzel hobi ve makina için. onu ayarlar ayarlamaz bir Alfa 300 veya yeni versiyon 330 alacağım.
yeni her zaman daha iyidir diyenlerden değilim, sadece bu makinadaki 18-125 mm kit lens hoşuma gitti. neticede öyle 10 tane lens yapacak bir bütcem yok, bu nedenle de az ve öz lens yapmaya çalışacağım ve 18-125 gibi bir aralık bana epey bir süre yeter.
beni A330 yerine 300 almaya yönelten ise bu forumda pek sözü edilmeyen pil ömrü. yanılmıyorsam 300, 330 un yarısından fazla fotoğraf çekebiliyor. sanırım A300 730 , A330 500 adet foto çekiyor.bataryanın uzun ömürlü olması elbetteki iyi bir avantaj. bundan başka, sizlerin sık sık bahsettiğiniz hız ve başka konulardada A300 ün daha başarılı bir makina olduğu yönündeki yorumlarınız.
tüm bunların ardından diyebilirimki ben eğer bir Sony A300 alabilirsem çok mutlu olacağım ve makinamı çok seveceğim, hatta şimdiden bile seviyorum.
hayırlısı olsun sevgili munzo..
sony dünyasına hoşgeldin..
uzun zaman oldu, 2 foto paylaşayım.
a300+cz16-80
Model: kumköy34
#panctom' tarafından 21.10.2009 03:22:07 tarihinde düzenlendi.
ellerimde çiçekler...
koşturmalı geçen hayattan bi kare...amca çok hızlı geçiyordu perde hızım yetmedi
Kadının hortumunun izi kalmış orada yerde gali..Çamur mukabili..
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
229229 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
Sony Zve-10 İçin Lens Önerisi
27 May. 2024, 10:30 zeynelvardar
0109127 May. 2024, 10:30
zeynelvardar -
-
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1206819 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Sony Up Cr-10l Snaplab Termal Fotoğraf Baskı Makinesi
25 Ara. 2021, 20:32 mtuncel06
0289625 Ara. 2021, 20:33
mtuncel06 -
Canon Eos Rp Den Sony A7r III E Geçmek ???
12 Şub. 2021, 10:30 arkonac
1312114 Şub. 2021, 16:41
mete007 -