panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Sony Alpha Kulübü

Kulübümüz tüm Sony DSLR modellerini kullanan arkadaşlara açıktır. Tüm Sony DSLR modellerini, örnek fotoğraflarla ve teknik detaylarla tanıtalım.

Sony A100 - A200 - A300 - A330 - A350 - A380- A500 - A550 - A700 - A800 - A900.. Ve yeni çıkan sony modelleri.. Herkesi bekliyoruz.

*İlk ricamız, bu topiğe ekleyeceğimiz Sony fotoğraflarında özenli olalım arkadaşlarım.. Özensiz çekilmiş, hatalı pozlanmış, kullanıcı hatası olup ta netliği bozuk fotoğrafları lütfen eklemeyelim.

*Yaşanan bazı mağduriyetler nedeniyle, SPOT alışverişi tasvip etmiyorum şahsen..
Türkiye garantili ürünleri öneririm mümkünse..

*Amacımız, bir zamanlar bu sitedeki Sony topicleri altındaki havayı tekrar yakalayabilmek ve teknik paylaşımlar yapmaktır. Ve forumumuza biraz hareket, renk katmaktır.

*LÜTFEN, yazacağınız her cevap başına en fazla 3 fotoğraf ekleyiniz. fotoğrafların uzun kenarı en fazla 1024 piksel olsun. Yoksa sayfamız bozuluyor.

*Fotoğraflarınızı bilgisayarda küçültünce MUTLAKA bir detay ve netlik kaybı oluyor. Bu yüzden küçülttükten sonra çok az ve tadında bir keskinlik ilavesi yapmanızı öneririm.

*Fotoğraflarımıza kontrast, renk tonlama gibi müdaheleler yapabiliriz. Ancak bunu belirtirsek çok iyi olur. Ayrıca fotoğrafınızı HANGİ MAKİNE ve HANGİ LENS ile çektiğinizi mutlaka her fotoğraf için yazınız.

*Sony markasını her ne kadar sevsek te, yazılarımızda OBJEKTİF olmalı, bizi okuyan arkadaşlara doğru fikir vermeliyiz. asla yanıltıcı olmadan.. Memnun olmadığınız birşeyler olursa, paylaşmaktan çekinmeyin, beraber tartışalım burada..

*Sadece fotoğraf değil, zaman zaman teknik bilgiler paylaşacağız ve sorularımıza cevap arayacağız.

Ayrıca, bu topicteki fotoğrafları büyütmek için tıkladığınızda, ikinci bir kez daha tıklayıp, tekrar büyütünüz. Yoksa fotoğraf net görünmeyecektir.

Markamı seviyorum, Sony dostluğunu canlandıralım tekrar.. kulübümüz hayırlı olsun

---------------------------------------------

Bir sony A300 fotoğrafı..

12 yıllık canyoldaşım Panç.. bir yarışmada ona 1.lik onurunun verildiği fotoğrafı:

Tarih: 6 Mayıs 2009, 03:26 - İp: 88.***.**2.91
xarax77
xarax77 (üye)
Yalova / Amatör

netleme bileziğiyle lw modunda crop yaparak netledim

Tarih: 9 Eylül 2009, 12:35 - İp: 85.***.**1.193
rebelemo
rebelemo (üye)
İzmir / Meraklı

güzel yıldırım kaçmak gerek ama

Tarih: 9 Eylül 2009, 17:07 - İp: 65.***.**2.17
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Çok güzel fotoğraflar Bendeniz Ramazan dolayısıyla kapalıyız Artık Eylül sonunda yapacğaımız geziden sonra fotoğraflar gelir. Eskilerden bulursam yüklerim gene.

Tarih: 11 Eylül 2009, 15:35 - İp: 81.***.**9.145
ocanic
ocanic (üye)
İstanbul / Meraklı

Tarih: 11 Eylül 2009, 18:29 - İp: 88.***.**0.83
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Kafam ağrıyor bazen,
Artık uzak çok uzak olmuş.
Kireçlenmişim öyle diyorlar,
Sanki İnsanlar bana tuzak olmuş.

Yaşlanmak bu olsa gerek,
Zorla azla yetinmek.
Eskiden yetmezken eski yaptıklarım,
Şimdi onları hasretle düşünmek.

Yaşlandıkça bireyselleşmek.
Bakın kimse yok çevremde.
Küreselleşmek!
Bırakın yaşlandım aklım ermez artık.

Bendeki bir programla Antika Foto uygulaması yaptım sadece. Fotoğraflar bana aittir.

#muratreis' tarafından 18.09.2009 16:10:42 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 18 Eylül 2009, 15:22 - İp: 81.***.**9.145
xarax77
xarax77 (üye)
Yalova / Amatör

sultanahmet evleri

Tarih: 26 Eylül 2009, 09:46 - İp: 85.***.**9.171
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Bir kaç antika fotoğraf uygulaması daha

#muratreis' tarafından 26.09.2009 13:33:07 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 26 Eylül 2009, 12:56 - İp: 85.***.**7.235
morpurple
morpurple (üye)
Ankara / Amatör

çok güzel olmuş uygulamalar muratreis..ama sanki birazcık kontrast az gibi geldi bana..

Tarih: 26 Eylül 2009, 19:22 - İp: 85.***.**7.108
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Haklısın Esasında düzenleme yaparken halledilebilirdi. Ama hem oğlanla uğraşırken hem düzenleme yaparken atlamışım galiba

Tarih: 26 Eylül 2009, 20:28 - İp: 85.***.**7.235
morpurple
morpurple (üye)
Ankara / Amatör

ben de vazgeçtim 40d almaktan yaa..elimdeki makinenin body boyutu hariç 40d den eksik kalan yönü yok bana hitap eden..hatta fazlası var gövdeden titreşim önleme gibi..gerek yok boşuna masrafa yeni çıkan sonylerin fiyatı düşünce bakarız =) lens alcam artk makineme..ama sony için tamron 17-50 mi alıyım cz 16-80 mi kararsız kaldım..ikisi de çok iyi..ama cz daha pahalı tabiki..

Tarih: 26 Eylül 2009, 22:16 - İp: 85.***.**7.108