Fotoğrafçılık Forumları
Sony Alpha Kulübü
Kulübümüz tüm Sony DSLR modellerini kullanan arkadaşlara açıktır. Tüm Sony DSLR modellerini, örnek fotoğraflarla ve teknik detaylarla tanıtalım.
Sony A100 - A200 - A300 - A330 - A350 - A380- A500 - A550 - A700 - A800 - A900.. Ve yeni çıkan sony modelleri.. Herkesi bekliyoruz.
*İlk ricamız, bu topiğe ekleyeceğimiz Sony fotoğraflarında özenli olalım arkadaşlarım.. Özensiz çekilmiş, hatalı pozlanmış, kullanıcı hatası olup ta netliği bozuk fotoğrafları lütfen eklemeyelim.
*Yaşanan bazı mağduriyetler nedeniyle, SPOT alışverişi tasvip etmiyorum şahsen..
Türkiye garantili ürünleri öneririm mümkünse..
*Amacımız, bir zamanlar bu sitedeki Sony topicleri altındaki havayı tekrar yakalayabilmek ve teknik paylaşımlar yapmaktır. Ve forumumuza biraz hareket, renk katmaktır.
*LÜTFEN, yazacağınız her cevap başına en fazla 3 fotoğraf ekleyiniz. fotoğrafların uzun kenarı en fazla 1024 piksel olsun. Yoksa sayfamız bozuluyor.
*Fotoğraflarınızı bilgisayarda küçültünce MUTLAKA bir detay ve netlik kaybı oluyor. Bu yüzden küçülttükten sonra çok az ve tadında bir keskinlik ilavesi yapmanızı öneririm.
*Fotoğraflarımıza kontrast, renk tonlama gibi müdaheleler yapabiliriz. Ancak bunu belirtirsek çok iyi olur. Ayrıca fotoğrafınızı HANGİ MAKİNE ve HANGİ LENS ile çektiğinizi mutlaka her fotoğraf için yazınız.
*Sony markasını her ne kadar sevsek te, yazılarımızda OBJEKTİF olmalı, bizi okuyan arkadaşlara doğru fikir vermeliyiz. asla yanıltıcı olmadan.. Memnun olmadığınız birşeyler olursa, paylaşmaktan çekinmeyin, beraber tartışalım burada..
*Sadece fotoğraf değil, zaman zaman teknik bilgiler paylaşacağız ve sorularımıza cevap arayacağız.
Ayrıca, bu topicteki fotoğrafları büyütmek için tıkladığınızda, ikinci bir kez daha tıklayıp, tekrar büyütünüz. Yoksa fotoğraf net görünmeyecektir.
Markamı seviyorum, Sony dostluğunu canlandıralım tekrar.. kulübümüz hayırlı olsun
---------------------------------------------
Bir sony A300 fotoğrafı..
12 yıllık canyoldaşım Panç.. bir yarışmada ona 1.lik onurunun verildiği fotoğrafı:
Valla 16-80 CZ farklı bir lens. En büyük farklılığıda bütün aralıklardaki keskinliği ve çok kullanışlı aralığı. Gerçekten tele dışında günlük kullanımda lens hep üstünde makinenin.
17-50 nin en güzel yönü ise f/2.8 olması. Ama elinde bir 50 mm f/1.7 var ise düşünmek gerekir.
Ben en çok 16-105 i incelemiştim. Aralığını çok sevmiştim. Keskinliğide çok iyi. Bu lensin en büyük başarısı ise karşı ışıkta.
Ama hangisini alırsan al mutlu olacaksın CZ ile biraz daha mutlu olacaksın
Konuşmuştuk bende 40D yi çok düşündüm. Body ve AF hızı. Ama sony A550 yi duyurunca ve özelliklerini görünce bekleme kararı aldım.
Bu arada A750 de yoldaymış. Bunda yeni CMOS sensör olacakmış. Bunları alamazsak en kötü ihtimalle A700 lerin fiyatı düşer
A850 ise zaten başlı başına bir durum. FF ve çok uygun fiyata gelecek. Başka markada bu kadar uygun bir FF yok. Elimde iki FF lensim var ikiside minolta. Beklenebilir ayrıca tam garanti etmesede APS-C lensler bu makinelerde 11 mp olarakta kullanılabilecek. Buda çok güzel bir ihtimal.
Sonuçta Sony de şu an durum itibariyle önümüz açık. Yeni makineler, çok sevilen hatta satılmayan ikinci el A700 ve iki tane FF makine. Daha ne isteyelim
valla öyle =) sony kardeşliğine devam o zaman ben lens bakmaya devam ediyim =) sanırım da cz 16-80 için uğraşcam =)
40D nin AF hızı, bodysi, vs vs..
arkadaşlar bunlar firmaların bizlerden sürekli almak için, önümüze koyup iştahımızı açtıkları, SÜSLEMELİ sofralardır.
Ocaklılar abinin yazısını arada okuyun, iyi gelir
firmalar ayakta kalmak için sürekli sunmak zorunda..
bizlerdeki bu alışveriş hırsı ve yetinmezlik oldukça da, harcamaya devam ederiz.
Sizlere PANCTOM sözü :
Makineyi değiştirince, Fotoğraf kalitesi olarak daha iyi birşeyler mi bekliyorsunuz?
Yanılırsınız, hem de çok derin..
Canon olsun, sony üst model olsun..
görüntü kalitesi konusunda artı güzellikler beklemeyin.
Fotoğrafta çıkacak sonucu yine siz tayin edeceksiniz. Yani fooğrafçı..
Hız konusu:
O milisaniyeler sizin hissedemeyeceğiniz kadar az olabilir.
Ve bu kadar hız farkı için, o kadar artı paraya değer mi iyi düşünün.
Haa şu kabul edilebilir:
Eliniz bayağı büyüktür, body elinizde küçük kalıyordur. o zaman tamam..
Fanatizm değil ama, bence mantıklı düşünüp, sony ile devam etmek çok iyi..
Bir yakın dostum, canon ile 1/13 saniyede çektiği bir fotoğrafı yolladı. detay metay yok..
Dedim ki: Ben 1/2 saniyede fotoğraf çekiyorum elimde
markamı seviyorum
Mustafa önce hooooooooşgeldin
Zaten şu Titreşim Önleme Sistemi adamı kalpten vurup geçiyor. Birde Sony nin yaptığı yatırım ve atılımlarla Sonydeyiz.
Ama bazende şeytan dürtüyor işte
Aklıma takılmıştı ne zamandır soracağım unutuyorum.
Yav şu vizör büyütecini toplu getiremezmiyiz?
Bayağı bir A300-A350 kullanıcımız var.
Mustafa güzel demişti bu büyütece diye hatırlıyorum.
Hoşbulduk Murat
Vz büyüteci için, Tabii ki olurdu..
keşke ayrı olmasaydım da, 1 ay önce vizör büyüteci mevzuu açılmış olsaydı.
Gerçi olamazdım, derin psikolojik çöküntüdeydim.
1 ay önce ABD den bir dost geldi
6 ay burda kalacak.
ama arada gelen olur belki yine..
fakat büyüteci almak isteyenler peşin ödemek durumnda, parayı burdan havale ederiz.
60tl civarı havale masrafı oluyor, o da kişi sayısına bölünür
ben alırım öyle bi durum olursa banada haber ediverin abi..gerçi bu arada aklım a700e kayıyo ama :D
morpuple ikinci el temiz CZ 16-80 fiyatı gelecek gelince mesaj yollarım sana
abi yolla da şu an peşin o kadar para çıkartmam mümkün değil :/
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
230329 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
Sony Zve-10 İçin Lens Önerisi
27 May. 2024, 10:30 zeynelvardar
0110127 May. 2024, 10:30
zeynelvardar -
-
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1207019 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Sony Up Cr-10l Snaplab Termal Fotoğraf Baskı Makinesi
25 Ara. 2021, 20:32 mtuncel06
0289925 Ara. 2021, 20:33
mtuncel06 -
Canon Eos Rp Den Sony A7r III E Geçmek ???
12 Şub. 2021, 10:30 arkonac
1312714 Şub. 2021, 16:41
mete007 -