panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Sony Alpha Kulübü

Kulübümüz tüm Sony DSLR modellerini kullanan arkadaşlara açıktır. Tüm Sony DSLR modellerini, örnek fotoğraflarla ve teknik detaylarla tanıtalım.

Sony A100 - A200 - A300 - A330 - A350 - A380- A500 - A550 - A700 - A800 - A900.. Ve yeni çıkan sony modelleri.. Herkesi bekliyoruz.

*İlk ricamız, bu topiğe ekleyeceğimiz Sony fotoğraflarında özenli olalım arkadaşlarım.. Özensiz çekilmiş, hatalı pozlanmış, kullanıcı hatası olup ta netliği bozuk fotoğrafları lütfen eklemeyelim.

*Yaşanan bazı mağduriyetler nedeniyle, SPOT alışverişi tasvip etmiyorum şahsen..
Türkiye garantili ürünleri öneririm mümkünse..

*Amacımız, bir zamanlar bu sitedeki Sony topicleri altındaki havayı tekrar yakalayabilmek ve teknik paylaşımlar yapmaktır. Ve forumumuza biraz hareket, renk katmaktır.

*LÜTFEN, yazacağınız her cevap başına en fazla 3 fotoğraf ekleyiniz. fotoğrafların uzun kenarı en fazla 1024 piksel olsun. Yoksa sayfamız bozuluyor.

*Fotoğraflarınızı bilgisayarda küçültünce MUTLAKA bir detay ve netlik kaybı oluyor. Bu yüzden küçülttükten sonra çok az ve tadında bir keskinlik ilavesi yapmanızı öneririm.

*Fotoğraflarımıza kontrast, renk tonlama gibi müdaheleler yapabiliriz. Ancak bunu belirtirsek çok iyi olur. Ayrıca fotoğrafınızı HANGİ MAKİNE ve HANGİ LENS ile çektiğinizi mutlaka her fotoğraf için yazınız.

*Sony markasını her ne kadar sevsek te, yazılarımızda OBJEKTİF olmalı, bizi okuyan arkadaşlara doğru fikir vermeliyiz. asla yanıltıcı olmadan.. Memnun olmadığınız birşeyler olursa, paylaşmaktan çekinmeyin, beraber tartışalım burada..

*Sadece fotoğraf değil, zaman zaman teknik bilgiler paylaşacağız ve sorularımıza cevap arayacağız.

Ayrıca, bu topicteki fotoğrafları büyütmek için tıkladığınızda, ikinci bir kez daha tıklayıp, tekrar büyütünüz. Yoksa fotoğraf net görünmeyecektir.

Markamı seviyorum, Sony dostluğunu canlandıralım tekrar.. kulübümüz hayırlı olsun

---------------------------------------------

Bir sony A300 fotoğrafı..

12 yıllık canyoldaşım Panç.. bir yarışmada ona 1.lik onurunun verildiği fotoğrafı:

Tarih: 6 Mayıs 2009, 03:26 - İp: 88.***.**2.91
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Tarih: 22 Kasım 2009, 17:17 - İp: 88.***.**2.133
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Kâmil papağan..

Tarih: 22 Kasım 2009, 22:42 - İp: 88.***.**4.199
rebelemo
rebelemo (üye)
İzmir / Meraklı

kumköy abi sanırsam kaçmış kamil papağan

Tarih: 23 Kasım 2009, 14:14 - İp: 212.***.**5.195
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

kumköy abiye göre tüm papağanlar kamildir

antika, galeride yazmış olduğun yorumlara bakayım dedim dün gece.. baktım sadece 1 yorumun var. ama o da tam anlamıyla, adam gibi bir yorum, eleştiri olmuş.
ve forumda yazılarını okuyorum zaman zaman.. hala yeni öğrendiğim şeyler oluyor sayende..

yeni arkadaşlar ve hatta bizler için bile iyi bir öğreticisin.

eline bilgine sağlık.. paylaşımlarını eksik etme

Tarih: 23 Kasım 2009, 14:39 - İp: 88.***.**6.67
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

a300 ü satıp, bir süre sonra üst modele geçmeye karar verdim.
ama bir süre makinesiz kalacağım, bu çok zor olacak

stoklardan bir tane ekleyelim, sohbetin ortasına:

#panctom' tarafından 26.04.2010 02:19:44 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 23 Kasım 2009, 23:08 - İp: 88.***.**6.67
badboy79tr
badboy79tr (üye)
Kırklareli / Doğa Fotoğrafçısı

En azından bu topik yaşayacak be Mustafa abi. Bu topik ve diğerleri sayesinde A300 ve sony makine sahibi olanlar sana rahmet okuyacak.

Tarih: 24 Kasım 2009, 12:00 - İp: 85.***.**8.74
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Pantcom,

Sağol, ne biliyorsak paylaşmaya çalışıyoruz işte.

Hayat kısa, makinasız kalmaya değmez, Madem Minolta 50mm'yi elde tutuyorsun, o zaman 100-150YTL'ye yapacağın yatırımla seni en kısa zamanda "Filmli Minolta Maxxum/Dynax Klubü"ne bekliyoruz. İnan renk kalitesi ve tonlaması daha güzel filmin.

Tarih: 24 Kasım 2009, 20:29 - İp: 78.***.**5.247
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

antika evet, o analog tadı yaşayabilmenin güzelliği için, 100-150 tl hiçbirşey değil aslında..
eskiden beri analog fotoğrafları keyifle izlemişimdir.

önce makinemi bir satayım hele..
ama bu ev inşaatına başlayalı beri, kendimi bile unuttum. sadece günün yorgunluğuyla kendimi pc başına atarak forum okumaya, bazen biraz yorum yazmaya vakit bulabiliyorum.

ama fotoğraf, tutkumuzdur.
inşallah diyelim

Tarih: 24 Kasım 2009, 22:34 - İp: 88.***.**0.231
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Tarih: 25 Kasım 2009, 00:44 - İp: 88.***.**2.82
rebelemo
rebelemo (üye)
İzmir / Meraklı

bura satış formuna dönmüş

neyse de bişi danışcaktım, aynı konuyu objektifler bölmünde de açıcam...
ilk olarak
-- elimde soligor 135mm 2.8 var nette görmüştüm carl zeiss 135mm 2.8 sonnar ile kapıştırıyorlar ve aralarında cz biraz daha üstün geliyor ama soligoruda beğeniyorlar, linkini atarım. gelelim soruma bende a300 var ve aynı lens bende mevcut velhasıl nette gördüğüm araştırmadaki netliği bir türlü yakalamış değilim. acaba body çok şey farkettirir mi bu konuda?

--elimde m42 olarak 50mm jena 2.8 lens var m42. bunun içinde baloncuklar görüyorum ufak ufak... acaba bunun zararı olurmu ve bu baloncukları patlatmanın yolu yok mu?

--gelelim son soruma, lenste keskinlik kavramını nette arattım ve aklıma bi kaç nokta takıldı. keskinlik anladığım kadarıyla detayda gizli, ilk bakışta anlaşılmıyor faka kesme(crop) yada sayısal(digital) olarak yaklaşınca belli ediyor kendisini. benim kullandığım,
beroflex 135mm 2.8
soligor 135 mm 2.8
porst color 50mm 1.7
cz 50mm 2.8 jena mevcut bunlarından bana keskin olarak tabir edilecek olan yok... yanlış anlaşılmasın bilmediğimden soruyorum. elimde af olrak minolta 35-70 3.5-4.5 kit var bununla çektiğim fotoğraf çok daha keskin buluyorum...
forumdan araştırtıklarımdan şöyle bir sonuca varmıştım;
1- eski lensler(m42 ) daha kaliteli oluyor genelde
2- prime lensler daha keskin oluyor.
acaba yanlış bir şey mi yapıyorum m42 leri kullanırken...?

biraz uzun oldu ama idare ediverin

Tarih: 25 Kasım 2009, 23:23 - İp: 88.***.**4.68