panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Sony Alpha Kulübü

Kulübümüz tüm Sony DSLR modellerini kullanan arkadaşlara açıktır. Tüm Sony DSLR modellerini, örnek fotoğraflarla ve teknik detaylarla tanıtalım.

Sony A100 - A200 - A300 - A330 - A350 - A380- A500 - A550 - A700 - A800 - A900.. Ve yeni çıkan sony modelleri.. Herkesi bekliyoruz.

*İlk ricamız, bu topiğe ekleyeceğimiz Sony fotoğraflarında özenli olalım arkadaşlarım.. Özensiz çekilmiş, hatalı pozlanmış, kullanıcı hatası olup ta netliği bozuk fotoğrafları lütfen eklemeyelim.

*Yaşanan bazı mağduriyetler nedeniyle, SPOT alışverişi tasvip etmiyorum şahsen..
Türkiye garantili ürünleri öneririm mümkünse..

*Amacımız, bir zamanlar bu sitedeki Sony topicleri altındaki havayı tekrar yakalayabilmek ve teknik paylaşımlar yapmaktır. Ve forumumuza biraz hareket, renk katmaktır.

*LÜTFEN, yazacağınız her cevap başına en fazla 3 fotoğraf ekleyiniz. fotoğrafların uzun kenarı en fazla 1024 piksel olsun. Yoksa sayfamız bozuluyor.

*Fotoğraflarınızı bilgisayarda küçültünce MUTLAKA bir detay ve netlik kaybı oluyor. Bu yüzden küçülttükten sonra çok az ve tadında bir keskinlik ilavesi yapmanızı öneririm.

*Fotoğraflarımıza kontrast, renk tonlama gibi müdaheleler yapabiliriz. Ancak bunu belirtirsek çok iyi olur. Ayrıca fotoğrafınızı HANGİ MAKİNE ve HANGİ LENS ile çektiğinizi mutlaka her fotoğraf için yazınız.

*Sony markasını her ne kadar sevsek te, yazılarımızda OBJEKTİF olmalı, bizi okuyan arkadaşlara doğru fikir vermeliyiz. asla yanıltıcı olmadan.. Memnun olmadığınız birşeyler olursa, paylaşmaktan çekinmeyin, beraber tartışalım burada..

*Sadece fotoğraf değil, zaman zaman teknik bilgiler paylaşacağız ve sorularımıza cevap arayacağız.

Ayrıca, bu topicteki fotoğrafları büyütmek için tıkladığınızda, ikinci bir kez daha tıklayıp, tekrar büyütünüz. Yoksa fotoğraf net görünmeyecektir.

Markamı seviyorum, Sony dostluğunu canlandıralım tekrar.. kulübümüz hayırlı olsun

---------------------------------------------

Bir sony A300 fotoğrafı..

12 yıllık canyoldaşım Panç.. bir yarışmada ona 1.lik onurunun verildiği fotoğrafı:

Tarih: 6 Mayıs 2009, 03:26 - İp: 88.***.**2.91
rebelemo
rebelemo (üye)
İzmir / Meraklı

antika abi;
bu minolta lenslerin üretici ile şu an ki sony lens üreticeleri aynımı?
bildiğim kadarıyla nikon canon kendi lensini üretiyor, minolta ne yapıyordu eskiden, şimdi sony ne yapıyor? geçen bi arkadaş sormuştu, bendki 18-70 için cz değilmi bu lens die. cvb veremedim...

Tarih: 3 Aralık 2009, 13:43 - İp: 88.***.**8.185
badboy79tr
badboy79tr (üye)
Kırklareli / Doğa Fotoğrafçısı

18-70 CZ değildir. Minoltanın hiçbir lensini CZ üretmedi. Fakat Sony'nin bir anlaşması var Zeiss firması ile ve sony nin bazı lenslerini Zeiss firması üretiyor. Ama bunlarda CZ değil. Bende Sony 18-70 ve Sony 75-300 var. Made in China yazıyor. Birde Minolta 50mm f1,7 var. Made in Japan tabiki. şimdi Minoltanın da 18-70 ve 75-3000 ü var. Onlar da Made in Japan.

Tarih: 3 Aralık 2009, 19:51 - İp: 85.***.**6.7
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Minolta da kendi lenslerini üretiyordu, aynen Canon, Nikon ve Pentax gibi.

4 sene önce Sony, Minolta'nın fotograf makinası bölümünü devralırken basın açıklamasında KonicaMinolta'nın Sony için lens üretmeye devam edeceği beyan edilmişti.

KonicaMinolta hala dünyanın sayılı optik cihazlar üreticilerinden birisi, özellikle tıbbi ekipman üretiminde ciddi yerleri var. Fotograf işinden çekilirken, optik üretiminin de bir kısmını da devretti mi bilmiyorum. Devretmediyse bile Sony'nin Minolta'dan devraldığı Minolta tasarımlarını Sony etiketiyle Minolta üretmiştir.

Carl Zeiss lensler (Sony DSLRlar için üretilenlerden bahsediyorum) Japonya'da üretiliyor. Başta Çin'de üretmeyi denemişler, kalite tutturulamamış, üretim Japonya'ya kaydırılmış. Japonya'da kim üretiyor, bilmiyorum, muhtemelen eski Minolta tesisleridir.

Zeiss, kendisi dünyanın en iyi optiklerini üretmekle beraber, kendi ismiyle pekçok üreticiye lens ürettirmiş, mesela Nikon. Bilinen en yaygın Zeiss markası Contax'dır. Contax'ın kardeş firması ise Yashica'dır. Yashica fotograf işinde 80'lerde havlu attı.

Sony'nin Tamron'un da büyük ortaklarından biri olduğunu duymuştum.

Konu Sony gibi büyük bir firma olunca neyi nerede kime ürettirdiği karmaşık bir mesele olabiliyor. Yalnız unutmamak lazım, Sony neredeyse 50 senedir Video kamera işinde, koca koca TV kanalları Sony'nin ürünlerini kullanıyorlar, yani optik olayına o kadarda yeni değil, mutlaka belli bir kaliteyi nasıl tutturacağını biliyordur.

Tarih: 3 Aralık 2009, 20:00 - İp: 88.***.**2.58
badboy79tr
badboy79tr (üye)

Zeiss firmasının tek Sony ile anlaşması yok tabi. Birçok bilindik firmaya lens yada parçasını üretiyor. Bazılarına kendi ismini bazılarına hangi firma için üretiyorsa onun ismini yazıyor. Mesela Sony'nin G serisi lenslerini bildiğim kadarıyla tamamen zeis üretiyor. Leica hariç onunla rakipler. Leica'nın da mesela Panasonic ile anlaşması var.

Sony gerçekten neyi nerede üretiyor yada ürettiriyor belli değil ama Minoltanın kendi ismi ile ürettiği yada sony için ürettiği lenslerin hepsinin japonyada üretilmiş olması lazım. Dediğim gibi benim sony lenslerin üzerinde China yazıyor. Lensler çoğunluk (camlar haric) elde üretildiği için mantıksız değil. Ama minolta 50mm f1,7 im ve gördüğüm tüm minolta markalı lensler made in Japan.

Birde ben birşey soracağım ben 18-70 in yerine bir lens almak istesem. CZ 16-80 hariç. O çok pahalı. Sony 18-105 mi Sigma 17-70 mi daha iyi? Yani siz hangisini tercih edrsiniz.

Tarih: 3 Aralık 2009, 20:40 - İp: 85.***.**6.7
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Sony 16-105 çok güzel bir lens. Bazı noktalarda 16-80 ile kıyaslanıyor. Aralığı çok güzel. Özellikle ters ışıkta çok iyi performans sergiliyor.

Sigma 18-50 veya Tamron 17-50. Özellikle Tamron 17-50 çok beğenilen bir lens. Keskinliği, renkleri ve f/2.8. Tek sorunu 50 de bitmesi.

Sigma 17-70 yerine 16-105 benim tercihim olurdu. Sigmanın f/2.8 den başlaması yanıltmasın çok az bir aralıkta bu geçerli.

Tarih: 4 Aralık 2009, 12:47 - İp: 81.***.**9.145
rebelemo
rebelemo (üye)
İzmir / Meraklı

bi ara sony nin geçmişine bakmıştım, ilk silikon teknolojine kadar(transistör) dayanıyor. ve hızlı büyüme gerçekleştirmiş. aklımda kalan noktalar...

Tarih: 4 Aralık 2009, 17:35 - İp: 212.***.**5.214
badboy79tr
badboy79tr (üye)

Ama sigma 17-70 i ben f2,8-4,5 diye biliyorum. Yani 70mm de bile f4,5 yapabiliyor değil mi? sonra 18 yada 17mm de biri f2,8 biri f3,5. Enstantene hızıma çok fazla bir etkisi olmaz mı?

Tarih: 4 Aralık 2009, 17:37 - İp: 88.***.**3.131
badboy79tr
badboy79tr (üye)

Tamron 17-50 yede bir bakayım. Benim aradığım az ışıklı ortamlarda enstantene hızımı 18-70 e göre elle tutulur derecede arttıracak aynı aralıklarda iyi bir lens. 16-105 tabi çok daha kaliteli daha iyi ama enstantene hızıma ne katkısı olur.

Tarih: 4 Aralık 2009, 17:45 - İp: 88.***.**3.131
xarax77
xarax77 (üye)
Yalova / Amatör

güzel bir D-range örneği...a300 18-70(sol alt kenardaki flu olan sanırım bir kuş tam anlayamadım.)

Tarih: 4 Aralık 2009, 22:21 - İp: 85.***.**8.8
xarax77
xarax77 (üye)
Yalova / Amatör

a300 18-70

Tarih: 4 Aralık 2009, 22:59 - İp: 85.***.**8.8