merhaz
merhaz (üye)
Şırnak / Amatör

Sony Alpha A100 Fotograf Galerisi

değerli sony a100 kullanıcıları..bildiğiniz gibi DSLR/SLR-LİKE SATINALMA REHBERİ dediğimiz sayfa dahada genişletilmiş bulunmaktadır.bu sayfada sony a100 fotografları için bir sayfanın açılması,yeni makina alacak veya makina arayışı içinde olan arkadaşların sadece fotograf incelemesini yaptıktan sonra daha sağlıklı karar vereceklerine inanıyorum..
cüneyt OCAKLILAR ve H.BAYKAL üstadlarımızın açtıkları sony inceleme sayfalarının,sony a100 kullanıcılarınında aktarmış oldukları bilgiler, kullanıcılara eşsiz bilgiler sunmaktadır. bu bilgilerin ders niteliğinde olduğuna inanıyorum.bu sayfaların teknik bilgilerin konuşulduğu sayfalar olarak kalması daha yararlı olur düşüncesindeyim. fotografların ise bu yeni açtığımız sayfada yayınlanması bence daha güzel olacaktır.yani bu sayfa sadece fotografların yayınlanması amacı ile açıldı.
mesut abinin bu önerisi bana oldukça mantıklı geldi.diğer sony a100 kullanıcılarınında beğeneceğine inanıyor ve ilk fotografı yüklüyorum
NOT:yükleyeceğimiz fotografların en fazla 800 piksel boyutunda olması sayfa düzeni açısından daha sağlıklı olacaktır..fotoğraf bilgilerinide yayınlamamız izleyiciler açısında daha faydalı olacaktır.slm.lar

#merhaz' tarafından 16.03.2008 03:31:41 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 27 Haziran 2007, 13:49 - İp: 85.***.**0.211
fipar
fipar (üye)
Afyonkarahisar / Meraklı

evet eğridir serisine devam,

Tarih: 24 Ağustos 2007, 00:35 - İp: 88.***.**2.180
fipar
fipar (üye)
Afyonkarahisar / Meraklı

devam,

Tarih: 24 Ağustos 2007, 00:48 - İp: 88.***.**2.180
merhaz
merhaz (üye)
Şırnak / Amatör

fipar eline sağlık fotograflar güzel olmuş.ben çok beğendim..yalnız son iki fotograf,yani gece fotoğrafları iyi olmamış.sony nin yeni makinalarında bu niose olayını halletmesi gerekiyor.

Tarih: 24 Ağustos 2007, 01:00 - İp: 88.***.**8.48
fipar
fipar (üye)
Afyonkarahisar / Meraklı

ve eğridir kampından son kareler,

Tarih: 24 Ağustos 2007, 01:10 - İp: 88.***.**2.180
warwick
warwick (üye)
Yurtdışı / Amatör

Fotograflar harika. Bunlar carl zeisin el degmemis renklerimi yoksa siz biraz saturation contrast kattinizmi.sanki bikac fotoda biraz fazla olmus gibi.

Bir de bazi fotolarda gozukuyor, ufuk cizgisine pek dikkat etmemissiniz gibi. Tavsiyem bi seviye gosteren flash yerine takilan aletten almaniz, tripodla cekimlerde ise yarar tabi. Elde cekiyosanizda referans alarak biyerden artik..

ozellikle bi onceki sayfada kecilerin arasindaki coban forografi cok guzel, tebrikler.

Tarih: 24 Ağustos 2007, 01:19 - İp: 137.***.**8.43
warwick
warwick (üye)
Yurtdışı / Amatör

BU da birminghamdan..

Tarih: 24 Ağustos 2007, 01:19 - İp: 137.***.**8.43
warwick
warwick (üye)
Yurtdışı / Amatör

Tarih: 24 Ağustos 2007, 01:21 - İp: 137.***.**8.43
warwick
warwick (üye)
Yurtdışı / Amatör

Ah bu son fotografi simdi gordum gec oldu biraz ama. Sanirim sigma 10-20 ile cekilmis. Valla ne soyliyim distorsyonu cok ama cok fazla buldum. Ben bi kere KM 11-18 kullandim hic boyle degildi. Sigma 10-20e distorsyon fazla diolardida bu kadar beklemiyordum koseler resmen uzayli olmus. Valla cok iyi yapiyorsunuz foto yuklemekle bilgi sahibi oluyoruz. Denekki benim secim sigma 12-24 yada tamron 11-18 olacak onalrda bu daha az bildigim kadariyla.

Turgay Bey bu lensle hic bina yapi tarzi seyler cektinizmi, elinizde varsa yukleyebilirmisiniz? Sanirim o islerde biraz kullanimi zo olur..

#warwick' tarafından 24.08.2007 01:39:38 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 24 Ağustos 2007, 01:26 - İp: 137.***.**8.43
pollyteks
pollyteks (Objektif)
Kahramanmaraş / Meraklı

Turgay gözlerim bayram etti ne güzel fotolar öyle

Hakan Sen kartpostal yapmışsın, adamın fotoğraf çekesi gelmiyor bunları görünce ...süper

Tarih: 24 Ağustos 2007, 01:26 - İp: 85.***.**7.198
fipar
fipar (üye)
Afyonkarahisar / Meraklı

Süheyl Bey,
Son iki fotoğrafta biraz da benim hatam var. Tek pozlama ile hem ayı hem de manzarayı almak istedim. Aslında doğrusu ayrı ayrı çekip birleştirmekti ama olmadı.
Hakan BEy, distorsiyon normal ve bilerek çok yakından çektim orada 10-15 cm bir yakınlık var ki bi kadar yakından 16-80 bile belli bir distorsiyon veriyor.
Ufuk çizgisi konusunda haklısın, karanlık ortamda pek dikkat etmemişim ama aynı enstantaneden 3-5 tane daha çekmişim.
Saturasyon ve kontrast mikatırın evde benim Benq monitörede izlerken artırmıştım, Şimdi büroma gelip de Philips monitörden bakınca çok kaçtığını farkettim.
Hakan, Birmingham ve çiçek fotoğrafları güzel tebrik ederim.

Tarih: 24 Ağustos 2007, 09:54 - İp: 88.***.**4.9