merhaz
merhaz (üye)
Şırnak / Amatör

Sony Alpha A100 Fotograf Galerisi

değerli sony a100 kullanıcıları..bildiğiniz gibi DSLR/SLR-LİKE SATINALMA REHBERİ dediğimiz sayfa dahada genişletilmiş bulunmaktadır.bu sayfada sony a100 fotografları için bir sayfanın açılması,yeni makina alacak veya makina arayışı içinde olan arkadaşların sadece fotograf incelemesini yaptıktan sonra daha sağlıklı karar vereceklerine inanıyorum..
cüneyt OCAKLILAR ve H.BAYKAL üstadlarımızın açtıkları sony inceleme sayfalarının,sony a100 kullanıcılarınında aktarmış oldukları bilgiler, kullanıcılara eşsiz bilgiler sunmaktadır. bu bilgilerin ders niteliğinde olduğuna inanıyorum.bu sayfaların teknik bilgilerin konuşulduğu sayfalar olarak kalması daha yararlı olur düşüncesindeyim. fotografların ise bu yeni açtığımız sayfada yayınlanması bence daha güzel olacaktır.yani bu sayfa sadece fotografların yayınlanması amacı ile açıldı.
mesut abinin bu önerisi bana oldukça mantıklı geldi.diğer sony a100 kullanıcılarınında beğeneceğine inanıyor ve ilk fotografı yüklüyorum
NOT:yükleyeceğimiz fotografların en fazla 800 piksel boyutunda olması sayfa düzeni açısından daha sağlıklı olacaktır..fotoğraf bilgilerinide yayınlamamız izleyiciler açısında daha faydalı olacaktır.slm.lar

#merhaz' tarafından 16.03.2008 03:31:41 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 27 Haziran 2007, 13:49 - İp: 85.***.**0.211
pollyteks
pollyteks (Objektif)
Kahramanmaraş / Meraklı

Hakan,Süheyl teşekkür ederim....
Süheyl bende çekirge çekiyorum ama seninkileri görünce buraya ekleyemiyorumm....

Tarih: 21 Ağustos 2007, 11:28 - İp: 88.***.**1.75
warwick
warwick (üye)
Yurtdışı / Amatör

Suheyl abi flash harici sonynin hvl36am. Ama bu flash isi okadar guzelki fayanamadi bi tanede 56sindan alsim. SImdi gunluk kullanimda 56 nin hemyukari asagi hemde saga sola giden kafasini kullancam. Ayrica burdan flash alcaklara tavsiye bi tane alsacksaniz napin edin 56 alin baya fark var. Ikinciside bi taneylede kalmayin iki flashiniz olsun digeri 36 olabilir cok ama cok keyifli fotograflar cekiliyor. cok hizli lenslere para verilcegine cok keskin olsun yaninanada bi falsh olsun yani bende flashi basta gereksiz bi aksesuar olarak dusunuyodum. Hic degilmis. Bu tip seyler standard ufak digital kameralrdan slrlari ayiran ayrintilar. Kullanmak lazim bence..

Tarih: 21 Ağustos 2007, 15:55 - İp: 137.***.**8.43
merhaz
merhaz (üye)
Şırnak / Amatör

hakan 56 modeli benimde hoşuma giden bir model..ikinci ve üçüncü fotoğraflarını ben çok beğendim.özellikle ışığın dağılımı çok hoş olmuş..makinanın dahili flaşı ile böyle çekimler yapmak imkansız.
benim öncelikli olarak almaya çalışacağım flaş,büyük ihtimalle makro flaş olacak galiba..onlarında daha göremedim.sadece sony nin resmi sitesinde var...

Tarih: 21 Ağustos 2007, 16:08 - İp: 81.***.**8.9
warwick
warwick (üye)
Yurtdışı / Amatör

sigmada alabilirsin bildigim kadariyla guzel macro flashlari var. Ama bence 56 da isini gorur. Cunku 56nin kafasi 9 derece asagi yon verilebiliyor. Bu sebepten macro kullanimda ise yariyor. Bide diffuser taktinmi kafasina, cok yunsak guzel isik alinir ve isinide gorur. Macro flashi almak tabiki macroya cok ama cok merakliysan mantikli ama gordugum kadariyla su anki fotograflarinda cok guzel e bide 56 gibi bi falsh gelse o da buyuk katki saglar. Yani gercekten macroya cok gonul vermiceksen bence gerek yok. Ondan once mesela bence 180mm simga macro al, yada minoltanin az bulunan bi 200mm var hatirlaigim kadariyla.

Tarih: 21 Ağustos 2007, 16:25 - İp: 137.***.**8.43
merhaz
merhaz (üye)
Şırnak / Amatör

hakan ben elimdeki sony makro 100mm lensten oldukça memnunum.renkleri çok hoşuma gidiyor.flaşa gelince minoltalar flaş konusunda oldukça iyiydi.senin elindeki flaşlar sınıfındaki en iyi flaşlar arasında yer alıyor..bakalım yeni makinalar ve lensler çıksın,ona göre elimizdeki listeyide hazırlar ve sıralamasınıda yaparız..

Tarih: 21 Ağustos 2007, 17:01 - İp: 81.***.**8.9
keremd
keremd (üye)
Tekirdağ / Amatör

Minolta 50mm. f3.5 ile bugün çektiğim bir kaç deneme fotoğrafları.

Tarih: 21 Ağustos 2007, 18:55 - İp: 88.***.**7.76
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Kerem çok güzel renkler , özellikle ilk fotoğrafla üçüncü harika.

Tarih: 21 Ağustos 2007, 19:42 - İp: 88.***.**3.134
keremd
keremd (üye)
Tekirdağ / Amatör

Teşekkürler Hakan,
Ben bu objektif için close-up lens almak istiyorum. Çiçekleri böcekleri daha yakından çekmek amacım
Bu lensin min odak mesafesi 23cm,büyütmesi 1:2. Bu objektife close up lens almam nasıl bir fayda getirir? Hangi marka close-up tavsiye edersiniz? Şimdilik makro lense para ayıracak durumum yok. Teşekkürler.

Tarih: 21 Ağustos 2007, 21:02 - İp: 88.***.**7.76
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Daha yakından çekim yapmanı sağlar. tam emin değilim ama 3-4 cm kadar yaklaşabilirsin, ama odaklamak zor olur tabii.
Marka konusunda emin değilim ama HOYA olanlar fena değil galiba.

Tarih: 21 Ağustos 2007, 21:22 - İp: 88.***.**3.134
fipar
fipar (üye)
Afyonkarahisar / Meraklı

ne zamandır fotoğraf yükleyen yok,
kurudu bu forum kurudu...
neyse göl manzaralı fotoğraflarla ıslatalım biraz,
Eğridir gölü kıyısında bir gecelik çadır kampı ve etrafta gördüklerim:

Tarih: 24 Ağustos 2007, 00:16 - İp: 88.***.**2.180