fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Sony A700 Yeni Dslr

Sony'nin yarın detaylarını açıklayacağı makinenin ilk fotografları..
http://www.photographyblog.com/index.php/weblog/index/

Galiba balon değil.

Tarih: 5 Eylül 2007, 19:15 - İp: 85.***.**6.225
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

dro sonucta bir yazılım. COk abartmamak lazım. Hic bir zaman sana phptmatix seceneklerini sunamıyor. Yada photoshopun..

Ama donanimsal bir DR ye kimse karsı cıkamaz. Bu arada sensorlerin kontrast degerleri verilirdi. O konularda hic konusamıyoruz..

d3-d300-a700 kontrast aralıgı nedir? Bilen var mı?

Tarih: 9 Eylül 2007, 15:54 - İp: 88.***.**6.196
kansukara
kansukara (üye)
Isparta / Amatör

Bir stüdyo fotoğrafçısı için (sağlanmış uygun ışık koşulları) Dro tabi abartılmaması gereken teknik özellikler arasında sayılabilir Kontrast bunu anlıyorum. Mamafih benim için öyle değil.
Niçin birkaç farklı fotoğraf çekmek zorunda olayım ya da niçin aynı raw dan farklı exposure değerlerinde birkaç jpeg çıkarmak zorunda olayım. Niçin uğraşayım her fotoğraf için. Şimdi diyeceksiniz ki uğraşma hepsine öyle bırak. Olmuyor işte photoshop imkanından sonra fotoğrafla ilgili beklentinizin çıtası belli bir düzeye yükselmiş oluyor ve bunu muhakkak arar oluyorsunuz. Keyfe keder. Fotoğraf mükemmel ama gökyüzü ışıktan dolayı yokoluyor yer yer. Dayanamıyorsunuz.
Şunu da unutmamak lazım ki photoshopta ya da photomatix de(photomatix de çok değil belki ama) bu işlemi çok dikkatli ve iyi bir gözle iyi bir konsantrasyonla yapmak gerekiyor. HDR diye yüzlerce iğrenç fotoğrafı her yerde görüyorsunuz. Dozunu iyi ayarlamak gerekiyor. Ayarlayamadıkça doğallığından uzaklaşıyor ve fotoyu zorlayan ve bozan bir müdahaleye dönüşüveriyor kolayca. Sonuca bakıyorsun doğal değil. Herkes bunu örneğin fdemirhan gibi başarıyla uygulayacak göz ve dikkate sahip olmayabilir. Bu işlem bu makinayla donanımsal olarak yapıldığında ortaya çıkan doğal bir fotoğraf. Gerçek fotoğraf. Oynana oynana maymuna dönmüş olma riskinden uzak bi kere. Ha tersi ne kaybettirir. Bir sürü zaman. Bıkkınlık. Her iyi fotoğraf için bu kadar uğraşmaktan yana değilim ben.Uğraşacağın mesele arada bir olur/olmalı. Sürekli değil. HDR yapmadığın taktirde bile işin yoksa Color rangeden gölgeleri seç sınırları yumuşat ve gölgeyi hahiflet falan. Başka yollar/daha direkt müdahale daha bozucu sonuçlar veriyor zaten. İyi de Kuşadasına, Davutlara gitmişim bir hafta elimde 1700 küsur fotoğraf var falan.

http://www.photo.net/photos/kerim
burdaki fotolara bi bakın. Bunu bir kere gördükten sonra daha azıyla yetinebilir misiniz artık?
Her fotoğrafınız böyle olsun istiyorsunuz ama buna müsait olanları bile seçseniz aradan bir sürü birikiyor sonuçta yine ve onların hepsi için bu kadar uğraşmayı göze alabilir misiniz? Bunu yapamadıkça da içinizde bir şeyler eksik kalacaktır. Bilmem kaç milyarlık ekipmanınız sizi tatmin etmez olur. Onun için donanımsal desteğe kuvvetle intiyaç halindeyiz diye düşünüyorum.

#kansukara' tarafından 09.09.2007 16:29:26 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 9 Eylül 2007, 16:16 - İp: 88.***.**2.229
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Susun konuşmayın yeni 28-300 lensim zaten yanlış noktaya focus yapıyor.Moralim bozuk. Ne biçim iş anlamadım valla. Fipar demek seninde başına geldi.

Tarih: 9 Eylül 2007, 16:45 - İp: 88.***.**8.228
hbaykal
hbaykal (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

Sevgili Kontrst, DRO zaten A100`de yazilimla degil Donanim ile yapiliyordu.

"One of the A100's unique selling points is its 'in hardware' Dynamic Range Optimization (we'll abbreviate to DRO). "

A700`de DRO yazilimlami yapiliyormus? Bu konuda bir ipucu bulamadim, senin bilgin varmi?

#hbaykal' tarafından 09.09.2007 16:50:07 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 9 Eylül 2007, 16:48 - İp: 88.***.**0.194
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

valla bilmem. Ben d80 deki dlighting gibi bisey olarak algılıyorum surekli.
Gercegi nedir?

Tarih: 9 Eylül 2007, 17:07 - İp: 88.***.**6.196
kansukara
kansukara (üye)
Isparta / Amatör

Sony’s Dynamic Range Optimizer (DRO) function has been updated on this model so users can choose the desired level of detail recovered in areas of shadow. The advanced mode offers the option of five levels of user selectable correction. Additionally, DRO bracketing creates three images from a single capture with three different levels of DRO.

http://www.dpreview.com/news/0709/07090601sonydslra700.asp

Buffalo bu özellikle ilgili fotoğraf örneklerinin hem linkini verdi hem fotoğrafları koydu önceki sayfalarda ama linki buraya ben yine koyayım.

http://www.sony.jp/products/Consumer/dslr/products/body/DSLR-A700/feat02.html

#kansukara' tarafından 09.09.2007 17:22:53 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 9 Eylül 2007, 17:09 - İp: 88.***.**2.229
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

DRO Bracketing olması çok güzel bir özellik. DRO, A100'de donanım ile yapılyordu, bunda da aksi yönünde bir açıklama yok. A100'de RAW çektiğinizde yapılamıyordu, A700 ile RAW ile de geçerli.

#ocaklilar' tarafından 09.09.2007 17:50:13 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 9 Eylül 2007, 17:14 - İp: 85.***.**6.150
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

şimdi soyle diyelim.

Diyelimki sensorun kontrast aralıgı 9... Bu fabrika çıkışı..

Biz bunu harici özelliklerle 12 ye cıkarırsak ne kadar çok sağlıklı olur. Yani işe yarar mı Cunku orda kısıtlı bir photoshop gibi bisey var

Tarih: 9 Eylül 2007, 17:22 - İp: 88.***.**6.196
hbaykal
hbaykal (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

A700`de nasildir bilmiyorum ama A100 icin konusursak, DRO + seceneginde goruntu 1200 segmente bolunuyor ve buralardaki Gamma ve Ton farkliliklari uzerinde islem yapiliyor.

Nikon ve HP`deki gibi yazilim uzerinden yapilmadigi icin sony`de bu islem cok cok daha hizli yapiliyor. (0.7sn.)

photosop`a gore belki daha sinirlari dar olabilir ama burada kontrast farkini algilama ve duzeltme matematiksel oldugu icin photoshop`da dakikalarca surecek bir islemi 0.7sn. de halletmis oluyoruz.

Buffalonun verdigi linkteki orneklere bakinca bu ozelligin A700`de cok daha gelistirildigi goruluyor ve cok ise yarayacagini dusunuyorum ...

#hbaykal' tarafından 09.09.2007 18:06:35 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 9 Eylül 2007, 18:03 - İp: 88.***.**0.194
kansukara
kansukara (üye)
Isparta / Amatör

Anladığım kadarıyla kontrast özelliği arttırılmıyor harici bir özellik olarak burda. Optizime ediliyor. Yani en iyi şekilde kullanıyor mevcutlar.
Işık aralığının genişliğinden dolayı fazla pozlanan yerleri kısıyor ve daha fazla detay veriyor az pozlanmış, karanlık ve gölgeli kalan yerleri de açıyor ve yine daha fazla detay veriyor. Çekilen foto direk HDR gibi bir şey oluyor.Aydınlık, dengeli bir ışık aralığında fotoğraf çıkıyor önümüze. Yani HDR ile yapmaya çalıştığın şeyi makina kendi yapıyor. Işık aralığının fotoğrafı bozan aşırılıklarını gideriyor ve onu dengeliyor makina. Ve en yüksek ışıklı bölümle en ışıksız bölümü birbirine yakınlaştırma düzeyini de bracketingle ayarlayabiliyorsun. Attım ama ortasından vuramadım olayı yok yani. Geniş ışık aralığını optimize ediyor. Uygun olmayanı uygunlaştırıyor,dinamik dizelemeyi (ışığı) terbiye ediyor. Bu farkın arttığı güneşli havalarda bir manzara çekiminde mesela gökyüzünü kısıyor yeryüzünü açıyor ve ikisini birden görebildiğin bir fotoğraf çekebiliyorsun. Bu özellik olmasaydı makinada photoshopta oynayarak yapacaktın bu işi yüzlerce fotoğraf için işte yerine göre.

Kabaca böyle olmalı. Bu özelliğin olduğunu biliyoruz makinada ama bunun hangi teknik yolla olduğunun ayrıntılı bilgisine ben henüz ulaşamadım. Fakat sanırım yine Hbaykal ın a100 için anlattığı minvalde olacaktır ayrıntısı diye düşünüyorum.

#kansukara' tarafından 09.09.2007 18:30:32 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 9 Eylül 2007, 18:07 - İp: 88.***.**2.229