fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Sony A700 Yeni Dslr

Sony'nin yarın detaylarını açıklayacağı makinenin ilk fotografları..
http://www.photographyblog.com/index.php/weblog/index/

Galiba balon değil.

Tarih: 5 Eylül 2007, 19:15 - İp: 85.***.**6.225
kansukara
kansukara (üye)
Isparta / Amatör

Bu arada bir anekdot:
Geçenlerde spot fiyatla lens almak için İstanbul'a gittim. Başka işleri de olan 3 arkadaş daha aldım arabama yoldaş olurlar hem diye(Fotoğraftan anlamazlar). İkinci gün boş kaldık geziyoruz Beyazıd camiine gittik. Sonra Sultan Ahmet Camiine. Gündüz içindeyiz. Ortam loş tabi. Bi fotoğrafımızı çek dedi arkadaşlar. Çekemiyorum tabi tripodla uzun zamanlama lazım. (ortamı olduğu gibi anlatacak bir fotoğraftan bahsediyorum elbette.Yoksa flaşla önü aydınlanmış kör bir fotoğraf çekmek istemiyorum.3200 isoyla kirli bir fotoğraf da çekmek istemiyorum.)Çekemiyorum tripod lazım dedim. Tuhaf tuhaf baktılar ve "yav dünyanın parasını harcıyorsun bu işe ve bu elindeki güya pro makina; e ne biçim iş herkes cep telefonuyla bile çekiyor da sen milyarlık şeylerle çekemiyorsun" dediler. Salakça anlatmaya çalıştım iso, kem, noise, küm, enstantane menstantane...
"Bırak ya" dediler "at sen o makinayı çöpe".
Gittim ta bilmem nerdeki arabadan tripodu aldım geldim ayarladım kıpırdamayın diyerek iyi bir fotoğraf çektim de boş işlere bir sürü para harcayan bir aptal gibi görünmekten öyle kurtarabildim kendimi. Sarnıçta zaten hiç çıkarmadım makinayı ıslanır su damlıyor ordan burdan diye hak verdiler. Sultan Ahmet fotoğrafını dönüşte gördüklerinde "vay be" dediler "mükemmel olmuş, atsana cd ye bize."

Aklıma geldi de anlatmak istedim.
Orda Sony a700 olsaydı sanırım mevcut özellikleriyle elimde kolaylıkla çekebilecektim.800 iso ve 4 ens. yeterdi. 5 metreden dolgu flaşıyla da cila çekmiş olurduk. NR ile de tertemiz çıkardı zaten. Sarnıçta da birkaç damlanın altında rahatça çekim yapabilirdik sanıyorum.
Sevmedim ben bu 30D yi; ömrüm photoshopun başında helak olup gidecek.

Ya işte böyle...

#kansukara' tarafından 09.09.2007 03:39:19 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 9 Eylül 2007, 01:55 - İp: 88.***.**2.229
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

kansukara;

yorum yapmayacağım sadece bir kaç fotoğraf ekleyeyim IS konusunda. a100 le çekildiler. 1/30,1/20,1/15 mesele değil.
diğer a100 kullanıcıları ve ıs barındıran pentax kullanıcıları bana hak verecektir.
bir kaç review sitesi diğer markaların lensteki vr sistemini daha üstün kılmak için(daha üstün olabilir, ona bir itirazım yok) 2stop -3 stop diye kestirdiler gövdedeki sistemi.kullananlar bilir, bunun çok ötesinde bir faydası vardır.

1/30sn, iso200, f8, 200mm
(benim 18-200 200mm de f6.3 yapıyor, ama gerek duymamışım)

1/30, iso400,100mm, f6.3

1/15sn, f6.3, iso100, 200mm

1/6sn, 18mm, f5.6, iso400

1/20san, f5.6, 50mm, iso100

Aynı fotoğraftan %100 kesit

#buffalo' tarafından 09.09.2007 02:29:48 tarihinde düzenlendi.

#buffalo' tarafından 09.09.2007 02:33:15 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 9 Eylül 2007, 02:26 - İp: 88.***.**2.214
kansukara
kansukara (üye)
Isparta / Amatör

Evet Buffalo,
içim cızz ederek baktım fotoğraflara üstündeki değerleri okuya okuya. Tam da bunu kastediyordum. Bu ne çekerseniz çekin bence sıklıkla lazım olan bir şey. İnsanın ağzını sulandırıyor.
Bu arada 18-200 de çok iyi fotolar çekiyor doğrusu. 16-80 nasıl kimbilir...
Titreşim önleme kesinlikle olmalı bir makinada. Elimizde güya makina var bir sürü özellik ama hayati olan yok. Titreşim önleyemiyor. Bunun için objektiflere bir makina kadar daha fark ödeyeceğiz toplamda en az. Saçma bu.
a700 ün tek eksiği bence cros type sensorü arttırmalı ve çok lazım değil ama live View koymalı o kadar.
Tabi bu arada bir de şu fotoğraf boyutları var. Bence bir de 4:3 oranını da koymalı ya da koymalı idi. Çünkü bu oran monitörde mevcut görüntü boyutu oranları içinde en fazla alana yayılabildiğiniz orandır. Yeni çıkan geniş ekranlarda bile 3:2 oranı mesela daha küçük açılmak zorunda kalıyor. 3:2 oranlı bir fotoğraf eski 4:3 oranlı monitörlerde daha büyük açılıyor.

#kansukara' tarafından 09.09.2007 04:14:04 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 9 Eylül 2007, 04:07 - İp: 88.***.**2.229
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

sony benimde kafamı kurcalmaya basladı.. Kansukara nın bütün sözlerine imzamı atarak okudum.

D300 aldıktan sonra insanı lensler dusunduruyor. Adam gibi titremeyen fotograflar cekeyim demek icin 3000 dolar gidecek en az..

İmage qualty aynı sayılır her iki makinada da. Şekilden ve karizmadan ödün vererek sony alınabilir mi? Birde ust lcd den odun vererek.

Tarih: 9 Eylül 2007, 10:17 - İp: 88.***.**0.108
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Şekilden ve karizmadan ödün vererek sony alınabilir mi?

"Şekilden" kısmı hadi bir derece de, "karizmadan" kısmını anlayamadım.

Tarih: 9 Eylül 2007, 10:25 - İp: 85.***.**6.150
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Ocaklılar abi kontrası anlyabilen daha çıkmadı sitemizden. Çalışmalarımız devam ediyor anlamak için.
Ancak ben başımdan geçen bir olayı anlatayım sanırım o zaman kontzillanın ne demek istediği anlaşılacaktır.
Afyonda ekskalibur ile gx10 a bakmaya gittik. gx10 veya k10d gerçekten çok gösterişli bir gövdeye sahip.
Ama akskaliburun d80 inin yanında oyuncak gibi kaldı. Bu bir gerçek.
sonra alıp gx10 u fiparla buluşytuk ondada a100 ve 16-80 var.A100de gx10 un yanında oyuncak gibi kaldı. bUNu fiparda söyledi.
Şimdi hemen hemen aynı paralar veriyorsun.Yan yana gelince tüm gözler d300 de.A700 ü bakan yok. Karizması yerlerde tabi. İçi ne kadar iyi olursa olsun.
DEmi kontras.

Tarih: 9 Eylül 2007, 11:21 - İp: 88.***.**0.176
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

hbaykal , volvo demiş ya, bence aynen öyle tasarımı. köşeler filan dik, sade.
nikon biraz mercedes gibi, klasik tasarımlarından vazgeçmiyorlar.

ama şu var, a700 ün bu zeisslerle filan inanılmaz çekici bir hali var.

gibi.

karizma konusunda, pro fotoğrafçılar arasında sönük kalabilir, ama halkın arasında çok yüksek karizması var, Sony yazıyor neticede.... İmaj hiç bir şeydir, susuzluğunu yen....
.

http://www.sony.jp/products/Consumer/dslr/products/body/DSLR-A700/feat02.html
adresinde DRO örnekleri var, japonca anlatmış anlamak zor ama resmen HDR çeken makine gibi bir şey olmuş.

#buffalo' tarafından 09.09.2007 11:38:40 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 9 Eylül 2007, 11:37 - İp: 88.***.**2.214
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Makinelerinizi yanyana koyacağınıza, çektiğiniz fotoğrafları yanyana koyun.

Hakan, verdiğin linkteki DRO örnekleri güzel.

#ocaklilar' tarafından 09.09.2007 11:48:54 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 9 Eylül 2007, 11:46 - İp: 85.***.**6.150
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Onuda koyduk ocaklılar abi. Fipar kesinlikle gx10 daha iyi dedi.
Evet bufalo dediğin gibi a 700 ün çekicilik için bşkasının objektifine ihtiyacı var. YEni nesil volvolar çoğu arabadan daha çekici bir tasarıma sahip. Sony biraz çalışmalı.
f828 gibi rakiplerinin önünde bir tasarım ortaya koymalı.

Tarih: 9 Eylül 2007, 11:53 - İp: 88.***.**0.176
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

f828 mi o kadar kötü tasarıma sahip makine görmedim ben tek kelimeyle iğrençti

Tarih: 9 Eylül 2007, 11:59 - İp: 88.***.**2.214