fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Sony A700 Yeni Dslr

Sony'nin yarın detaylarını açıklayacağı makinenin ilk fotografları..
http://www.photographyblog.com/index.php/weblog/index/

Galiba balon değil.

Tarih: 5 Eylül 2007, 19:15 - İp: 85.***.**6.225
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

karizmadan ödün vermek.. Ya şimdi ben bekar adamım Elimde nikon olursa pro sayarlar. Sony olursa teknoloji delisi zıpzıp gençler gibi bakarlar. Hani bu ipod cu iphoneci mp3-mp4 flashdiskci playstationcu genclik gibi algılanabilirim.

Ama ben gorunuste ve markada mutevaziliği sevdigim icin sony hafif kalacaktır.

Fotografları yan yana koysak tabi fark olmayacak sayılır. Ama işte.. Çıkan fotografa bakarakda kimse kız vermiyor. Makinaya bakıyorlar. 8fps ye bakıyorlar

Tarih: 9 Eylül 2007, 12:25 - İp: 88.***.**6.134
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Senin derdin başkaymış, anladım.

Tarih: 9 Eylül 2007, 12:47 - İp: 85.***.**6.150
fipar
fipar (üye)
Afyonkarahisar / Meraklı

yahu pazarbey,
nerden çıkarttın "oyuncak gibi" filan?
ben zaten kallavi şeyleri SEVMEM!
sevseydim a-100 ü aldığım dükkan D200'e harika bir fiyat ve ödeme planı sunmuştu, onu alırdım. fyon'da tanıdığım bir fotoğrafçıya gittim D100 ve D80 gövdelerine bakıp anında soğudum. Tabi o anda sony F707 kullanıyordum ve benim gözümde "kocaman" bir makine idi.
Yani büyük gövdeden hiç hoşlanmam ancak bazılarının böyle bir takıntısı var ve böyleleri için a-100 uygun değil demiştim.
Resim kalitesine gelince hani hatırlarsan parkta bulmaca çözen bi adamı çekmiştik. O an bana GX-10 daha doğru renkleri veriyor gibi geldi. Bir de Pentax forumlarında sürekli renk konusunda eleştirilen bir makinenin fotoğrafı oldukça güzel gözükmüştü.
a-100 ile önce adamın yüzü kıpkırmızı çıktı. Sonra renk tercihini vivid olarak ayarlı bıraktığımı hatırladım ve nihayet bu topiğe koyduğum fotoğrafı çektim. Oldukça keskin ve doğru renkleri veren fotoğrafım hala duruyor.
Neticede GX-10 benim hoşuma gitti.Kesinlikle insanda kaliteli hissini uyandıran bir yapıya sahip. Kit lensi ile çektikleri de ortada. Bu duumda başka makinelerle ...yarıştırmaya gerek bile yok:GX-10 çok iyi bir makine ve iyi fotoğraf çekiyor.

Tarih: 9 Eylül 2007, 12:51 - İp: 88.***.**0.99
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

d300 + 18-70 kit lens alırsan kız filan vermezler
mesela pazarbey, iyi ki zaanında evlenmiş

Tarih: 9 Eylül 2007, 12:53 - İp: 88.***.**2.214
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

http://photoclubalpha.com/2007/09/08/sony-alpha-700-high-iso-pictures/
A700 yüksek iso testi.
bence iso3200 de bile çok iyi.

Tarih: 9 Eylül 2007, 13:35 - İp: 88.***.**2.214
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Yalnız -kusura bakmayın böyle kelimeleri pek sevmem ama- testi görünce oha filan oldum
6400 iso, stodyshot, gece kuş çekersin valla.

Tarih: 9 Eylül 2007, 13:44 - İp: 88.***.**2.214
altas
altas (üye)
Kocaeli / Amatör

6400 iso sss ve gece anca devekusu cekersin

Tarih: 9 Eylül 2007, 14:07 - İp: 88.***.**5.105
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

devekuşu bahtsız olanlardan mı?

Tarih: 9 Eylül 2007, 14:14 - İp: 88.***.**6.134
drtamer
drtamer (üye)
Malatya / Amatör

Hüseyin
Bahtsız olan deve idi, kutup ayısı hesabı

Tarih: 9 Eylül 2007, 14:28 - İp: 193.***.**2.10
kansukara
kansukara (üye)
Isparta / Amatör

İlerledikçe artık daha emin oluyorum. Benim açımdan Sony en iyi tercih olacak sanırım.
Buffalo'nun eklediği ve buraya da koyduğu linkteki fotoğrafların ilkine ve üçüncüsüne baktıkça çektiğim yığınla fotoğraf için aynı işlemi photoshopta uğraşa uğraşa yapmak zorunda kaldığımı hatırladıkça sinirleniyorum. Aradaki farkı görüyorsunuz. Ücüncüsü nasıl dengeli ve aydınlık bir fotoğraf. Daha fazla para ödeyip te bu işi yine photoshopta yapmak zorunda kalmak istemem doğrusu.
Yani bence sırf bu Dynamic Range Optimization özelliği bile tek başına çok kuvvetli bir tercih sebebi. Makinada aradığım hep buydu benim. Bundan bahsetmeyi unuttum. Bu çok önemli. Niye bu kadar önemli olduğu ilk fotoya ve üçüncü fotoya bakınca anlaşılıyor apaçık diye düşünüyorum.

Titreşim önleme ve DRO bence en geçerli sebep bir diğeri de lenslerinin kaliteli, ucuz ve bence muhteşem aralıklarda olması; zırt pırt torda rüzgarda lens değiştirmek zorunda kalmayacağız. Artı bir sürü lensle gezmek istemiyorum sürekli.
Fotoğraf için bana öncelikle bu özellikler lazım başka şeyler değil.

A700, A100 den daha büyük. Doğru insan gösterişli bir makina da istiyor (benim için böyle) hepimiz insanız niçin umumiyetle bunun istendiğini anlamak kimse için zor değildir heralde. Önceliklerimizi iyi belirlemeliyiz. Bence her şeye rağmen önce fotoğraf kalitesi ve photoshopta daha az uğraşmak zorunda kalmak. İddialı fotoğraflar için uğraşılır tamam ama her ay yüzlerce fotoğraf için bunu yapmak akılalmaz bir eziyet.

#kansukara' tarafından 09.09.2007 15:55:43 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 9 Eylül 2007, 15:46 - İp: 88.***.**2.229