fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Sony A700 Yeni Dslr

Sony'nin yarın detaylarını açıklayacağı makinenin ilk fotografları..
http://www.photographyblog.com/index.php/weblog/index/

Galiba balon değil.

Tarih: 5 Eylül 2007, 19:15 - İp: 85.***.**6.225
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Ya ben dizaynına taktım makinanın.Çok çirkin be yav. özellikle d300 ün yanına koyunca çok daha ucuz bir makina imiş gibi geliyor.

Tarih: 8 Eylül 2007, 08:08 - İp: 88.***.**0.176
hbaykal
hbaykal (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

Dpreview`deki Nikon Forumunda A700 icin oldukca iyi yorumlar var, tabi begenmeyenler de var ama genel olarak tepkiler olumlu. Ozellikle ISO performansi, Renkler, SSS ve grip begenilmis.
Hatta bir D200 sahibi soyle demis " gercekte hangisi daha iyi makina? Live wiew LCD, 5 yerine 6fps cekim hizi ve GPS avantaji olan D300`mu yoksa Govdede Sarsinti onleme sistemi ve 500 Dolar fiyat avantajina sahip A700 mu?"

Dprview da Nikon Forumu A700`u enine boyuna tartisirken Canon Forumunda A700 basligini acan adami bir dovmedikleri kalmis. "Bu basligi sen git sony de ac" "burada sadece canon konusulur, baska marka giremez" gibi tepkiler var. Biraz fanatizmin esiri olmuslar. Neyseki iclerinde konun orada acilmasinin dogru oldugunu, Nikon ve Sony`nin iyi makina yapmasinin rekabeti kizistirarak aslinda Canon kullanicilarini da olumlu etkileyecegini soyleyenler de var.

Bu tartismalar epey surecege benziyor. YASASIN REKABET

#hbaykal' tarafından 08.09.2007 11:10:23 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 8 Eylül 2007, 11:00 - İp: 88.***.**8.22
makulmurat
makulmurat (üye)
İstanbul / Amatör

canon 70/200mm f4 lens kımde varsa su anda canon da onu alacagım...
herkes de boyle bır lens yapıp FF de uyumlu yapsın sonra parcıklar sokaga gıtmesın.....ve bu lensı 600 dolara satsın hemen ondan alalım...
Bana gore kımın lensı daha ıyı ve uygun ıse o daha cok tercıh edılıyor makınelerın ozellıklerı zaten 2-3 sene de (tıpkı bılgısayar gıbı) demode oluyor ama lensler her daım kullanılıyor..

Bana gore ıyı fotograf makınesınden cok onu kullanıs amacımız onemlı . Bende sony r1 24-120mm(crop carpanı ıle)
var. Sımdı hedef 105-300mm(crop carpanı ıle) o aralıkta ucuz bır body kalıtelı bır lens.. Sonrası paramıza bakar.

Yoksa nıkonun d300 u tek kelıme ıle super...ama o makıneyı alıp uzerıne 18-200 lens almak bence ferrarıye
1.6 motor koymak gıbı bır sey, tabı tercıh meselesi.

veya a700 alıp 70-300 sigma apo takmakta keza aynı sey...

#makulmurat' tarafından 08.09.2007 11:13:48 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 8 Eylül 2007, 11:12 - İp: 85.***.**9.158
hbaykal
hbaykal (üye)

Evet makulmurat katiliyorum. Lens faktoru cok onemli.
Makinalar gelir gecer ama "IYI" bir lens her zaman kalicidir.

Sony`nin lensteki avantaji da Carl Zeis ve G serisi lensler
ve ufukta cok iyi lensler gorunuyor.

Simdi A700 uzerinde 85mm Zeiss 1.4 lens ile(ustelik 4 stopa kadar sarsintisiz cekebilme avantajina sahip olarak) cekim yapmak buyuk keyif olurdu dogrusu.

Sevgili pazarbey, A700 tasarimi da benim hosuma gitti. Butun arabalarin yuvarlak yuvarlak birbirine benzedigi bu gunlerde Volvo`nun koseli cizgisini korumasi gibi A700`un de genel trendin aksine kubik tasarimi tercih etmesi biraz aykiri ama bence guzel olmus. Tabi zevkler kisiye bagli olarak degisir. Ama sanirim cirkin bulanlarin sayisi cok daha fazladir. Ben aykiri tasarimlari severim, beni referans almayiniz...

#hbaykal' tarafından 08.09.2007 11:54:22 tarihinde düzenlendi.

#hbaykal' tarafından 08.09.2007 11:58:17 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 8 Eylül 2007, 11:48 - İp: 88.***.**8.22
aok
aok (üye)
Bursa / Amatör

A700 18-70 li 1500 dolar,16-105 li 1900 dolar body ise 1400 dolar gözüküyor.Fiyatları nispeten diğerlerine göre pahalı.
Ben d300 beğeniyorum ama lensleri diğer markalara göre çok pahalı
Ama şöyle de bakılabilir çoğu spor müsabakasını ,açılışları tv de gördüğümde hep canon lensler(siyah-beyaz renkteki)
dikkat çekiyor,

Tarih: 8 Eylül 2007, 13:52 - İp: 85.***.**2.242
warwick
warwick (üye)
Yurtdışı / Amatör

Bende tasarimi cok sevdim makina cok daha ciddi bir gorunume kavusmus ama elestricek olursam bence en buyuk sorun kullanilan plastigin kalitesinde. Ayni araba iclerinde kullanilan ucuz plastigin biraktigi etki gibi. Daha mat gorunumlu, yumusak, hafif desenli bi malzeme daha iyi olurdu kanimca.

Tarih: 8 Eylül 2007, 13:52 - İp: 137.***.**8.43
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

Peki bu magnezyum-aliminyum gövde nem(su değil,nemli havada kullanımdan bahsediyorum) ve toz geçirmez manasına mı geliyor?Ya da başka şekilde sormak gerekirse K10d ye göre gövde kalitesi nasıldır?A100 e göre kat ve kat üstün müdür?

Tarih: 8 Eylül 2007, 17:41 - İp: 88.***.**3.164
aok
aok (üye)
Bursa / Amatör

Bence gelmez "weatherproofing" ibaresine yer verilmemis.Bazı makinalarda bu özellik var bu yüzden pil kapağından bile korunması olduğu yazıyor.
Sizin dediğiniz gibi tamamen su geçirmeyen yoktur.
Olması bence çok zor belki gelecekte
ama bazı firmamalar bunu minimuma indirmiş üst modellerde; Mark III de.
sony nem ve toz geçirir.
Gene tekrarlamak isterimki "Çoğu spor müsabakasını ,açılışları tv de gördüğümde hep canon lensler(siyah-beyaz renkteki) kullanılıyor"

Tarih: 9 Eylül 2007, 00:52 - İp: 85.***.**3.20
kansukara
kansukara (üye)
Isparta / Amatör

Tüm forumu takip ettim. Ben de a700 ve d300 arasında kalanlardanım. D3 almayı bile düşünüyorum ama bu lens meselesi ciddi. D3 e takacaklarımızı düşününce fiyat iyice artıyor. 1-2 yıl sonra da canımız 21,1 lik mark III ü çekecek fakat lens belası gündeme gelecek o zaman da... Mark III sanırım tartışmasız zirvede. Canon 50 mp lik sensörü de yapmış zaten. Hasselbladı da geçerse yakında şaşmamak lazım gelir. Fakat şu tartışılan düzeyde D40 la ne yapmaya çalıştığını anlamanın imkanı yok. Sen büyük bir markasın; en yüksek pro sende niye alt kategorilerde kaybediyorsun. Sıkıntım şu ki elimde Canon 30D var ve de lensler. Şu an hepsini değiştirmeyi düşünüyorum. Daha iyisi çıkana kadar bekleyemem heralde. Sony a700 ün fotoğraf kalitesi noise reduction ve dynamic range optimization ile büyük ihtimal d300 ü geçecektir. Sensör aynı ama Sony nin artıları foto kalitesiyle ilgili. D300 ün ayar zenginliği bununla ilgili değil; pro kullanım kolaylığıyla ilgili şeyler. Benim için foto kalitesi daha önemli fakat bu kadar parayı verince de insan şöyle gösterişli bir makinası da olsun istiyor yani. Aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık. Lenslerle birlikte düşünmek zorundayım ister istemez.
Bu durumda yapacağım en iyi iş sanırım -sabırsızlığımdan dolayı fikrim değişmezse- pentaxı ve sonra da a900 ü beklemek. a900 de Cross type sensor (Fatih bey gibi düşünüyorum bu meseleyle ilgili) ve Live View konularında bir atılım yapacaktır.
Sony yi özellikle beklemeyi düşünmemin sebebi lenslerinin nispeten ucuz olmasının yanısıra çok kullanışlı aralıklarda olması. 18-250 müthiş bir aralık ve bu lens dediğiniz gibi Canon 17-85 ve Nikon 18-200 ayarıysa çok iyi. 17-85 iyi bir lens kullandım biliyorum. 16-80 in kalitesi zaten belli. O bildiğimiz 18-70 lere göre falan çok daha mükemmel bir aralık.16-105 kalite bakımından 16-80 e yakınmış ve çok daha süper bir aralık rüya gibi.70-300 g gelmiş o da mükemmel. Ve gerçekten de insanı asıl heyecanlandıran şeylerden birisi de 1,4 f lik Zeiss 85 mm lens elimizde titreşim engelleme özelliği ile (85 mm ye göre muhtemelen 3 stop)geceleri fotoğraf çekmek. Düşünsenize konserler, partiler, gece gösterileri; tiyatro, dans v.s. Işık ve enstantane sorununuz hiç olmayacak artık. Bir örnek: İstiklal caddesini gece 30D ile ve geniş açıda 3,5 f ile çekmeye çalıştığımda sorun yaşıyordum. Canon olsa bile 800 isoyu geçmek istemiyordum. İso 800 idi. Bu durumda makina elimde yürüyen/hareket eden insanları çekmek için belli düzeyde bir enstantaneye ihtiyacım vardı ve bu durumda en fazla (en ışıklı bölümlerde) 60 a çıkabiliyordum. Nefesimi bile tutarak çekimler yapıyordum. Aynı durumda a700 le sanırım kolaylıkla 100 iso ile fotoğraf çekebileceğim ve nefesimi tutmadan. Tahmin ediyorum 400 enstantaneye kadar çıkabilirim kolayca ama buna hiç gerek kalmayacak tabi. 60 enstantaneyle 3 spot titreşim önleme ile ayna gibi fotoğraflar çekeceğimdir. Hatırı sayılır büyüklükteki sensörüyle (30d den daha büyük) ve 12 mp ile. Delirtiyor insanı bu. Nikonda ise vr objektif almak zorundayım. Titreşim engelleme yok nr de yok. Lens yatırımı muhakkak çok büyük olmaz zorunda. Bunu düşünüyorum ve bu şartlarda sony bana mükemmel bir çözüm gibi görünüyor. FF makinadan vazgeçtiğim taktirde durum bu. Fakat yazdıklarından bilgisi ve tecrübesine çok güvendiğim Fatih bey diyor ki fokal çarpanı olan makinada alan derinliği az geliyormuş. FF kullanmadığım için tabi bilemiyorum. Bu da önemli bir taraftan.
Karışık iş; takipteyim.

#kansukara' tarafından 09.09.2007 01:32:12 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 9 Eylül 2007, 01:16 - İp: 88.***.**2.229
hbaykal
hbaykal (üye)

Mavi izci, magnezyum-aluminyum govde nem ve toz gecirmez anlamina gelmiyor.Pek cok iyi makinanin govde yapisi bu zaten.
Yalniz A700`de dugmeler ve eklem yerlerine sony ozel koruma yapmis. bu yuzden A-700 nem ve toz gecirmez ozellige sahip .

The buttons, dials, and doors on the camera are sealed against dust and moisture.

#hbaykal' tarafından 09.09.2007 02:01:31 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 9 Eylül 2007, 01:51 - İp: 88.***.**1.27