Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
ahmet abicim özelinize bakabilirseniz sevinirim..
bu arada karelerine hayranlıkla seyretmekten başka bişey diyemiyorum..
Camoka'nın Çöpleri 43
'Çöppul'
#camoka' tarafından 06.03.2008 10:07:37 tarihinde düzenlendi.
Ahmed'cim; İspanya'dan zafer kareleri harika olmuş...
maçtaki çoşkuyu yansıtan karelerde bekliyorduk
Amati ,harika kareler.
selahattin abi bugünkü bir partinin amblemini hatırlattı bana.
artık yeni tarzım detay,her telden çalıyorum
yabancı sitelerde görüyorum ,bu tip detay fotoları beğeniliyor ama bizim foto sitelerinde pek tutulmuyor,galeride bu tip fotolara bakılmıyor bile.
Kadir, gri içinde Kodak Kırmızısı çok güzel bir kontrast olmuş. Bu makine çıktığında belki yer yerinden oynamıştır. Kodak ilk instamatik makineyi üretti diye. Bunlar müzelik kıymetini bil.
Sevgili endorf, f/4.5 olunca alan derinligi bazen istedigimden fazla oluyordu. Portre falan cekerken, arka plandan izole etmek zor. Bir de kapali mekanlarda flas kullanmadan fotograf cekmek cok kolay degil ISOyu yuksetmeden. Bunlarin haricinde cok iyi bir lens. f/2.8 sanirim 20mm civarina kadar. Genis aci tarafinda sanirim 16-45 biraz daha basarili distorsiyon acisindan. 1mm avantaji da var tabi. Ben pek anlamiyorum ama genelde Sigma 17-70'in renklerinin pentax lenslerine baya yakin oldugunu soyluyorlar. Keskinlik olarak da primelerle karsilastirmazsan, sikayet etmezsin sanirim.
Hosgeldin Ahmed. Tebrikler. (Kalecimizin adini bilmeyen fasulyeden bir fenerli olsam da kendimi de tebrik edeyim.) Gozyasi anlarinizin da fotograflarini merak ediyoruz
Selahattin abi, kibritler kibrit olali boyle seri gormdiler sanirim Coppul'un ortasindaki tirtikli kismi nasil yaptgini anlayamadim.
Kadir, dediginde hakli olabilirsin. Aglayan cocuk, uyuyan kedi fotograflari daha ilgi cekiyor
Merhaba,
Kobak1 hayırlı olsun, allah kazasız belasız sürmeyi nasip etsin
Amati , tebrikler inşallah devamıda gelir. Bu arada Endülüs fotolarında çok güzel özellikle keskinliğe ve dokulara hayaran kaldım , valla sendeki objektif parkı herkesi kıskandırıyor
Selahattin abi cöplerin tozunu attırdın vallahi
Kadir yeni tarzın seni bayağı geliştirecek
Dün gece ofisten çıkarken biraz hava alayım diye terasa çıktım ve bu kareyi çektim, klasik 1. köprü fotolarına alternatif 2. köprü fotosu.... (ay PS ama yakıştı valla )
harikasın Selahattin abi...
Avşar,Bozbey,Komutan teşekkürler. Serinin sonu yaklaşıyor. İlk çekilenlerle bugünküleri kıyasladığımda ne kadar geliştiğime ben de hayret ediyorum.
Bozbey o işlem PS'nin en basit işlemlerinden doku taşıma ile yapıldı. Istanpa'yı seç, fırçayı çok küçük boyuta getir, sonra da beyaz zeminden doku parçaları alarak siyah dokunun üzerine kenarlarda çentikler yaratacak şekilde bırak. Hepsi bu. Ayrıca 'skew' dan da yapılabilir.
Avşar ah imkan olsa da şu köprüyü kesen evi aşağıda bırakacam bir pozisyonda olabilseymişsin tadından yenmeyecekmiş. Bu durumlarda fiziki şartlar çok zorluyor tabi.
#camoka' tarafından 06.03.2008 10:59:01 tarihinde düzenlendi.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
09430 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
021924 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk