Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Selahattin abi tebrikler
Sinan'cım teşekkürler Makineyş stada sokamadım ama maç öncesş eğlenceler ve dönüş uçağı görüntüleri birazdan
Kadir teiekkürler.Macro işine iyice alıştın tebrikler.Daha önce bu işleri yaşamış biri olarak durmun iyi değil haberin olsun diyorum sana.Macro zehri çokkötü bulaşmış
Ali'cim merhaba.Hoşbulduk.Sen kalecenin adını hatırlamıyorsun ama fenerlisin.Ben feneri bile değilim
Avs çok teşekkürler Ellerine sağlık çok güzel olmuş panaroma.
Arkadaşlar "kontrast" ile ilgili başlığı çok yakında açmış olacağım,hepinize haber vereceğim.
Sedattttt özledim beeee ((
Kadir tabaklar çok güzel olmuş.Bu ışıklarla harika macro çekebilirsin.Sana tavsiyem ışıklardan birine 100 lük ampul takıyorsan diğerine 40 lık takman.Çok doğal bir kontrast yaratacak görürüsün Ayrıcaa aydınger kağıdını ressamların en küçük boy tualine üzerindeki bezi çıkarttıktan sonra gerebilirsin.Bu kasnağa gerilmiş aydinger kağıdı düzeneğini lambaların biraz önüne gelecek şekilde bir montajla harika difisörleri olan lambalar elde edersin.Bu tabakları bir de öyle çek bakalım
Serkancım teşekkürler.
Bu da VL + Pentax 1.7 X TC ile bahçede bitmiş minnacık öiöeklere bir yakın plan.Arka plana yeşil bir yaprak koydum.Bokeh yeşil bir fon meydana getirdi.
Sevgili Bozbey, kalecimizin adı Volkan, Önce batıran sonra kurtaran Volkan. Ama Ahmet Çakar'ı bilmiyorum deme.
Ben bu işten bir şey anlamadım. 'Bu fotoğraf küçültülmüştür.Orjinali için buraya tıklayın' diyor. Tıklıyorum. Açılan fotoğraf sayfadakinden daha küçük. Bu nasıl iştir.
Selahattin agbi aynen devam. bende bir buyul acılıyor bir küçültülmüş olarak.
Ahmed, zeiss hayırlı olsun. Güzel kareler, renkler keskinlik mükemmel. güle güle kullan. VL karesi ayrı güzel.
Bozbey, teşekkürler. Bende aynı ikili üzerinde düşünüyorum.28-75 i kullandıgında yorumlarını iletirsen sevinirim.Gecen bir Nikon cu arkadaşta gördüm çok memnundu.
Serkan, tebrkler. Dergiyi görmedim ama güzel fotograflarını hatırlıyorum.
Sedat, bloguna baktım son kare gerçekten güzel. Sıradan birşey bu kadar güzel gösterilebilir.
Kobak, hayırlı olsun.
Kadir sanada bir VL lazım olacak yakında. Kaçış yok.
makro denemelerim için verdiğiniz destek için teşekkürler.
ben Vl değil de Amati gibi direk Zeiss almak isterim
ben alana kadar AF li olanlarda üretilir herhalde.
Arkadaşlar bir kaç gündür görevdeydim şimdi baktımda çok güzel kareler görüyorum. Her birinizin ellerine sağlık.
Kadir bey kullandığım lens '' Pentax SMC FA 28-80mm f 3.5-4.7 fotosunu veriyorum. Doğrusunu söylemek gerekirse bu lensin alan derinliğine bende bayılıyorum. Mükemmel sonuç veriyor.
Yeni bir kare daha.. doğağın saf renklerinden..
#pesmerge' tarafından 06.03.2008 22:29:02 tarihinde düzenlendi.
camoka abi beklemedeyim :D (ö.mesaj attım,minikler gelmiş)
amati fon hakkaten iyi oturmuş,
#onixon' tarafından 06.03.2008 23:30:13 tarihinde düzenlendi.
Serkan sağol kardeşim.Ellerine sağlık bu arada.
Kıvrımlar & köşeler proje konuma bir fotoğraf çektim.Ne dersiniz?
Sigma 10-20mm
Kadir hiç bekleme Zeiss AF lens üretmez. AF lensler bizim gibi acemiler içinmiş. Ustalar manuel ile çekiyor.
serkan foto nefis olmuş.
peşmerge kullandığın lens eski bir model değil mi?ama güzel görüntüler çıkarıyor.
selahattin abi zeiss sony için üretiyormuş.biz acemiler zeiss için sony alırız.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
09430 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
021924 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk