Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Naci abi siz yapmayın bari
Weary ,kızlarımız çok şekerdiler ve çok güzel çekinmeden poz verdiler gençlik işte.Valla bir daha ömür boyu böyle bir an olur mu bilemiyorum lakin heyecandan elim ayağıma dolandı.Ne ben biliyorum ne de makine biliyor hangi ayarlarda çektiğimi tamamen iç güdü ile çekim yaptım.
Foxfo abim size bir çift lafım var:
''Günün yoğunluğunda fazlaca bir sohbet etme imkanı bulamamış olsam da ; Selahattin bey, Adnan Erol, Ahmed, Uğur (ve Canoncu dostumuz), ...'' diye yazmışsınız. Dostluğunuzu seve seve kabul ederim lakin o Canoncu sıfatı hiç hoşuma gitmedi doğrusu.Vallahi şimdiden bitirdiniz beni Canoncu damgasını yedik yarabbi şükür.Ben Canoncu falan değilim birkere.Sadece Canon ekipmanlarım var ve Canon kullanıcısıyım o kadar. Canon'a bir miktar yatırım yaptım lakin biraz da pişmanım bundan.Bir sürü para verdik bir K10 D ayarında makinem yok.Şimdi 40 D çıktı lakin onda da bir sürü soru işareti var kafamda.Zira gövdeden titreşim kompazasyonu yok onda da Canon'un Türkiye distribitörü de cabası buna.
İlk Canon makinem Eos 50E bana bir doğum günü hediyesi olarak geldi.Bende bunla başlayıp bir iki lens aldım bu makineye. Üzerine Digital'e geçince mecburen yine Canon gövde ile devam ettim.Geçen sene Hong Kong' da bu aylarda çok aradık K 10 D'yi Uğur'la ( Wolvarine).Lakin daha Hong Kong'daki piyasaya düşmemişti.O gün orada K10 D bulsa idik ben de o makineyi alacaktım.Neyse Canon'cu şucu bucu olacağımıza dost olalım evvela.Umarım bu foruma fotoğraf yükleyip yazı yazdım diye bana kızmıyorsunuzdur.Zira beni burdaki iletişim ve dayanışma etkiledi evvela.Dostukla kalın.
Son olarak daha önce bir portresini yüklediğim Balıkçı Dayı'yı işinin başında da pozlamıştım .Beğenilerinize sunuyorum.
#alperozkok' tarafından 28.11.2007 16:09:44 tarihinde düzenlendi.
canoncu alperozkok :D abim sizin oralara gelince hesaplaşırız
Sevgili Alper,
Canon'cu nitelendirmesiyle seni kırdıysam özür dilerim, af ola.
Böyle bir nitelendirmeyi seni dışlamak kastıyla kullanmadım. Böyle bir düşüncem de asla olamaz.
Aramızda her zaman yerin var. Buradaki tüm arkadaşların da kullandığımız ekipmanlar bir yana öncelikle dostluğa, arkadaşlığa önem verdiklerini biliyorum.
Recep'ciğim aşk olsun yolculuk esnasında kusur ne ola sizlerle yolculuk etmekten büyük keyif aldım.
#foxfo' tarafından 28.11.2007 16:21:34 tarihinde düzenlendi.
Estağfurullah Foxfo abim ,Biraz latife ettim o kadar maksat muhabettimiz artsın.Dostça tavrınız beni onere etti lakin yüklediğim fotoğraflara bir yorum lütfen.Ama öyle aman ne hoş olmuş aman da şak şak gibi fotokritikteki yorumlardan çok sıkıldığımıda burda belirtmek isterim.Selahattin Abim gibi şöyle can evinden yakalamanızı beklerim.Zira bendeki fotoğrafçılık birbirimize kattıklarımızla gelişecek.
Bu arada Sedat'a hayranım doğrusu bu gencecik yaşta böyle birinci sınıf işler çıkartıyor.Fisheye ile panning hiç aklıma gelmezdi.
Kaz dağları sizleri bekliyor.Mantarlar coşmuştur şu sıralar.
Mantar dedinizde 15 gün önce pozladığım bir gurup mantar ailesini beğenilerinize sunuyorum.Saygılar.
#alperozkok' tarafından 28.11.2007 17:02:35 tarihinde düzenlendi.
harika still-life fotoğraflardan oluşan bi slayt.bi görün derim.
http://www.flickr.com/photos/60486745@N00/show/with/1432398899/
#shn58' tarafından 28.11.2007 16:48:00 tarihinde düzenlendi.
sevgili Alper,
makinandan memnun değilsin ama önceki sayfada yüklediğim balıkçı amcanın portresi hala gözümün önünden gitmiyor, son yüklediğin camili fotoğrafında da, kendi çektiklerimde görmeye alışık olmadığım derecede dikkat çekici bir DR var. Doğrudan JPEG çekim mi? PS'de neler yaptın Dynamic Range'i artırmak için?
@alperozkok demişki;
Dostça tavrınız beni onere etti lakin yüklediğim fotoğraflara bir yorum lütfen.Ama öyle aman ne hoş olmuş aman da şak şak gibi fotokritikteki yorumlardan çok sıkıldığımıda burda belirtmek isterim.
Bu topic i yanlış değerlendirmişsiniz. Çünkü bu topic in konu başlığı "Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi 2" dir.
Yani herhangi bir galeri ortamı değil, çekilen K10d fotoğraflarının incelendeği, k10d' nin kullanıcı hatalarını en aza indirilmesi için 1000 küsür sayfa yazılar yazılan bir topictir.
Merhaba sevgili Adnan Erol,
PS'de aslında oldukça yeniyim.Sadece bildiğim basit regulasyonları yapıyorum.Levels ve shadows/highligth sekmelerinde düzenleme yapıyorum ve Raw da çektiğim halde daha raw olarak işleme yapmadım henüz.Bu fotoğraflar jpeg olarak işlendi.
kobak1 haklı galeri formatına çevirmeye hiç hakkım yok bu forumu.Benim sadece haftasonu Gölyazı Cumalıkızık gezisinde tanıdığım bu forum katılımcıları ile dostluklarımı pekiştirmek ve bu değerli insanlardan bir şeyler öğrenebilmek idi amacım.Kızmakta haklısınız.Dilerseniz yüklediğim fotoğrafları hemen silebilirim.Saygılar..
#alperozkok' tarafından 28.11.2007 17:30:48 tarihinde düzenlendi.
İlgili olabilecek konular
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
2183921 Şub. 2025, 11:34
emre11 -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
057930 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk