Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler. Bakıyorum sizlerin fotoğrafları çok daha güzel. Sizlerin yanında deklanşöre basmaya çekindim gerçekten hiç bir bilgim yok henüz.
Selahattin abi (müsaadenizle size ağabey demek istiyorum gerçekten değerli ağabeyimsiniz saygıda kusur etmek istemem) bir önceki mesajımda ikramlar için teşekkürü unuttum,bağışlayın.
Sevgili Alper, mantar fotoğrafların (ki Gölyazı fotoğrafların için de geçerli) çok güzel. Özellikle Selahattin abinin de bahsettiği 1. mantar fotoğrafındaki ışık çok güzel. Kompozisyon desen harika.
Barış makroları çekerken seni gölemledim. Gerçekten hakkını vermişsin. Ellerine sağlık.
Sayfalar aldı gitti. Dönüp dönüp bakıyorum fotoğraflarınıza hepsi birbirinden güzel.
Sevgili Adnan, dilimin döndüğü kadar anlatmaya çalışayım.
Fotoğrafı CameraRAW'da açtığım zaman ilk önce çok parlak bulanık sisli gibi ise Basic sekmesinde Blacks çubuğunu sağa doğru çekerek dengelemeye çalışıyorum.
Sonra ikinci sekme olan Tone Curve'de parlak bölgeleri karanlık, karanlık bölgeleri açacak şekilde oynama yapıyorum ve yukarıdaki grafik S şeklini alıyor.
Üçüncü olarak, Detail sekmesinde Sharpeningi duruma göre sağa çekiyorum. Diğerleriyle oynamıyorum.
4. olarak Renkler hoşuma gitmiyorsa matsa ki ben canlı renkleri daha çok seviyorum HSL sekmesinde Saturation'da renklere canlılık veriyorum.
sonra gerekirse USM ve diğer pluginlerde deneme yanılma yöntemiyle oynamay yapıyorum.
#foxfo' tarafından 29.11.2007 02:53:29 tarihinde düzenlendi.
Fatih abi teşekkür ederim.
stahl geçmiş olsun ameliyat olmuşsun.
Makinaya biraz baktım fena değil gibi.Fiyatıda çok iyi duruyor.Su altı çekimleride ayrı bir avantaj tabii ama merak ettiğim bir kaç soru var.Pili ne kadar gidiyor ortalama kaç fotoğraf çekebiliyorsun.Çektiğin fotoğrafların kalitesinden memnunmusun.Genel olarak makinadan memnunmusun + sını - sini yazarmısın? 1 hafta içinde kompakt makina almam gerekiyor.
sevgili camoka evet ağaçlar kropla kadrajdan çıktı.
sedat, serkan fotoğraflarınızı görünce şaşırdım acaba aynı yere mi gittik? Nereden çıkardınız bu kareleri
foxfo açıklaman için teşekkkürler.
Sevgili Fatih sizler gibi değerli insanların ağabey'i olmak bana sadece gurur verir. Afiyet olsun.Biraz aceleye geldiğinden tam istenildiği gibi bir ikram olmadı. Bir dahaki sefere daha örgütlü geliriz inşallah.
erex abi havalanından böyle başladı ise ,bayabir kareler görecez
sedat portrede yalnız sandalda çok başarılı
serkan o ayı oraya photoshoplamı koydun
erex hoşgeldin
Sedat, Serkan çok başarılı kareler nefis çıkmış tebrik ederim. Adnan abinin dediği gibi aynı yeremi gittik biz
shn58 yerini değiştim az batışı z daha sağda idi 2 kare -4 stop hdr gibi oldu
Merhaba,
Gelen fotolardan anlaşılıyor ki , bu gezi bize bayağı bir malzeme çıkarmış. Bu demek oluyor ki daha sık biraraya gelmeliyiz Paylaşım harika , kareler enfes...
Erex son 3 havaalanı karenide 18-50mm objektifinde 18mm ile çektiğine göre sana keskin bir geniş açı 10-20 sigma ya da 12-24 pentax lazım. kompozisyonlar harika
Onix son ay karende fotoğrafa hükmetmişsin , o da sana boyun eğmiş , tebrikler
Sedat en çok malzemeyi gezide sen çıkartmışsın anlaşılan , karelerin çok güzel, hele gezide birde o kareleri çekerken gösterdiğin eforu canlı görünce
Foxfo karelerinde renkler çok canlı dolayısıyla kompozisyonunla birleşince ortaya seyrine doyum olmayan fotoğraflar çıkıyor...
Adnan bey ile aynı kareyi çekmiştik hatırladım , Ömer'de kare arayışı içindeyken fotoğrafımıza konu mankeni olmuş
Bu da benim yorumum...
yaaaa avşar bu kareleri nerde çektiniz allah aşkına ben bu yeri hatırlamıyorum tabi bir ara dağılınca ben kendimi bir bakkaliyenin önünde buldum ve selahattin abileri çay içerken görünce oraya daldım... Sanırım o an kaçırdık bu güzel yeri .. Güzel kareler olmuş tebrikler...
İlgili olabilecek konular
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
2183921 Şub. 2025, 11:34
emre11 -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
057930 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk