netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
bariss
bariss (üye)
Bursa / Amatör

weary, Adnan abi anlatmış ama gördüğüm kadarıyla PS7 kullanıyorsun onda fotoğrafta görülen camera raw seçenekleri varmıydı hatırlamıyorum.Garanti olsun diye yazıyorum PS7 de Fotoğrafı işleyip işini bitirdikten sonra ctrl+a yapıp tüm pixelleri seç sonra ctrl+t ye bas.Köşelerde minik kareler göreceksin.Mouse un okunu o karelerden hafif dışarı çıkardıgında imleç, iki ucunda ok olan çeyrek yay haline gelecek.Bu haldeyken basılı tutup çember şeklinde fotografı çevirdiğinde fotograf dönecek.İstediğin hizzaya getirip enter a bas.Köşelerde kalan arkaplanrenginide yok etmek için fotografı uygun şekilde croplamalısın.
Jpg kullananlarda bu yöntemi izleyebilir.Çok pratik

1.ctrl+a
2.ctrl+t
3.çevir

Adnan abi köpeği utandırmışsın
Sedat arkaplandaki göldeki dalgalanma hoş olmuş.

Tarih: 28 Kasım 2007, 00:25 - İp: 85.***.**0.135
melrock
melrock (üye)
İstanbul / Amatör

Erhan abi hoşgeldin. gözümüz hep seni aradı haftasonu. keşke burada olabilseydin.

Buda eskilerden bir kare (Karadeniz'in incileri)

Tarih: 28 Kasım 2007, 00:26 - İp: 88.***.**6.205
weary
weary (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili Adnan abi ve sevgili Barış verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.Evet Barış dediğin gibi şu an PS 7.0 vsr bende ve bu doğrultuda hareket ederek ufuk çizgisini düzelttim şimdi hem eskisini hemde yenisin yüklüyorum...Sizce hangisi daha kabuledilebilir bir görüntü sunmuş...???

Tarih: 28 Kasım 2007, 01:02 - İp: 88.***.**8.54
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

@weary garip ama ilkini beğendim ben. İkincisi kadraj olarak daha doğru, daha düzgün bir fotoğraf, ama ilkinde ki kayığın içinde otuyormuş hissini vermiyor insana. Bir fotoğrafa baktığını bilerek bakıyorsun ikincisine. İlkindeyse suyun şapırtısını bile duyacağım neredeyse, ağır ağır ilerliyoruz ufuktaki balıkçıya doğru. Ben mi fazla duygusalım bilmiyorum ama öyle hissettim.

Tarih: 28 Kasım 2007, 01:31 - İp: 88.***.**6.244
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Erhan bey hoşgeldin. Gezide bizimle olmanı çok isterdik ama ailenin de dinlenmeye hakkı var tabii. Yediğin içtiğin senin olsun da şu gezdiğin yerleri biz de görelim. Selamlar.

Tarih: 28 Kasım 2007, 09:16 - İp: 88.***.**4.220
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Adnan abi, Fatih abi o ay fotoğrafını zaten Cumartesi çekmiştim.
Fatih abi yolculuk esnasında bir kusurumuz olduysa affola...

Adnan abi köpek fotoğrafındaki maviliği köpeğin sağ tarafından doku (tüy) taşıyarak giderebilirsiniz...

Erhan abi hoşgeldiniz, umarım seyahat iyi geçmiştir.

Tarih: 28 Kasım 2007, 09:34 - İp: 212.***.**7.114
avs
avs (üye)
İstanbul / Amatör

FOREVER PENTAXIANS

Tarih: 28 Kasım 2007, 10:02 - İp: 85.***.**2.23
fhakguder
fhakguder (üye)
Bursa / Amatör

Tarih: 28 Kasım 2007, 10:52 - İp: 62.***.**7.2
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Sedat özelden mesaj attım.

Tarih: 28 Kasım 2007, 12:17 - İp: 212.***.**7.114
acemi38
acemi38 (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar harika kareler geliyor teker teker hepinizin eline sağlık.

Recep Üstad ay fotoları hemen hemen aynı pek bi fark yok ama seninkinin bir usta elinden çıkmış olması ayrı bir hava katıyor.

#acemi38' tarafından 28.11.2007 12:53:49 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 28 Kasım 2007, 12:52 - İp: 85.***.**7.250