netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

kobak1 bence sadece pentax k10 ile sınırlama,k100 cülere de ayıp olmasın.daha fazla katılım olur .mu acaba

Tarih: 19 Kasım 2007, 13:46 - İp: 85.***.**9.67
kobak1
kobak1 (üye)
İstanbul / Amatör

@kad-ir
facebookta "pentax" diye search yaptım herkez marka bazında değilde model bazında grup açmışlar bende sadece Türkiye ibaresi ekledim.
zaten netfoto grubu varmış kapatırım belkide belli olmaz.

Tarih: 19 Kasım 2007, 13:59 - İp: 85.***.**4.51
bariss
bariss (üye)
Bursa / Amatör

Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar..

Serkan 2. fotograf güzel

Selahattin abi son kız kulesi fotografın çok güzel.Bende ne zamandır fotograflamak istiyorum.Gelmeden önce püf noktalarını öğreniriz artık

Avs, maviyi çok sevdiğimdenmidir nedir fotograf baya hoş gözüküyor.

Bende kurbağaadan devam edeyim...

Keşke diyaframı 1-2 stop daha kıssaymışım

Tarih: 19 Kasım 2007, 16:29 - İp: 85.***.**4.252
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Barış sen gel beraber çekeriz. Güneşin batış açısı itibariyle en elverişli günlerde bulunuyoruz. Ancak Marmaray çalışmaları da kadrajın içine doğru ilerliyor. Kız kulesi kadar arka planı ve arka plan'ın kız kulesi ile uyumlandırılması önemli.Son fotoğrafı çektiğimde gökyüzü muhteşemdi. Ancak çok kuvvetli lodos vardı hem dondum hem de deniz üzerinde istediğim ipeksi görüntüyü yalalayamadım.
Aklımdaydı yazmayı unutmuşum kurbağalar harika.

#camoka' tarafından 19.11.2007 20:06:15 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 19 Kasım 2007, 20:02 - İp: 85.***.**7.83
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

makinamı aldığım zaman çektiğim 353. karem ve Serkanın Redynamix plug-in i ile tekrar güncelledim... Farkı sizler ile paylaşıyorum...

#Komutan' tarafından 19.11.2007 20:53:22 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 19 Kasım 2007, 20:31 - İp: 88.***.**3.217
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar merhaba;

Yine birbirinden güzel kareler yüklenmiş ellerinize sağlık.Bir süre uzak kalıyorum ve döndüğümde hepiniz kendinizi inznlmaz geliştiriyorsunuz.Vallahi helal olsun.Hepinizi yürekten alkışlıyorum. Sevgili üstadlarım lafımı lütfen üzerlerine alınmasınlar.Biz onları takip edip kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz.

Haftasonu ani bir kararla tadı damağımda kalan kaçgarlara kaçtım Sahilde hava 21 derece,ayder yaylasında 12 derece ve en son olarak palovit yaylasında -6 derece idi.Allahım bu doğa nasıl bir yaradılıştır Aynı gün içinde hem yazı hem sonbaharı hem de kışı yaşatıyor bizlere.
Çok fazla fotoğraf çekemedim ama içime çok da sinmeyen birkaç kareyi sizlerle paylaşmak istedim.Hatamız varsa affola

Tarih: 19 Kasım 2007, 22:09 - İp: 88.***.**3.228
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

@Recep, güzel kareler. Bankanın ışıklandırması gerçekten çok hoşmuş.

@Barış, kurbağa fotoğrafları, özellikle sonuncusu çok güzel. Gece çekilen karede enteresan.Ben de denemiştim böyle bir fotoğrafı ama tripodun azizliğine uğradım.

@ok1 hoşgeldin.

@avs ağaç fotosu ve arka planda gökyüzü çok güzel.

@Serkan fotoğraflar çok iyi. Ama son yüklediğin martılı en iyisi bence.Çok değişik bir atmosferi var. Ön planda kalan martıların parlaması derinliği arttırmış.

@komutan, siyah beyaz yapmadan önce mi, yoksa sonra mı uyguladın redynamix'i. Ben s/b bir fotoda denedim hiç güzel sonuç alamadım.

Tarih: 19 Kasım 2007, 22:10 - İp: 88.***.**7.89
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Kaçgarlı AHMED

Rednamix Uygulamayı, önce PS da S/B çevirdim, akabinde yaptım. Fakat Redynamix çalıştırdığımda resim deki renkler geri geldi ve uygulamayı tamamladığımda tekrar S/B oldu...

Tarih: 19 Kasım 2007, 22:18 - İp: 88.***.**3.217
melrock
melrock (üye)
İstanbul / Amatör

Ahmet, 3. fotoğraftaki ağaçlar tam karpostallık olmuş. harika ellerine sağlık
Demek habersiz ayder'e gittin ha. oraları karlar altında görmek de bir başka oluyormuş.
Bu arada yazın bahsettiğimiz Bukla Tur eğer istenirse min 10 kişi olmak kaydıyla gruplara özel de düzenleyebiliyor kendi turlarını. belki önümüzdeki bahar yada yaz böyle birşey de yapabiliriz, ne dersiniz?
Ama önce kendi gezilerimizi yapalım. galiba Bursa'daki arkadşların da sınavları bitmek üzere. Gölyazı ve Bursa gezisini ne zaman yapıyoruz acaba Mevsimi geçiyor ama daha henüz Yedigölleri de yapmadık

Tarih: 19 Kasım 2007, 22:21 - İp: 85.***.**9.251
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

@amati, hocam içine sinmeyenler bunlarsa, sinenler nasıldır kimbilir.

Tarih: 19 Kasım 2007, 22:23 - İp: 88.***.**7.89